Bokrecension: ”White fragility” reder elegant ut varför vita har svårt att diskutera rasism

Varför tycker många att det är värre att påtala rasism än att människor faktiskt utsätts för rasism? Ola Larsmo läser en omtalad bok som reder ut en infekterad fråga. 

Läs hela nyheten:
Bokrecension: ”White fragility” reder elegant ut varför vita har svårt att diskutera rasism

Publicerad: 2018-08-09 klockan 15:18

Fler nyheter från Kultur

Bokrecension: Nina Bouraoui är drottningen av andlös prosa med hög energi

I sin nya roman återvänder Nina Bouraoui till sin ungdom. Den lesbiska nattklubben Katmandou och nordafrikanska Alger blir till fond i en storslagen självsökandets grande finale, skriver Helena Lindblad.

2019-03-08-13:31:29

The Japanese House vänder om

2019-03-07-21:00:00

Statyer, tv-avsnitt och musik rensas ut efter Michael Jackson-dokumentär

Efter premiären av Michael Jackson-dokumentären ”Leaving Neverland” plockas statyer bort och stjärnans musik slutar spelas på en mängd platser i världen. Men det finns de som ifrågasätter dokumentären.

2019-03-08-11:31:50

”Varför ignorerar Babel barn och ungdomar?”

Lotta Olsson om okunskapen: Är man intresserad av ämnet blir man rasande.

2019-03-08-13:00:00

Ava, Beva, Ceva – lekfull trilogi

Tredje boken berättar om udda vänskap.

2019-03-08-13:00:00

Kylig thriller: När allt blir svart

Therese Henriksson om kamp för överlevnad.

2019-03-08-13:00:00

Konsertrecension: Nubya Garcia står stadigt bland tenoristerna

Hela Nubya Garcias sätt att närma sig sin tenorsax tycks öppet för känslor, på ett sätt som är otypiskt för brittisk jazz men placerar in henne i rad med de stora amerikanska tenoristerna.

2019-03-08-12:30:00

Bokmässan i Göteborg satsar på jämställdhet i år

Bokmässan i Göteborg har jämställdhet som tema i höst. Bland de internationella författare som deltar märks Helen Pankhurst, Gemma Hartley, Caitlin Moran, Kate Davies och Jamaica Kincaid som feministiska förebilder.

2019-03-08-12:11:09

Scenrecension: Kvinna hotar friden i drama om manlig vänskap

Att förvandla Mike Bartletts ”Ingripandet” till en pjäs om manlig vänskap är angeläget med tanke på alla larmrapporter om mäns oförmåga att vårda nära relationer. Ändå blir resultatet ett schablonartat triangeldrama, skriver Jacob Lundström.

2019-03-08-11:28:54