Backstreet Boys är tillbaka med största turnén på 18 år

Backstreet Boys slår på stort när de firar 25 år som grupp. I början av maj ger sig det amerikanska pojkbandet ut på sin största turné på 18 år runt om i Europa och Nordamerika med två spelningar inplanerade i Sverige. Men innan dess, i januari 2019, släpper de sitt tionde studioalbum "DNA". 

Gruppen som består av medlemmarna Brian Littrell, 43, Nick Carter, 38, AJ McLean, 40, Kevin Richardson, 46, och Howie Dorough, 44, bildade bandet Backstreet Boys 1993. I år är det alltså 25 år sedan starten och det innebär att bandet både planerar in en världsturné och släpper ett helt nytt album, skriver Expressen.

AJ McLean, Howie D, Kevin Richardson, Nick Carter och Brian Littrell. Bildkälla: Stella Pictures

Biljetterna släpps den 16 november klockan 9.00. Den 31 maj spelar de på Scandinavium i Göteborg och den 2 juni på Globen i Stockholm, meddelar Live Nation i ett pressmeddelande.

Släpper sitt tionde album "DNA"

Den 25 Januari 2019 släpper gruppen sitt tionde studioinspelade album "DNA". Albumet släpps på RCA Records med låtar skrivna i hop med bland andra Lauv från Charli XCX. Som en försmak på albumet har de precis släppt singeln "Chances" skriven av Ryan Tedder och Shawn Mendes, rapporterar Independent.

Sångaren Kevin Richardson berättar att de haft möjligheten att få med allas stilar och influenser i en enda skiva. Låtarna är en representation om vilka de är som individerna, och också vilka de är om grupp. 

– Detta är vårt DNA, säger Kevin Richardson till Independet.

Backstreet Boys under en konsert i Las Vegas. Bildkälla: Stella Pictures

Nyheter24 har tidigare skrivit om när Dr. Alban tolkade Backstreet Boys. Läs mer om framträdandet här.

Läs hela nyheten:
Backstreet Boys är tillbaka med största turnén på 18 år

Publicerad: 2018-11-09 klockan 16:10

Fler nyheter från Nyheter24

"Världens sötaste hund" Boo har dött av hjärtekross – blev 12 år

Den lilla Pomeranian Boo, även kallad världens sötaste hund, har avlidit. Boo blev 12 år gammal och genom åren har han blivit världskänd på sociala medier. På Facebook har han över 16 miljoner följare. 2017 dog Boos själsfrände Buddy och sedan dess har Boo visat tecken på hjärtproblem. Ägarna tror att hans hjärta "bokstavligt talat krossades" när Buddy avled. Nu får Boo och Buddy vara tillsammans igen. Bildkälla: Instagram/buddyboowaggytails Natten till lördag (svensk tid) meddelade Boos ägare i ett långt inlägg på Facebook att den lilla Pomeranian dött i sömnen. "Det är med djupaste sorg som jag vill meddela att Boo har avlidit i sömnen tidigt i morse och har lämnat oss för att förenas med sin bästa kompis, Buddy. Vår familj är hjärtekrossad, men vi finner tröst av att veta att han inte lider längre. Vi vet att Buddy var den första som hälsade på honom i himmelen, på andra sidan regnbågsbron, och det här är troligen deras gladaste stund på länge", skriver ägaren bland annat i ett långt inlägg på Facebook.  Boo har avlidit, 12 år gammal. Bildkälla: Facebook Tusentals sörjer  Beskedet om Boos bortgång har lämnat många människor i sorg. Över 36 000 användare har kommenterat saknaden av den lille hunden.  "Jag beklagar sorgen att lilla Boo har lämnat er. Jag har följt era inlägg i flera år, och de har gett mig tröst efter att min lilla hund gick bort för några år sedan. Boo and Buddy var såna små sötnosar. Mitt hjärta är med er", skriver en användare på Facebook.  Boo och Buddy. Bildkälla: Facebook "Boo var den första jag började följa på Facebook och alla bilder på honom har givit mig sinnesfrid och glädje. Mitt hjärta är krossat och jag hoppas att han är på en bättre plats nu", skriver en annan användare.  Ja, det är verkligen många som kommer att sakna Boo och hans närvaro. Vi hoppas att han och Buddy kramar om varandra i himmelen nu.  Tidigare i år dog "världens fulaste hund" Zsa Zsa. Det kan du läsa mer om här!

2019-01-19-15:13:24

Larmet: Om temperaturen höjs i riskerar kaffet att utrotas

Att vi människor inte är rädda om jorden är ingen nyhet. Nyheter24 har tidigare skrivit om fem djurarter som snart kan vara totalt utrotade på grund av människan. Det kan du läsa mer om här. Men det är inte bara våra kära djur som hotas att dö ut.  Försämrad kvalitet på kaffebönan Även kvaliteten på vilda Arabicabuskar har försämrats på grund av de ökade temperaturerna och bristen på kallar nätter som buskarna behöver. Runt om i världen finns 124 kaffesorter, men det finns två överlägsna favoriter. Vilda Arabicabusken och Robustabusken har de mest populära kaffebönorna i hela världen. – Kaffebuskens produktivitet har sjunkit rejält, säger Masumi Kondo till Bloomberg.  Kondo är kaffebonde och har 120 hektar Arabicaväxter tillsammans med sin familj i Cristais Paulista, norr om Sao Paulo i Brasilien. Han fortsätter: – Förutom värmen så regnar det inte lika mycket som förut. För några år sedan avstod vi från att köpa nya områden och expandera, eftersom vi resonerade att klimatrisken för att odla kaffe här är för hög. 60 procent som riskerar att bli utrotade Det är heller inte endast den populära Arabicaväxten som riskerar att bli utrotad. Av de 124 kaffesorterna så är det hela 60 procent som riskerar att bli utrotade. De flesta av alla världens kaffebuskar växer bäst i kalla regioner med regnsäsonger men också torrare perioder. Den ökade värmen sänker kvaliteten på själva kaffet och kalla nätter kan påverka själva bönans kvalitet.  – Förutom värmen så regnar det inte lika mycket som förut, fortsätter kaffebonden Masumi Kondo till Bloomberg. Internationella naturvårdsunionens rödlistning Snart kan Arabica vara en av de växter som hamnar under Internationella naturvårdsunionens rödlistning, och med det alltså klassas som hotad för första gången. Detta på grund av klimatförändringarna. – Vi hoppas att den här nya forskningen leder till att hela kaffeproducentsektorn kan ställa om och bli hållbar, och att man vidtar nödvändiga åtgärder för att säkra buskarna, säger Eimear Nic Lughadha, dokor vid brittiska kungliga botaniska trädgården Kew, till BBC. Om kaffebönan blir rödlistad kan det betyda att kaffepriset höjs och kaffebönder slipper gå med förlust som de gör nu, på grund av att priset på kaffe är så lågt i dagsläget. Nyheter24 har tidigare skrivit om hur vanligt det är med bajsbakterier på din jobbkopp. Det kan du läsa mer om här.

2019-01-19-10:28:16

Explosion i Mexiko – minst 66 döda och många skadade

Tio mil norr om Mexiko, i staden Hidalgo, gjorde tjuvar hål i en oljeledning. Bara några timmar senare inträffade en explosion, rapporterar Aftonbladet. I skrivande stund är det över 71 personer som skadats och minst 66 personer som fått sätta livet till, rapporterar Dagens Nyheter. Orsaken är att oljeledningen, som det nu är hål i, läcker. Det i sin tur ledde till att en stor brand brutit ut.  Samlar olja i hinkar Lokalbefolkning har kommit till platsen för att hjälpa till genom att samla upp den läckande oljan. För att samla ihop den använder de sig av hinkar. – Den preliminära rapporten jag har fått är väldigt allvarlig. De säger till mig att 20 personer har dött och att 54 är skadade, säger Omar Fayad, guvernör för Hidalgo i Mexiko, rapporterar Reuters.  Han fortsätter: – Det vi vet är att det var ett ställe för bränslestölder, och myndigheterna var medvetna om det. "Kommer inte ge upp kampen" Just nu utreds över 1700 fall av bränslestölder i Mexiko, då det vuxit enormt på den svarta marknaden.  Mexikos president Andres Manuel Lopez Obrador har tidigare uttalat sig om att han "inte kommer ge upp kampen" mot de gäng som stjäl bränsle genom att göra hål i oljeledningar. Nu har han uppmanat Mexikos myndigheter att hjälpa offren för explosionen, rapporterar Aftonbladet. Nyheter24 har tidigare skrivit om familjen Sharp som var på semester i Mexiko. Hela familjen gick och la sig – och vaknade aldrig mer. Nu vet polisen varför. Det kan du läsa mer om här.

2019-01-19-08:21:12

Här är de populäraste hundnamnen i Sverige

Att döpa sitt husdjur är en konst. Och när man väljer ett namn åt sin doggo, så finns det många faktorer som väger in.  Hur hög är gullighets-faktorn? Passar namnet hundens personlighet? Kan man döpa en Schäfer till Klimpen?Detta är frågor som ställs inför det kluriga uppdraget.  Och när man väl döpt sin bästis så kanske man funderar på hur många andra vovvar som delar samma namn. Kanske är din hund den enda i Sverige med sitt namn. Eller så toppar din vovves namn listan. Vad heter din hund? Foto: Unsplash Är du nyfiken? Bra, för vi har nämligen svaret. Jordbruksverket har publicerat listan på de allra populäraste hundnamnen i Sverige 2018.  Ta en titt, kanske hittar du din vovve i listan? Populäraste hundnamnen: Topp 20-11 20. Hugo: 256919. Maja: 258518. Ozzy: 267017. Bosse: 267616. Selma: 292015. Nova: 297314. Stella: 301313. Rocky: 312512. Elsa: 319311. Ronja: 3384 Står din doggo med på listan? Bildkälla: Unsplash Populäraste hundnamnen: Topp 10 10. Alice:  3483 9. Sally:  35878. Bamse: 36087. Wilma: 38386. Sigge: 38515. Doris: 38764. Ludde: 42343. Charlie: 45502. Bella:  59791. Molly: 7876 Källa: Jordbruksverket Ny forskning visar att det finns vissa hundraser som är överrepresenterade när det kommer till att attackera andra hundar. Läs om det här.

2019-01-18-08:40:30

Explosion i Mexiko – minst 21 döda och 71 skadade

Tio mil norr om Mexiko, i staden Hidalgo, gjorde tjuvar hål i en oljeledning. Bara några timmar senare inträffade en explosion, rapporterar Aftonbladet.I skrivande stund är det över 71 personer som skadats och minst 21 personer som fått sätta livet till.Orsaken är att oljeledningen, som det nu är hål i, läcker. Det i sin tur ledde till att en stor brand brutit ut. Samlar olja i hinkarLokalbefolkning har kommit till platsen för att hjälpa till genom att samla upp den läckande oljan. För att samla ihop den använder de sig av hinkar. – Den preliminära rapporten jag har fått är väldigt allvarlig. De säger till mig att 20 personer har dött och att 54 är skadade, säger Omar Fayad, guvernör för Hidalgo i Mexiko, rapporterar Reuters. Han fortsätter:– Det vi vet är att det var ett ställe för bränslestölder, och myndigheterna var medvetna om det. "Kommer inte ge upp kampen"Just nu utreds över 1700 fall av bränslestölder i Mexiko, då det vuxit enormt på den svarta marknaden. Mexikos president Andres Manuel Lopez Obrador har tidigare uttalat sig om att han "inte kommer ge upp kampen" mot de gäng som stjäl bränsle genom att göra hål i oljeledningar. Nu har han uppmanat Mexikos myndigheter att hjälpa offren för explosionen, rapporterar Aftonbladet.Nyheter24 har tidigare skrivit om familjen Sharp som var på semester i Mexiko. Hela familjen gick och la sig – och vaknade aldrig mer. Nu vet polisen varför. Det kan du läsa mer om här.

2019-01-19-08:21:12

Smarta knepet: Så kan du undvika höjda priser på flygbiljetter

Du hittar en flygbiljett för ett bra pris och när du söker på samma resa och datum igen så har priset skjutit i höjden. Att priserna på flygbiljetter höjs när man minst anar det, är nog de flesta av oss redan bekanta med. Vi testade Thrifty Nomads väldigt enkla, men effektiva trick för att få tag i billigare flygbiljetter - som faktiskt funkade för oss på flera hemsidorna. Börja med att söka efter din resa på så många sökmotorer för resor som möjligt. Testa sedan att gå igenom alla dessa i inkognitoläge. När vi testade detta så sjönk priset på några av hemsidorna – rejält.  Tusenlappar billigare Hemsidan Momondo visade störst skillnad i priset. Det kunde variera från knappt 200 - 3000 kronor billigare till resemål längre bort när vi sökte på samma resa under samma datum i inkognito. Även till närmare ställen i Europa kunde allt mellan en till några hundralappar sparas in genom en enkel sökning i inkognitoläge. Något så enkelt som att söka på resor i inkognitoläge kan alltså göra att du hittar billigare resor. Det funkade även att rensa alla cookies och tidigare sökhistorik på din webbläsare efter varje sökning. Kom ihåg att alltid stänga ned och öppna upp ett nytt inkognitofönstret när du ska göra en ny sökning, så inga cookies från sidan du är inne på finns kvar när du gör en ny sökning. Resultatet som kom upp när vi sökte som vanligt på Momondo. Bildkälla: Faksimil Momondo Och såhär såg det ut när vi sökte i inkognito-läge. Bildkälla: Faksimil Momondo En förklaring kan vara samspelet mellan cookies och algoritmer som resehemsidorna använder sig utav. Sökresultatet anpassas utifrån din tidigare aktivitet på hemsidan och en del hemsidor verkar även registrera trafiken på hur många gånger en viss resa under ett specifikt datum söks. Så sök inte på samma sida för mycket. Hävdar att de inte manipulerar priser När vi sökt Momondo, hänvisar de till sin hemsida. Där står det att priserna som visas på deras sida inte påverkas av vilka eller hur många sökningar man gör, de hävdar även att de inte använder cookies för att manipulera priserna.  Detta verkar dock inte stämma helt, då en enkel sökning i inkognitoläge visade på en väsentligt prisskillnad. Vad det beror på har vi inte fått svar på ännu. Förutom att alltid söka efter flygbiljetter i inkognito-läge, kan det till exempel vara bra att veta är att kolla vilken månad som är billigast att resa dit du ska. Sidor som till exempel skyscanner visar vilka månader som är billigast att resa under och är dessutom gratis att använda.  Thrifty Nomad skriver även att biljetter sällan billigare ju mer resedatumet närmar sig, så se till att boka så snart som möjligt!

2019-01-11-14:06:58

Kaos-scener i Talang efter Micke Holms sång: "Det bästa vi sett i programmet"

Mycket ska man höra innan öronen trillar av. Och det vi fick höra under kvällens Talang Sverige chockade både tittare, publik och jury.  Mikael Holm, 47, jobbar på ett pappersbruk uppe i Piteå där han bor tillsammans med sina två barn. När Bianca Ingrosso frågar vad som är det bästa med hans jobb svarar han skämtsamt att det är "när man är ledig", och redan där fångade han publiken med sin charm.  Men det var när Mikael började sjunga som det blev tyst i lokalen, munnar började öppnas och ögon började att tåras.  Den charmige norrlänningen framförde Bond-låten "Writing's on the Wall" vars original framförts av Sam Smith – och han gjorde det med bravur.  Micke Holm från Pite imponerade stort på juryn. Bildkälla: TV4Play Bianca Ingrosso trodde knappt sina ögon och öron när Micke satte igång att sjunga. Bildkälla: TV4Play Efter att Mikael sjungit klart står publiken upp och jublar samtidigt som det utbryter kaos i juryn. Bianca Ingrosso och LaGaylia Frazier gråter, Alexander Bard skriker och slår i bordet och David Batra står upp och jublar. När kaoset lagt sig så frågar Batra förundrat vart Mikael lärt sig sjunga som han gör.  Kaos utbröt hos juryn. Bildkälla: TV4Play – Jag sjunger väldigt mycket i bilen, säger han till publikens skratt.  – Detta var det bästa vi hört någonsin under våra år som jury, fyller Batra i.  – Detta var i världsklass, säger Alexander Bard.  Men hyllningarna stannade inte där. LaGaylia Frazier väljer nämligen att trycka på "The golden buzzer" som skickar Holm direkt till final. De kramas till publikens jubel och Frazier avslutar med orden:  LaGaylia Frazier tryckte på The Golden Buzzer som skickade Micke direkt till final. Bildkälla:TV4Play – Det här är Mikael Holm, och han är i final. Gåshud när den är som bäst!

2019-01-18-11:45:31

Känner du igen Micke Holm i Talang? Det är inte så konstigt

Mikael Holm, 47, jobbar på ett pappersbruk uppe i Piteå där han bor tillsammans med sina två barn. När Bianca Ingrosso frågar vad som är det bästa med hans jobb svarar han skämtsamt att det är "när man är ledig", och redan där fångade han publiken med sin charm. Men att jobba på bruk är långt ifrån det enda Micke kan. Den charmige norrlänningen framförde nämligen Bond-låten "Writing's on the Wall", och betyget blev "Det bästa vi sett i Talangs historia".  Juryn trodde knappt sina ögon och öron när Micke satte igång att sjunga. Bildkälla: TV4Play Micke Holm från Pite imponerade stort på juryn. Bildkälla: TV4Play När David Batra häpen frågade vart Micke lärt sig sjunga som han gör så svarade han skämtsamt:  – Jag sjunger en hel del i bilen. Det är världens bästa ställe att sjunga på, säger den ödmjuka Micke.  Men riktigt hela sanningen är det inte. Detta är nämligen inte första gången han står på scenen och briljerar. Micke har nämligen uppträtt på ett par musikevenemang uppe i hemstaden Piteå, där han bland annat sjungit Queen-låtar under en musikgala med inriktning på just Freddie Mercurys gamla superhits.  Han har blivit mångfaldigt hyllad i Piteå Tidning där han bland annat blivit kallad kung efter en gala som ägde rum 2009.  Oavsett tidigare erfarenheter så kan vi alla enas om att Mikaels röst är i världsklass och förhoppningsvis väntar en internationell karriär för den 47-årige 2-barnspappan. 

2019-01-18-14:05:09

BEBISLYCKA: Nikki Amini avslöjade graviditeten under Elle-galan

Det var under Expressens livesändning från Elle-galan 2019 som Nikki Amini avslöjade att hon är gravid. Nikki och Niklas Twetman ska bli föräldrar. Bildkälla: Stella PicturesDet var när Nikki skulle började prata om sin klänning till Expressens reporter som hon avslöjade att det varit svårt att designa den.  – Min kropp genomgår en naturlig förändring just nu så jag har inte vetat hur klänningen kommer att sitta, sa hon och fortsatte sedan: – Det är inte julmaten. Jag ska bli mamma!Bebisen är beräknad att komma under sommaren.Stort grattis säger vi!

2019-01-18-19:44:30

Bianca Ingrosso säljer sin lägenhet – så mycket får du betala för den

Bianca Ingrosso berättade nyligen i podden Alice och Bianca – har du sagt A får du säga B att hon bestämt sig för att sälja sin fina  lägenhet i Norra Djurgårdsstaden. Bianca har bott i lägenheten under cirka ett års tid, men nu känner hon alltså för någonting nytt. Under fredagen lades annonsen ut hos mäklarfirman Bronze Fastighetsförmedling och första visningarna hålls redan nästa helg.– Det är ett väldigt fint och lugnt område med mycket barnfamiljer och fin utsikt, sa Bianca i podden. Bianca har tidigare berättat att hon älskar lägenheten men att det nu är dags att röra sig vidare. Bildkälla: Bronze FastighetsförmedlingLägenheten ligger på tredje våningen och är 62 kvadratmeter. Bildkälla: Bronze FastighetsförmedlingHär har det spelats in ett och annat poddavsnitt. Styling: Scandinavian homesDet mysiga sovrummet. Bildkälla: Bronze FastighetsförmedlingMen hur mycket måste du dega fram för att lägenheten ska bli din? Utgångspriset ligger på 4 095 000 kronor. Avgiften ligger på 3782 kronor i månaden – och då är inte lån, amortering och ränta inkluderat. Funderar du på vad kontantinsatsen skulle ligga på så landar den på cirka 15 procent, vilket motsvarar 614 250 kronor.Lägenheten ligger på tredje våningen och är 62 kvadratmeter. Vill du se fler drömmiga bilder så kan du göra det på Bronze Fastighetsförmedling.

2019-01-18-18:48:33