Claesson: "Det är nästan som hemma"

Viktor Claesson åkte så gott som tillbaka hem för att förbereda sig inför karriärens hittills största matcher.

Med ryska avståndsmått mätt ligger Gelendzjik nästgårds med Krasnodar. I alla fall i samma län men på andra sidan bergen.

– Det är skönt att vara här, nästan som hemma och jag har varit här några gånger, säger han.

Läs hela nyheten:
Claesson: "Det är nästan som hemma"

Publicerad: 2018-06-14 klockan 04:00

Fler nyheter från Svenska Dagbladet

Nöjd Jerebko efter debuten: "Är redo för mer"

Det blev en lyckad debut för svenska basketproffset Jonas Jerebko i Golden State Warriors. Det regerande mästarlaget vann NBA-premiären hemma mot Oklahoma City Thunder med 108–100. – Jag är redo för mer men det kändes bra, säger Jerebko till TT.

2018-10-17-07:37:01

Rausing försöker förstå missbrukets tragik

Sigrid Rausing tvingades se sin bror Hans-Christian och hans fru Eva sjunka allt djupare ned i det missbruk som så småningom ledde till Evas död. I ”Malström” skriver hon klarsynt och känsligt om ansvar och skuld, arv och miljö – de anhörigas eviga frågor.

2018-10-17-08:45:00

Investor varnar för tuffare tider

Wallenbergsfärens maktbolag Investor har hittills i år slagit Stockholmsbörsens index. Nu varnar dock vd:n Johan Forssell för bistrare tider.

2018-10-17-08:17:34

”Krisen kan påverka oljepriset”

EKONOMISTUDION. Den diplomatiska krisen som blossat upp i spåren av den försvunne saudiske journalisten Jamal Khashoggi, kan smitta av sig på oljemarknaden. Skulle omvärlden reagera med sanktioner mot landet kan det ge en direkt effekt på oljepriset. – Saudiarabien står för 10 procent av den globala produktionen och är en spelare som man inte kan gå förbi. Det här kan få konsekvenser om det leder till en större politisk förveckling, säger Ulf Svahn, vd för Svenska Petroleum- och Biodrivmedelsinstitutet, SPBI, i SvD:s Ekonomistudion.

2018-10-17-08:42:41

Rysk regissör i domstol i "absurt" åtal

På onsdagen börjar rättegången mot den bedrägerianklagade ryske regissören Kirill Serebrennikov. Själv nekar han, och hans anhängare ser fallet som en del i ryska regimens allt hårdare tag mot oliktänkande.

2018-10-17-08:36:54

”Sverige har Europas högsta dieselpris just nu”

I Ekonomistudion gästar Ulf Svahn, vd på Svenska Petroleum och biodrivmedelsinstitutet om vad som avgöra priset på bensin i höst. Medverkar även SvD:s Teresa Küchler om Storbritannien och Theresa Mays ekvation kring brexit som ter sig allt mer olöslig. Och därför kommer Ericssons bjuda på vinstfest senare i veckan. SvD:s börskrönikör Patricia Hedelius förklarar varför. Samtalets leds av Håkan Montelius.

2018-10-17-06:42:08

”Det brådskar att säkra framtidens pensioner”

Hela pensionssystemet bygger på finansiell stabilitet och tillväxt, och just nu ser det ärligt talat ganska mörkt ut. Det krävs en palett av kraftfulla åtgärder för att säkra framtiden för Sveriges pensionärer, skriver Christian Ekström och Sofia Linder, Skattebetalarna.

2018-10-17-08:30:00