Bill Skarsgårds flickvän Alida Morberg – vem är hon?

Bill Skarsgård bor ihop och väntar nu barn tillsammans med Alida Morberg

Men vem är Alida? 

Jo men, det är ingen annan än skådespelaren Per Morbergs dotter. Även hon är skådespelerska och har setts i filmer som "Sensoria" och "Insane". 

Precis som familjen Skarsgård består familjen Morberg av skådespelare och filmskapare. Pappa Per, lillsyster Astrid Morberg i filmen "Calina" och storasyster Liza Morberg är regissör.

Aldrig fått roller genom känd pappa

Men trots en så känd pappa har 33-åriga skådespelerskan tidigare sagt till Aftonbladet att hon aldrig glidit på den räkmackan, utan har fått klara sig själv.

– Jag har aldrig fått hjälp av pappa när det gäller jobb, utan fått klara mig helt själv. Jag tror snarare att det kan vara så att man blir synad lite mer för att man har en pappa som håller på med skådespeleri. Däremot har jag kunnat prata med honom eftersom han har mycket erfarenhet. Men mina föräldrar har aldrig lagt någon värdering i vad vi gör, de har velat att vi ska göra det vi vill, säger hon till Aftonbladet.

Hoppas att karriären ska fortsätta rulla på

Alida är nu aktuell i rollen som Isabelle i "Svartsjön 2". När hon fick beskedet så var hon i Los Angeles och tog en paus från skådespelarkarriären. 

 – Jag har haft lite otur, jag har provfilmat och fått några huvudroller bland annat, men sedan har det varit olika saker som har gjort att projekten inte blivit av. Så det var så himla kul att “Svartsjön” blev av, det är ett svinbra gäng och en rolig karaktär, säger hon till Aftonbladet.

Hon fortsätter:

– Jag ser fram emot att få skildra fler starka roller i framtiden och få visa vad jag går för, säger hon.

Bills och hennes relation

 Bill och Alida har hittills hållit sin relation relativt privat. Men efter att Bill tidigare berättat i podcasten "Värvet" om planer att flytta ihop, och nu att de väntar barn, så är vi ju jättenyfikna och vill höra mer.

Nyheter24 skrev tidigare om Bill och Alidas babylycka, läs mer om det här.

Läs hela nyheten:
Bill Skarsgårds flickvän Alida Morberg – vem är hon?

Publicerad: 2018-07-21 klockan 11:40

Fler nyheter från Nyheter24

Stefan Löfven pratar med alla – men stänger ute Åkesson

En månad och åtta dagar efter valet vet fortfarande ingen vem som blir Sveriges nästa statsminister. Just nu är det Stefan Löfven som har uppdraget att "sondera" för att se om han kan bilda en regering, men läget ser väldigt låst ut. Och Löfvens strategi verkar solklar. Socialdemokraternas partiledare planerar att ha enskilda samtal med alla partiledare. Utom en...– Jag pratar med alla, utom Jimmie Åkesson, sa Löfven till den samlade pressen på tisdagen. Jimmie Åkesson själv har sagt att Sverigedemokraterna kommer fälla varje regering som inte tar stöd från partiet.  Men tidigare i veckan öppnade Åkesson en liten dörr på glänt – SD-ledaren menar att han kan släppa fram en S-regering på ett villkor.  – Om de driver en politik som är bra och kan garantera det. Men jag ser det inte som speciellt troligt, sa Jimmie Åkesson då. Vallöfte från SocialdemokraternaAtt inte ge Sverigedemokraterna inflytande var ett av Socialdemokraternas viktigaste vallöften, och under hela mandatperioden har S talat om faran med att släppa in SD i värmen. Skulle Stefan Löfven överge det löftet nu skulle det inte bara vara lite märkligt, det skulle säkert göra att Socialdemokraterna tappade stora mängder väljare. Komplett guide: Så kan det bli extraval

2018-10-17-08:18:47

Nu är cannabis lagligt i Kanada

Från och med idag, den 17 oktober, är det helt lagligt att softa på en gås, röka en holk, klippa en hövding, tända en spliff eller för den delen inhalera lite jazztobak i Kanada. Detta efter att landets makthavare bestämt att cannabis ska kunna köpas och användas legalt.  I Kanada har användning av gräs för medicinskt bruk varit laglig under en längre tid, men nu kommer det vara tillåtet för alla över 19 att köpa 30 gram cannabis för eget bruk.  Den historiska händelsen firades stort över hela Kanada nu i natt, och många köade utanför braj-affärerna vid tolvslaget.  Gräsentusiaster i natt i Toronto (Chris Young/The Canadian Press via AP)Det är för att få bukt med kriminaliteten som Kanada nu legaliserar drogen, och man förväntar sig också få in stora skatteintäkter efter att försäljningen börjat. Här i Sverige är frågan om legalisering fortfarande mycket känslig, inget parti driver frågan om att tillåta cannabis. I slutet av förra året intervjuade Nyheter24 socialminister Annika Strandhäll angående avkriminalisering av narkotika. Strandhäll var då tydlig med att dörren var totalstängd. – Det behövs ett helhetsgrepp med hårdare tag, förebyggande åtgärder, stöd och behandling för att komma åt narkotikan och de skador det ger, sa Strandhäll till Nyheter24 då. Coca Cola ska börja satsa på drycker med cannabis i – läs mer om det här

2018-10-16-14:24:42

Katherine, 40, hörde en demonliknande röst – fick allt på film

Okej, trodde man inte på spöken innan så kanske man gör det nu? För vad kan det annars vara för demonliknande röst som hörs i filmen? Ingen vet. Det var en mamma som filmat i en korridor på sjukhuset Royal Devon & Exeter Hospital i Storbritannien. Men hon verkar ju inte vara helt ensam?  Fel entré Katherine Lawrence, 40, hade varit tvungen att ta sin dotter till sjukhus och de gick in i helt fel entré. Men eftersom hon älskar skumma grejer så fortsatte de i samma riktning som de börjat. Väldigt modigt! Den lite märkliga entrén blev också anledningen till att hon börjar filma. För att föreviga ett lite läskigt tillfälle i livet. För om något läskigt händer så vill man nog ha det på film? Katherine fångade upp det märkliga och näst intill onda ljudet när hon filmade med sin mobil. Det var bara hon och hennes två-åriga dotter där, rapporterar Devon Live. Och inte låter rösten i videon som varken hon eller dottern? Dödstyst i korridoren De var helt ensamma och det var dödstyst i korridoren. Precis i början av videon kan man verkligen höra en märklig stämma som tar sig ton. Det är ju nästan så att håret reser sig på armarna. Hon delade klippet på sin Facebook med detsamma och det är många som har reagerat. Inte så konstigt, är det en demon eller inte? En person som kommenterat på hennes Facebook-inlägg skriver "Jag skulle springa därifrån". Ja, det kan man ju förstå, vem hade inte? Se hela videon För att höra rösten och se hela videon, se spelaren ovan. Om du vågar. Nyheter24 har tidigare skrivit om ett kusligt besök hos Izabelle och Tina. Det var under en live-video som riktigt märkliga saker började hända runt omkring. Är det ett bevis på att spöken finns? Här kan du läsa och se mer om det.

2018-10-16-21:09:51

Kathrine, 40, hörde en demonliknande röst – fick allt på film

Okej, trodde man inte på spöken innan så kanske man gör det nu? För vad kan det annars vara för demonliknande röst som spelas i filmen? Ingen vet. Det var en mamma som filmat i en korridor på sjukhuset Royal Devon & Exeter Hospital i Storbritannien. Men hon verkar ju inte vara helt ensam?  Fel entré Katherine hade varit tvungen att ta sin dotter till sjukhus och de gick in i helt fel entré. Men eftersom hon älskar skumma grejer så fortsatte de i samma riktning som de börjat. Väldigt modigt! Den lite märkliga entrén blev också anledningen till att hon börjar filma. För att föreviga ett lite läskigt tillfälle i livet. För om något läskigt händer så vill man nog ha det på film? Mamman Katherine Lawrence, 40, fångade upp det märkliga och nästan onda ljudet när hon filmade med sin mobil. Det var bara hon och hennes två-åriga dotter där, rapporterar Devon Live. Och inte låter varken hon eller dottern som rösten i videon? Dödstyst i korridoren De var helt ensamma och det var dödstyst i korridoren. Precis i början av videon kan man verkligen höra en märkligt stämma som tar sig ton. Det är ju nästan så att håret reser sig på armarna. Hon delade klippet på sin Facebook med detsamma och det är många som har reagerat. Inte så konstigt, är det en demon eller inte? En person som kommenterat på hennes Facebook-inlägg skriver "Jag skulle springa därifrån". Ja, det kan man ju förstå, vem hade inte? Se hela videon För att höra rösten och se hela videon, se spelaren ovan. Om du vågar. Nyheter24 har tidigare skrivit om ett kusligt besök hos Izabelle och Tina. Det var under en live-video som riktigt märkliga saker började hända runt omkring. Är det ett bevis på att spöken finns? Här kan du läsa och se mer om det.

2018-10-16-21:09:51

Winamp återupplivas – 90-talet möter 2000-talet

1997, det är riktigt längesen. Visst kan det ha hänt mycket det året, men något riktigt häftigt var att Winamp lanserades.  Winamp? Vad är det? Jo, Winamp är en gratis mediaspelare, något som man för längesen skulle kunna jämföra med exempelvis dagens QuickTime-player som många har på sin dator. Men redan då, 1997, kunde man faktiskt i princip spela upp det mesta i programmet.  Men nu ska alltså Winamp återupplivas! Vad innebär det? Det ska återupplivas under 2019, som en ny mobilapp för allt ljud som du nu än önskar. Men också kommer det att finnas som ett uppdaterat desktop-program. Du kommer alltså kunna använda dig av Winamp på både din dator och mobil, så var det ju inte riktigt 1997. Men senaste uppdateringen som Winamp kommit med var 2013, inte riktigt igår om man säger så. Men det är i alla fall inte på grund av användarskaran. För ska man tro Winamps ägare Radionomy så är det flera miljoner användare, rapporterar M3. Undra vilka de är? Oavsett vilka det nu än är så kommer de i alla fall bli glada. För nu äntligen, under år 2019, kommer det en uppdatering.  Mobilapp Det kommer en första uppdatering redan nästa vecka, men det är mest buggfixar. Men den stora bomben släpps alltså nästa år, när Winamp kommer som en mobilapp, enligt M3. Som förr i tiden är tanken att den ska kunna spela upp det mesta från internets värld. Och då pratar vi egna filer, mp3-filer, internetradiostationer och musikstreamingtjänster. Men hör och häpna, även poddar kommer kunna spelas upp i appen. Fanns ens poddar 1997? Hela idén är att allt det ljud som vi lyssnar på ska kunna sökas upp från en enda app. Kommer det kunna konkurrera med exempelvis Spotify? Det vet bara framtiden. Något annat som verkligen tog internet med storm är den försvunna bilen. Nyheter24 har tidigare rapporterat om det, som du kan läsa mer om här. Kan du se den?

2018-10-16-19:07:47

Influensan är här – så undviker du att bli smittad

Det är en ruggig tid vi har framför oss med mycket kyla och grått väder. Vissa kan ju uppskatta när det blir lite kallare ute. Men något som kanske inte någon uppskattar är den ökända influensan. Usch och fy. Vi vet att influensa kan få en att må väldigt dåligt. Det jobbiga är också att det orsakas av virus, så ett av de bästa botemedlen, om man blivit sjuk, är faktiskt att vila. Influensa smittar på fler sätt än vad man kan tro. Det är faktiskt lite obehagligt. Här kan du läsa mer om det. Så vad är egentligen influensa och hur skyddar vi oss egentligen från viruset? Det finns faktiskt några enkla knep som du kan tillämpa. Säsongsinfluensa Influensa får man av virus som faktiskt kommer till Sverige varje år. Så att undvika själva viruset helt verkar inte gå? Men att bli smittad går att undvika, tur det.  Man kan också kalla det för säsongsinfluensa, men vanligaste tiden att bli smittad är vinterhalvåret. Och hur man märker att det är just influensa är ganska lätt. Influensa för nämligen med sig många symptom.  Symptom Halsont och hosta exempelvis kan ju bero på många saker. Men det är faktiskt bara två av symptomen man får av influensa. Sen har vi andra vanligheter som plötslig hög feber, huvudvärk, muskelvärk och till och med röda ömmande ögon. Det låter ju inte så trevligt och kanske något man verkligen inte vill råka ut för? Nej vi tror nog att man helst slipper det. Hur du minskar risken att bli smittad? Har du möjlighet så använd handsprit. Ha gärna med dig en hela tiden, så att du ständigt är redo.Oavsett hur "ren du än är" så bör du undvika att händerna rör vid ögon, näsa och mun.Är någon i din omgivning sjuk? Undvik nära kontakt med den personen, hur jobbigt det än må vara. Men det absolut viktigaste: Tvätta händerna ofta. Inte bara med vatten, utan använd tvål också. Och vi påminner igen, glöm inte handspriten! Smitta inte En annan grej som inte är särskilt schysst är ju att smitta någon annan. För om dagen kommer, då viruset bryter ut, trots att du följt alla tips och råd. Ja, då är det ju tyvärr redan försent.  Hur du undviker att föra smittan vidare? Samma gäller här som att undvika att bli smittad. Tvätta händerna riktigt noggrant, det är verkligen a och o.Handsprit är riktigt bra i det här läget också.Hostan och nysningarna kan vara fruktansvärt jobbiga, men försök håll dem i armvecket. Tycker man det är äckligt kan man ha en näsduk eller liknande, men då är det viktigt att du slänger den sen.Stanna hemma! Varken jobbet eller skolan vill ha influensa. Så länge du har feber och känner dig dålig är det bara att ligga inne i sängen och vila.  Nyheter24 har tidigare skrivit om att någon som faktiskt kan göra dig sjuk är din chef, som du kan läsa mer om här. Men då handlar det ju kanske inte riktigt om influensa. Källa: Vårdguiden

2018-10-16-14:21:45

Idag har Bästa dieten premiär – här är allt du behöver veta

Ikväll har programmet Bästa dieten premiär i SVT1. I serien får vi följa fyra svenska par som ska testa varsin diet under en månads tid. Serien sänds i tre delar.  Paren vet på förhand inte vilken diet de ska prova och kommer få hjälp av varsin inspiratör för att klara av att hålla dieten.  Deras framsteg och motgångar kommer att övervakas av forskare, och vid periodens slut kommer deras kroppsliga och själsliga förändringar att avgöra vilken som är den bästa dieten.  Paren Anna och Navid försöker få livspusslet med två barn, heltidsjobb och egen träning att gå ihop. De väljer ofta skräpmat och sötsaker för att hinna, men letar efter ett nyttigare sätt att äta för sig själva och barnen. Navid och Anna. Bildkälla: SVT Kattis och Daniel är livsnjutarna som insett att livet inte är oändligt. De vill hitta en väg att förena goda middagar med vin och avkoppling med en stramare diet, som kan förbättra hälsan på lång sikt och ge dem fler goda år tillsammans. Kattis och Daniel. Bildkälla: SVT Rasmus och Margareta är det urbana paret som funderar kring hur man äter bäst för sig själv och för samhället. De funderar kring miljö och hållbarhet, men oroar sig också för de nya förrädiska sambokilona. Så varför inte prova en diet? Rasmus och Margareta. Bildkälla: SVT Pappalediga Max och hans fru Katarina är så trötta efter alla vaknätter att de ofta faller för olika frestelser. Pacman kallar Katarina fenomenet när man äter allt som kommer i ens väg: kebab, lakrits eller goda bakelser. Nu vill de bli piggare och lära sig laga god mat.  Max och Katarina. Bildkälla: SVT Dieterna som de ska prova LCHF  Bokstäverna står för low carb high fat, man ska alltså äta lite kolhydrater och mycket fett. Fettet som gäller i den här dieten är smör, fet grädde och naturligt fett från proteinkällor som kött och fisk. Man undviker också allt socker.  5:2 Den här dieten innebär att man äter som vanligt fem av veckans sju dagar och fastar två av dem. På fastedagarna får man äta 500 kalorier. Man får välja vilka dagar man vill men dagarna får inte ligga i direkt följd efter varandra. På de vanliga dagarna ska man äta normalt, men inte frossa i onyttigheter.  Vegan Att äta veganskt innebär att man helt avstår från animaliska produkter. Detta innefattar givetvis allt kött och all fisk. Men också produkter som kommer från djur som ägg, mjölkprodukter, honung och så vidare. Veganer brukar inte heller klä sig i kläder som är tillverkade av djur, som skinn och ull.   Livsmedelsverkets rekommendationer Livsmedelsverket rekommenderar att man ska äta enligt den klassiska tallriksmodellen. Det finns nu två modeller, en för den som rör på sig lite mer och en för den som rör på sig lite mindre. Rör man sig mindre ska man fylla tallriken med mer grönsaker.  Tallriksmodellen. Bildkälla: Livsmedelsverket Den gröna delen är avsedd för grönsaker och rotfrukter, delen som är orange är avsedd frö kolhydrater i form av exempelvis pasta eller ris. Den blå delen är avsedd för kött, fisk eller baljväxter.  Se ett klipp från programmet Bästa dieten i spelaren ovan.  Bästa dieten sänds tisdagar 21.00 på SVT1. 

2018-10-16-11:59:01

Här är presenterna som alla 18-åriga killar vill ha

18 år. Vilken ålder. Man har hela världens framför sig och man får äntligen stiga in i dem där där husen där det står pub på. Men den här artikeln är inte till för dig som fyllt 18 år - utan för dig som febrilt letar efter en present till en galen 18-åring. 1. Twist pong 18-åringen har säkert tröttnat på beer pong och vill ha något nytt spel. Twist Pong är det nya roliga spelet och är en twist på klassiska beer pong. När bollen hamnar i din mugg ska du snurra pilen och göra det som står – det kan vara allt ifrån att byta muggar med motspelaren till att dricka dubbelt eller göra ett trick. Spelet finns att köpa här.2. Liten kyl Vilken 18-åring drömmer inte om en liten kyl som han kan ha i sitt rum? Här kan du hitta den. 3. Frysbart glas Glas som klarar av att läggas i frysen och få en sån där drömmig frostig look är en perfekt present till en 18-åring. Ett glas kostar 69 kronor!4. Coca-cola minikyl Älskar han Coca Cola? Då är denna present perfekt. Här finns den att köpa!5. Polaroidkamera Låt han minnas sin 18-årsdag med hjälp av en polaroidkamera. Den finns i flera färger och du hittar den här.  6. Rakförkläde Antingen en ironisk eller en uppskattad present till en ung grabb. Här hittar du det fiffiga förklädet som ser till att håret inte faller ner på marken eller handfatet. 7. Drinkroulette Enkla regler: den som har numret som kulan stannar på måste ta drickan. Här hittar du spelet och är ett riktigt roligt spel som han kommer uppskatta. 8. Uppblåsbar minidockaKan du föreställa dig minen på din son eller din polare när han öppnar upp den här presenten? Då blir det skämskudde direkt! 9. En riktigt bra öltapp En grym öltapp som inte bara är snygg, den ser till att ölen smakar som bäst tack vara dess teknik. Här kan du spana in öltappen ytterligare. 10. Öl-duschdraperi En perfekt present till 18-åringen som snart ska flytta ut. Han kommer garanterat uppskatta presenten och du hittar den här. 11. Ge bort en cool upplevelse  Låt 18-åringen ta sig till ett flygfält och hoppa in i en Cessna 172. Han får sedan vara med om en start och landning på första parkett. Just nu kan du spara 58 procent på denna upplevelse här. 12. Bjud på paintball Att spela paintball gillar de flesta killar och det är verkligen en rolig aktivitet för ett större gäng. Just nu kan du spara hela 93 procent och endast betala 190 kronor för att låta 10 stycken spela genom denna länk. 12. Skaldjurskryssning  Gillar han mat och att festa? Då är en skaldjurskryssning på Birka Cruises världens bästa present. Just nu får du halva priset på en skaldjurskryssning där det ingår hytt med havsutsikt och självklart en riktigt god skalsdjursbuffé. 13. Ljusbox Rolig och fin present om grabben ska flytta ut och vill ha en personlig touch på sin nya lägenhet. Den blir din (hans) för 249 kronor här.

2018-10-16-15:51:25

Nu kommer första riktiga höstkylan – här blir det minusgrader

Nu är det dags att kila ner i källarn och hämta upp vinterkläderna för hösten är här, men också kylan. Det är redan nästa vecka som graderna kommer sjunka rejält. Varför? Nordliga vindar är det som ska strömma ner över hela landet. Brr! Sommarvärmen är över I en intervju med Aftonbladet berättar meterologen Per Holmberg att det verkar som att den här eviga sommarvärmen faktiskt nu är över.  Som vi nog alla märkt har det varit riktigt schysst höstväder. Solen har skinit utan dess like och temperaturen har varit högre än man tidigare hoppats på. Nu är det väldigt varmt för just den här årstiden, och det kommer det nu att bli ändring på.  Kylan är här Men nu är det tyvärr slut på det roliga, för snart är den här – kylan.  Det är faktiskt redan till helgen som vi kan förvänta oss att det blir riktigt kyligt. Ja, det stämmer tyvärr, höstjackan bör åka på. Och vill man inte blir alltför burrigt så är det bara att dra på sig allt som kan tillföra värme. Gräv fram långkalsongerna, mössa, vantar, halsduk, ja rubbet! – I nästa vecka ser det ut att bli betydligt kallare väder. Nordliga vindar strömmar ner över landet, säger Per Holmberg som är meteorolog på Foreca. Så nu får vi se till och njuta rejält. Tisdag och onsdag verkar värmen hålla i sig litegrann, sen har kylan nog kommit ikapp oss.  Kan bli minusgrader Och ska det tas i så ska det tas i rejält. Det verkar i alla fall vädergudarna tycka, för vi pratar faktiskt minusgrader. De här vindarna som ska blåsa in över hela landet kommer alltså att kunna orsaka minusgrader redan nu. – Det kan bli minusgrader i Götaland på kvällar och nätter och en temperatur runt 5–6 grader på dagen, avslutar Per Holmberg till Aftonbladet. Någon som inte kommer bli så glad när kylan kommer är 21-åriga Martin, han är nämligen allergisk. Det har Nyheter24 tidigare skrivit om och det kan du läsa mer om här.

2018-10-16-16:01:11

American Pie-stjärnan Tara Reid avvisad från flygplan

American Pie-stjärnan Tara Reid var på dåligt humör inför sin flight mellan Los Angeles och New York. Om det var värt det för henne? Tveksamt, hon kom nämligen aldrig med sin flight, vilket The Mirror har skrivit om tidigare. Flyget som hon skulle med lyfte under morgonen på måndagen men när de kom upp i luften så var Tara inte en av passagerarna, hon lugnade nämligen aldrig ner sig. Bråkade med besättningen Tara Reid ska ha kommit ombord på sin flight men kort därefter ska hon ha hamnat i bråk med besättningen.  Enligt vittnen ska bråken ha börjat efter att Reid blivit tilldelad fel säte på planet, något som hon inte var direkt nöjd över. Hon ska även inte fått någon kudde vilket fick henne att gå bärsärk. Besättningen ska ha försökt att få henne att lugna ner sig men inte lyckats. Till slut blev hon och hennes hund avvisad från flyget. Tara Reid ska dock senare kunnat flyga till New York med en annan avgång. Tara Reid hade inte den bästa morgonen. Bildkälla: Stella Pictures Ursäkt från flygbolaget Flygbolaget som Tara skulle resa med var Delta och de har bett om ursäkt till de drabbade passagerarna som fick vänta tills dess att Tara hade lämnat planet. – Delta ber de passagerare som var kvar på planet om ursäkt för besväret och uppskattar deras tålamod medan situationen löstes. Planet lyfte mot New York med en kortare försening, säger flygbolaget i ett uttalande till People. Avvisad från klädbutik Tara Reid har de senaste åren gjort sig känd för att ofta festa och enligt Aftonbladet så blev Tara Reid 2013 avvisad från en klädbutik i Los Angeles för att hon inte fick någon rabatt. Även denna gången ska Tara ha blivit förbannad på personalen. Nyheter24 har tidigare skrivit om 10 serier på Netflix som du bara måste se i höst. För du gillar väl serier? Se hela listan här.

2018-10-16-10:33:56