Birro: "Ni lyckas vrida ett magnifikt artistliv till politik – skäms"

”Ingen kommer undan politiken”, sjöng den fine vissångaren Ola Magnell när det begav sig.

Magnell gjorde sedan en mycket viktigare och värdigare resa bort från all politik och ner mot själens vinklar och vrår, poesins utmarker, så lika för oss alla. Då blev han en riktig sångare istället för en megafon åt politikens harklande maktanspråk.

Men det finns fortfarande fyrkantiga demagoger som tar varje chans att göra politk av allt och ingenting. 

Så lyckas Aftonbladets ledarsida förvandla en sårbar, ömhudad, ömtålig och enastående konstnärs tragiska död till ett perverterat skrik mot att ”kvinnor utesluts” i artistvärlden. Man lyckas vrida ett storslaget artistliv med en sorglig själs desperation till att plötsligt handla om genus.

Hur är man ens funtad om man bara ett dygn efter en människas död formulerar sig så här i en av Sveriges största tidningar: ”I dokumentären är han ständigt omgärdad av managers, promoters, andra dj:s och polare. Samtliga killar. Avsaknaden av kvinnor är påtaglig. Spelar det någon roll? Ja, kanske faktiskt.”

Nej, Jonna Sima. Det spelar faktiskt ingen roll. 

Inte nu. Verkligen inte bara några timmar efter att beskedet om hans död hade kommit. Då spelar det väl ingen roll vilket kön hans vänner hade? Hur är det möjligt att ha en sådan fullständig brist på anständighet? Hur är man funtad när man vill lägga sitt förbannade politiska raster över en tragisk bortgång?

Det tar inte slut där. Så här fortsätter Sima i sin ledare: ”Inom forskning används homosocialitet som begrepp för hur män söker bekräftelse från andra män på bekostnad av att kvinnor utesluts. Klubbvärlden är fortfarande en extremt mansdominerad värld, det påverkar sannolikt också de män som är aktiva i den.”

Det utsökta förakt för sorgens landvinningar som Aftonbladet visar är häpnadsväckande. 

En tidning som skrikit sig hes om värdegrund men tvingats sparka medarbetare på löpande band efter #metoo, en tidning som beskyllts för att driva en kända teaterchef till självmord väljer alltså att formulera sig som ett uselt klottrat plakat i en FI-demonstration, bara några få dygn efter att en av Sveriges största musiker genom tiderna gått ur tiden.

Den här värdegrunden har ni en del att arbeta med själva. Ni borde skämmas.

Marcus Birro,
Författare

 

Läs hela nyheten:
Birro: "Ni lyckas vrida ett magnifikt artistliv till politik – skäms"

Publicerad: 2018-04-24 klockan 14:07

Fler nyheter från Nyheter24

Nu kan du betala skatten med Swish

Är du egenföretagare och har slitit ditt hår när du ska betala skatt? Inte så konstigt när det är så många siffror att hålla koll på. Men nu kan den tiden vara över. Hur? Nu kan du nämligen betala skatten med några enkla knapptryck i betalappen Swish.Skatteverket har alltså lyssnat på skattebetalarna som efterfrågat möjligheten att betala skatten med just Swish.– Många har angett att de vill betala med Swish, när vi har ställt frågor om framtida betalningslösningar, säger Kennet Mattsson tillförordnad sektion chef på skatteverket i ett pressmeddelande.Minskar riskernaEnligt Skatteverket själva så kommer riskerna att minska i och med att man nu tillåtit betalning med Swish, andra fördelar som de ser med metoden är att det är mindre risker för fel, enklare för skattebetalaren samt att det kommer att gå snabbare. Maxbelopp – 15 000 kronorMen om du ska betala mycket skatt så finns det fortfarande problem. Det innebär att du inte kan betala mer än 15 000 kronor per dygn. Har du mer skatt att betala in så är det således fortfarande bankgiro som gäller. – Vid större betalning av till exempel kvarskatt så går det att dela upp betalningen i flera under en period eller som tidigare betala via bankgiro, säger Kennet Mattsson.12 novemberSkatteverket tror många skattebetalare kommer att testa funktionen innan den 12 november då kvarskatten ska vara betald.– Vi väntar oss att många som ska betala sin kvarskatt den 12 november kommer att använda möjligheten, säger Kennet Mattsson på Skatteverkets hemsida.Har du ont om pengar? Nyheter24 har tidigare skrivit om 9 saker du kan göra om du behöver pengar snabbt. Alla tipsen hittar du i här.

2018-10-15-09:12:59

Paulina "Paow" Danielsson råkade avslöja: "Kliver in i årets Ex On The Beach"

Dokusåpadrottningen Paulina "Paow" Danielsson har vi sett i många olika program. Bloggerskan klev in i Paradise Hotel 2013 tillsammans med bland andra Samir Badran och Aina Lesse. 2014 gjorde hon comeback i programmet vilket blev en av de mest hyllade säsongerna någonsin. Det hela slutade med att hon vann tillsammans med Eric Hagberg. Ett par år senare sökte Paow in till Bonde söker fru, men där fick vi endast se hennes brev som hästbonden Pontus läste upp. – Jag såg honom på TV och tyckte att han var jävligt snygg, sa Paow då om sin ansökan. Dessvärre kunde hon inte vara med i programmet på grund av en USA-resa. 2017 klev hon in i Temptation Island tillsammans med exet Mattias Coleman. Ett annat kändispar var Annica Englund och Marcelo Peña.Paulina och Mattias deltog i Temptation Island 2017. Paret bröt upp strax efter programmet. Bildkälla: DplayParet höll ihop hela vägen – trots en del drama och bråk. Efter det så klev Paowsan in i "Hemliga beundrare" där hon vågade sig på att bjuda ut en bekant till sig på hemlig dejt. Hon har även synts till i Lyxfällan. "Gud du gör mig så himla nervös", säger Paow till sin dejt. Bildkälla: ViafreeMen nu är det alltså dags för ännu ett nytt program för Paow. Och detta var nog väntat för många...Hon kliver nämligen in i torsdagens avsnitt av Ex On The Beach, vilket hon råkade avslöja under måndagsförmiddagen. "Jag är van att få vilken kille jag vill. Och det är vanligt att tjejer är väldigt dryga mot mig", berättar Paow i sitt intro. Bildkälla: DplayPaulina har tidigare varit med i en rad olika program. Bildkälla: DlplayEgentligen var det meningen att hon skulle lägga ut det under onsdagen som en tease – men istället flög den upp på Instagram redan under måndagen. Enligt rykten dröjer det inte länge innan det smäller efter att Paow klivit in i huset. Avsnittet ser du på torsdag klockan 22.00 på TV3 och Dplay. 

2018-10-15-09:16:17

BEBISLYCKA: Meghan Markle och prins Harry väntar barn

Det var tidigt under måndagsförmiddagen som Kensinton Palace gick ut med att Meghan Markle, 37, och prins Harry ska bli föräldrar. Paret gifte sig 19 maj tidigare i år och bröllopet blev sannerligen fantastiskt. Turturduvorna Meghan och prins Harry gifte sig i maj tidigare i år. Nu ska de bli föräldrar. Bildkälla: Stella PicturesParet träffades på en blinddejt arrangerad av en vän sommaren 2016. Efter blinddejten bestämde sig paret för att träffas redan dagen därpå, och fyra veckor senare, efter bara två dejter, lyckades Harry övertala Meghan om att åka på semester med honom till Botswana, berättar BBC.Vet man om det är en tjej eller en kille? Nej det gör man inte. Men det diskuteras vilt om Meghan tidigare hintat om att hon väntar en dotter. Detta efter att ha köpt en väldigt speciell present som hon berättade om i en intervju med Hello! – Jag har alltid drömt om Cartiers French Tank-klocka. När jag fick veta att vi skulle få göra en tredje säsong av "Suits" – något som då kändes som en milstolpe – så gick jag loss och köpte den, berättade Meghan, skriver Harpers Bazaar. Just den modellen som Meghan köpte kostar cirka 100 000 kronor. Lyckan är total för Meghan och prins Harry. Här på väg mot bröllopsmiddag. Bildkälla: Stella PicturesHon berättade även att hon valt att gravera ett fint meddelande på klockan.  "Till M.M från M.M", står det på klockans baksida. – Jag planerar att ge klockan till min dotter en dag. Det är vad som gör sådana saker så speciella, bandet du har till dem, berättade Meghan då.  Något som även ger oss en vink om vad Meghan planerar att döpa en eventuell dotter till – det blir helt enkelt något med begynnelsebokstaven "M", precis som hon själv har. Är du nyfiken på vad Meghan och Harrys kommande barn kommer att få för namn kan du läsa mer om det här.

2018-10-15-09:47:05

Därför är Jimmie Åkesson så pressad just nu

9 september 2018. Jimmie Åkesson går på scenen på Sverigedemokraternas valvaka. Med ett leende meddelar han att SD ökat jämfört med 2014, och att partiet är valets stora vinnare.  Men få la märkte till hur scenen bakom Åkesson såg ut – eller rättare sagt vad som fattades där. Ett år innan valet berättade SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein för Nyheter24 att man skulle beställa in två banderoller till valvakan. Underförstått skulle det vara en där det stod ”Sveriges största parti” och en med texten ”Sveriges näst största parti”.  Men bakom Åkesson var det tomt på valkvällen. Ingen banderoll.  Jimmie Åkesson på valvakan september (Anders Wiklund/TT) Bilden talar sitt tydliga språk. Sverigedemokraterna kunde verkligen inte tänka sig att valet skulle bli en så pass stor besvikelse. Inte ens näst störst. Inte 30 procent, inte 25, inte ens 20. Det blev 17,6.  Det är därför Åkesson beter sig som han gör nu. Precis som Ulf Kristersson kan han inte bara lägga sig och lova att bli en ”kraftfull opposition”. Han måste visa styrka inför väljarna och det egna partiet. Annars är det kört.  Jimmie Åkesson satsar nu allt. Han kastar in bilnycklarna i pokerpotten så att säga.  Ett nyval skulle utan tvekan kunna innebära slutet för Jimmie Åkessons politiska karriär – skulle SD få ett sämre resultat än 17,6 är det säkerligen tack och hej. Däremot skulle en framgång kunna ge SD ny energi.  Åkesson hotar nu att fälla varje regering som inte vill prata med honom, och på sätt håller han riksdagen som gisslan.  Så länge man inte tar hänsyn till hans 17,6 procent ska Sverige inte kunna regeras. Samtidigt anklagar han andra partier för att sitta i "sandlådan". Detta gör han knappast av rättviseskäl eller i en tro att kunna förändra Sverige på riktigt. Han gör det för att rädda karriären.  Misslyckas han kanske nästa banderoll Sverigedemokraterna köper in har texten ”Tack för allt Jimmie!” Karl Anders Lindahl, politikredaktör på Nyheter24

2018-10-15-08:31:10

Kravet: Stoppa Peter Madsens sexbesök i fängelset

Stoppa Peter Madsens sexbesök – det kväver nu flera danska politiker, efter att det blivit känt att Kim Walls mördare haft besök av flera kvinnor i fängelset.  – Dansk kriminalvård ska inte ska inte vara en äktenskapsförmedling för psykopater, säger Dansk Folkepartis rättspolitiske talesperson Peter Kofod Poulsen till danska tidningen Berlingske Tidene.  Även Socialdemokraterna i Danmark ställer sig bakom förslaget, och menar att Madsens privata besök är ”ett hån mot Kim Walls minne och hennes anhöriga”. S vill däremot ha en regel där en intagen ”förtjänar” ett besök från till exempel sin fästmö efter gott uppförande.  – Om man sitter inne för ett brutalt mord ska man inte kunna dejta, säger DF:s Peter Kofod Poulsen till BT.  Dock menar man att förbudet inte ska gälla mammor och fruar, skriver BT.  Har haft fyra affärer innanför murarna Peter Madsen, som dömdes till livstid i våras, och fick sitt straff fastställt i hovrätten i slutet av september, har enligt BT haft fyra kvinnor på besök i fängelset. Han har också efterlyst brevvänner via Facebook.  En av dem var en vakt som senare fick sparken från danska kriminalvården, läs mer om det här. Peter Madsen avtjänar sitt straff på Herstedvester Fængsel utanför i Köpenhamn. 

2018-10-15-07:31:13

Tre personer döda i Italien – åt fel svamp

Det är nog inte många som missat att hösten äntligen är här. Och vad som kommer med hösten är ju svampen. Mums. Men att man ska vara försiktig med vilken svamp man plockar är det inte riktigt lika många som tar med sig. Eller framförallt att det är väldigt viktigt att kolla noggrant vad för slags svamp man äter. Svampsallad Nu har det nämligen rapporterats att tre personer avlidit efter att ha ätit fel svamp.  Det var svampsallad som det bjöds på hos en familj i Italien. Tanken var att det skulle vara en riktigt delikat sallad med kejsarflugsvampen. Men noga hade inte svampen kollats, nämligen var det en riktigt lömsk flugsvamp som är dödligt giftig. Men det var inte vem som helst som plockade svampen, vilket faktiskt betyder att man måste vara riktigt noga med vad det är för svamp man stoppar i sig.  Giancarlo Dantini, 78, var en riktigt hängiven svampplockare, rapporterar Aftonbladet. Han och hans fru Giuseppina, 72, har alltså förväxlat en delikatesssvamp med en giftig. Tre döda Det var några mil från Rom i byn Rocca di Papa, utanför Frascati som svampen plockades.  Paret har nu avlidit. Orsaken? Ja, att de åt den giftiga svampen som de själva serverade. Deras 47-åriga dotter Tiziana dog också, som blev bjuden på svampsalladen. Men det slutar inte där. På middagen var även ett 16-årigt barnbarn, en 76-årig faster samt en 36-årig kusin. De vårdas nu på sjukhus för förgiftning. Det var bara några timmar senare, samma kväll som middagen hade ägt rum, som alla familjemedlemmar fick riktigt svåra magsmärtor och kräktes. De förstod då att det måste skett en förväxling av svampen, men då var det redan försent, skriver Aftonbladet. En av världens mest giftiga flugsvampar De hade alltså ätit en av världens giftigaste flugsvampar amanita phalloides.  Och vi i Sverige kan inte luta oss tillbaka helt. Nej, svampen finns nämligen här också. Giftet som svampen har i sig heter amanitin och förstörs inte av att kokas, som man kanske annars kan tro. Men vad är det som är så farligt med giftet då? Jo, det kan angripa din lever och dina njurar, riktigt läskigt. "Vi orkar inte prata" De som överlevde middagen vårdas nu utanför sjukhus och är inte särskilt pratglada, vilket man kanske kan förstå? – Vi orkar inte prata. Det här är en tragedi, säger släktingarna som överlevt tragedin. För visst är svamparna väldigt lika? Den lömska flugsvampen till vänster och kejsarflugsvampen till höger. Bildkälla: Pixabay / Wikipedia Nyheter24 har tidigare skrivit om en man som åt 250 knarksvampar. Han dömdes sedan till samhällstjänst, det kan du läsa mer om här.

2018-10-14-20:34:42

Det här händer med ditt Instagram-konto när du dör

Visst vore det tråkigt om Instagram-kontot bara försvann när du dör? Instagram är ju, som du så klart känner till, otroligt populärt världen över. Många lägger ner timmar varje dag på sitt konto, och inget hamnar där av en slump. Så om du plötsligt (ta i trä) skulle trilla av pinn kanske du inte vill att allt bara ska raderas? Eller att någon annan, typ din pappa, kan ta över och börja lägga upp saker? Du kan vara lugn, det varken försvinner eller överlåts till någon annan. Det här händer med kontot om du dör Instagram får inte automatiskt reda på om någon går bort, kontot är kvar som vanligt om inget görs. Istället måste någon i den avlidna personens närhet anmäla dödsfallet till Instagram (via Instagrams formulär).  Men det går inte att anmäla vem som helst som avliden. Instagram behöver någon form av bevis på att personen i fråga faktiskt inte lever längre. Som bevis funkar till exempel en dödsannons eller eller en länk till en nyhetsartikel som handlar om dödsfallet. Vad händer sen? När Instagram har godkänt de anhörigas begäran görs kontot om till en så kallad minnessida. Det innebär inte att någon annan kan logga in på kontot, och det ser egentligen inte alls annorlunda, jämfört med ett vanligt konto. Det finns ingen information på kontot som avslöjar att personen inte längre lever, det ser ut som en helt vanlig Instagram-profil. Den största skillnaden är att en minnessida inte dyker på i Instagrams offentliga utrymmen, som till exempel explore-sektionen. Ett minneskonto kan inte ändras på något sätt. Likes, följare, taggar, bilder och kommentarer kommer att vara kvar, precis som det såg ut när personen levde. Så ditt älskade Insta-konto kan faktiskt leva vidare även om du själv inte gör det. Det ser alltså inte ut så här på en död persons Insta. Bildkälla: Unsplash/Nyheter24 Går det att ta bort ett konto som tillhör en död person? Det kan ju vara så att man bara vill ta bort en profil som tillhör en avliden familjemedlem, och det går faktiskt.  För att Instagram ska godkänna det måste man skicka in dödsattest, men även födelsebevis på den avlinda samt ett bevis på att man företräder dödsboet (här fyller man i det formuläret hos Instagram).  Vad som händer efter döden är ju ett spännande ämne, och än länge är det ingen som riktigt exakt vet svaret. Forskare har länge försökt ta reda på om det går att låta medvetandet leva vidare även om kroppen dör – här kan du läsa vad en professor har att säga om det.  Men än så länge kan vi nog inte räkna med att kunna ladda upp hjärnan på en hårddisk när vi kolar – därför kan det vara bra att veta vad som händer med ditt Snapchat-konto efter döden; läs om det här. 

2018-10-11-09:51:01

Ny lag i Grekland ska begränsa överviktiga turister

Tzatziki, folkmusik, kristallklart hav och vita husknutar – bara några av alla fantastiska saker som Grekland symboliserar. Att rida på en åsna kan många också tycka verka lockande, men nu begränsar landet möjligheterna att göra det. En sällsynt lag kommer att träda i kraft i Grekland. Landet ska nämligen förbjuda överviktiga personer att rida på åsnor på kärleksön Santorini. Mer specifikt förbjuder man dem som väger över 100 kg att rida på åsnor, skriver The Daily Telegraph.  Åsnorna lider  Det är främst i Santorinis huvudstad Fira som aktiviteten är som mest populär. I backen som åsnorna går i är underlaget hårt och ojämt. Beslutet att sätta en viktgräns har man tagit efter att bland annat djurrättsorganisationer uppmanat till åsnornas dåliga välmående. I takt med att åsnorna arbetar långa dagar och varje dag i veckan under högsäsongen blir de allt sämre. Öppna sår och stress är bara några av sakerna som åsnorna lider av menar djurrättsgruppena. Och faktum är att det bara skulle ta 30 minuter för en person att gå upp eller ner för backen, och endast två minuter med linbana.  Under den varma sommaren har "Stop Animal Abuse of Donkeys and Horses in Santorini" samlat in över 108 000 signaturer där de värnar om att INTE rida på djuren.  På sin hemsida skriver de bland annat: "Åsnorna är tvungna att stå att stå i solen med sina huvuden vid sidan av vägen och allt de gör är att gå upp och ner, upp och ner och bära människor som är för lata för att bara gå eller ta linbana. Så om du någonsin åker till Santorini - eller någon annan plats som erbjuder att rida på djur såsom åsnor eller elefanter – snälla, snälla, stöd inte denna tanklösa och onödiga djurtortyr." Åsnorna på Santorini klarar inte av att bära för tunga människor. Bildkälla: Pixabay Turismen har ökat markant På senare år har turismen ökat markant och i år har 32 miljoner från världens alla hörn har besökt Grekland, vilket är en ökning med 4,6 miljoner från förra året. Och det är faktiskt Santorini som toppar listorna enligt mätningarna.  Miljöaktivisten Nikos Chrysogelos är orolig över den ökade turismen.  – Vi kan inte fortsätta ta emot fler och fler turister. Vi kan inte ha små öar med små samhällen som tar emot 1 miljon turister under några månader, sa han till The Guardian i somras.  Nyheter24 har tidigare skrivit om att alla utländska par förbjöds att gifta sig på Rhodos. Här kan du läsa mer om det.

2018-10-13-15:35:43

5 saker du inte visste om Helena Bergström

Med stora roller i filmer så som Änglagård, Heartbreak Hotel och Sånt är livet är Helena Bergström kanske en av Sveriges mest kända skådespelerska. På senare år har hon även sysslat med regi och har regisserat filmerna En underbar jävla jul och Livet är en cirkus.  Men visste du att hon är ganska mycket yngre än sin man? Nyheter24 har listat fem saker som du kanske inte visste om henne. 20 år yngre än sin man  Helena är gift med stjärnregissören Colin Nutley och tillsammans har de två barn, dottern (och skådespelerskan) Molly Nutley samt sonen Timothy.  Året var 1990, som Colin regisserade filmen Black Jack och Helena hade en av huvudrollerna. Hon var 27 och han 47. Och hon har även berättat mer om det i tv-programmet "Tillsammans med Strömsteds".   – Jag ringde min kompis och sa: ”Den här regissören är fantastisk, det är helt otroligt”. Och då sa min kompis: ”Du är ju kär i honom”. Inte en chans, tänkte jag. Han var ju gift och 20 år äldre än jag, så det fanns inte i min värld att jag skulle kunna bli kär, berättade hon i programmet. Ålderskillnaden mellan Helena Bergström och hennes man Colin Nutley är 20 år. Bildkälla: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT #metoo-rörelsen När #metoo-rörelsen tog fart under hösten 2017 var Helena en av alla kvinnliga skådespelerskor som vittnade mot branschens förfärliga baksida.  – Jag headhuntades till Hollywood som 25-åring och bokades in på möten och middagar med gubbar som alltid var "very important persons". Det tog inte många minuter innan de började tåflirta under bordet, så jag drog därifrån helt enkelt, berättade Helena i en intervju i Göteborgs-Posten.  Programledare i Mello 2012 gjorde Helena debut som programledare när hon ledde Melodifestivalen tillsammans med Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer. Fyra år senare, närmare bestämt 2016 var hon tillbaka i tävlingsprogrammet, men denna gång med roliga sketcher. Tillsammans med Sissela Kyle spelade de det gamla kärleksparet Lasse och Carl-Magnus som tittarna fick "besöka" i pauserna mellan de tävlande mellolåtarna.  Helena ledde Melodifestivalen 2012 men Sarah Dawn Finer och Gina Dirawi. Bildkälla: Claudio Bresciani / TT Sjuk sexscen Att "ligga" på film är ju något många skådespelare får göra under karriären. I Alexander Pärleros podcast har Helena berättat vilken den sjukaste scenen som hon har gjort – en sexscen tillsammans med Rolf Lassgård.  – Rolf skulle vara en bonde som var oskuld och jag kom dit som hushållerska och "lärde upp honom". Vår första sexscen skulle vara på en höboll och det skulle regna ute och droppa från taket. – Det var ganska kallt ute den sommaren så han som fixar saker bakom kameran tänkte vara snäll mot skådespelarna, så han skulle värma vattnet som ska droppa på dem. Colin sa då "bryt inte" och när vi började spela in började Rolf grymta HYSTERISKT och jag tänkte "men gud vad han spelar över". Men det visade sen när han tog av sig tröjan att det ryker från ryggen på honom, då inser man att han har kokande vatten på ryggen och han hade inte fått bryta, skrattar Helena när hon berättar i podcasten.  Vann över Greta Garbo och Ingrid Bergman När Guldbaggegalan gick av stapeln i januari 1995 fick svenska folket rösta fram århundrades bästa svenska skådespelare. Högst upp på prispallen stod då Helena som vann över sina konkurrenter som bland andra var Ingrid Bergman och Greta Garbo.  Nyheter24 har tidigare skrivit om saker du förmodligen inte visste om en annan Bergström, nämligen Ellen Bergström, läs mer om det här.

2018-10-14-15:01:12

Hunden Leo dog i tragisk olycka – fastnade i chipspåse

Barry James från Prenton, Storbritannien, hade lämnat sin hund Leo hos sina föräldrar.  – Jag hade lämnat Leo med mina föräldrar medan jag var på jobbet och de lät honom springa runt och leka, säger Barry James, rapporterar Metro.uk. Lyckades öppna ett köksskåp Det var när föräldrarna inte haft ett öga på Leo som han lyckats öppna ett köksskåp, där det fanns en öppnad chipspåse. Leo tog chipspåsen ur skåpet och släpade ut den i trådgården. När hunden åt av chipsen så fastnade påsen på hans huvud. Påsen som var i folie gjorde att Leo inte kunde andas, vilket gjorde att han kvävdes till döds. Och tyvärr var Barrys föräldrar helt maktlösa när de hittade Leo. – Det är förödande och inte något jag någonsin trodde att jag skulle behöva oroa mig för, fortsätter Barry. Men visst är det helt makalöst vad en så otroligt vanlig sak helt plötsligt kan förvandlas till en dödsfälla? Och inte heller är det något man önskar hända sin värsta fiende.  Råd till djurägare Efter att Barry kunnat ta lite distans från händelsen har han läst om flera andra människors husdjur, som varit med om liknande saker, skriver Metro.uk. Därför har Barry informerat på sitt Facebook-konto om hur människor kan undvika att det hemska händer i någon annans hem.  Barrys råd till djurägare är att om man har en påse chips eller liknande påse hemma som är öppnad, bör man öppna upp den helt, så inte ett djur kan fastna med huvudet i. Vill man inte göra det så är en idé att låsa in dem långt utom räckhåll för djuren. En djurägares värsta mardröm är när ett husdjur mister livet. Men om nu någon död kan vara bättre än någon annan, så kanske en naturlig död är lite bättre än ett plötsligt mord? Nyheter24 har tidigare skrivit om kaninen Gaston som blev avrättad, hemma i sin bur. Här kan du läsa mer om den tragiska händelsen. 

2018-10-13-08:34:54