Anklagas för trakasserier mot flera kvinnor – nu avgår S-toppen

Socialdemokraten Roger Mogert avgår, uppger Aftonbladet.

Detta efter att flera kvinnor anklagar honom för trakasserier som vittnar om att Mogert ska ha utnyttjat sin maktposition, skriver Aftonbladet.

Trakasserierna blev uppmärksammade i samband med uppropet #imaktenskorridorer.

– I samband med att den här gruppen startades så har det kommit in information om beteende och agerande som inte är acceptabelt. Han inser allvaret i det som hänt. Konsekvensen blir att han lämnar sina uppdrag. Det är bra. Vi verkar i en förtroendebransch, och han har brustit i det förtroendet. Då finns det bara en konsekvens av det, och det är att lämna, säger finansborgarrådet Karin Wanngård till Aftonbladet.

Roger Mogert erkänner att hans beteende inte har varit okej och medger att han har missbrukat förtroendet. Mogert lämnar nu alla sina politiska uppdrag med omedelbar verkan.

Roger Mogert har varit stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholm stad sedan 2014. 

Läs hela nyheten:
Anklagas för trakasserier mot flera kvinnor – nu avgår S-toppen

Publicerad: 2017-11-23 klockan 15:34

Fler nyheter från Nyheter24

Miss Li om attacken: "Tafsade på mig på väg upp på scenen"

De nominerade för Grammis 2018 är nu presenterade. Årets nominerade representerar Musiksverige just nu med stora framgångar i både Sverige och internationellt. En av de 19 kategorierna är årets pop där de nominerade är: Linnea Henriksson – Linnea Henriksson,  Miss Li – A Woman’s Guide to Survival, Oskar Linnros – Väntar på en ängel, Tove Lo – Blue Lips (Lady Wood Phase II) och Zara Larsson – So Good. Miss Li var en av de nominerade som var på plats under presskonferensen på Grand Hotel och Nyheter24 pratade med henne om året som varit. Linda Carlsson, som hon egentligen heter, säger att hon tycker att det är svårt att prata om 2017 utan att nämna #metoo. – Jag personligen har inte varit jättemycket drabbad av branschmänniskor. Men när jag har varit påväg genom publiken har jag blivit tafsad på av just publiken. Miss Li berättar att det här var 2007, i början av hennes karriär, då hon fick bära upp sitt piano själv på scenen. – Jag blev faktiskt väldigt chockad då. Man kände sig väldigt kränkt, det var väldigt svårt att gå upp på scenen och leverera. När frågan kommer upp om vad vi ska göra för att inte glömma bort #metoo säger Miss Li att man måste satsa på barnen, de som växer upp nu. Att lära de vad man kan säga och inte säga och vara snälla mot varandra. Klicka på klippet ovan för att se hela intervjun med Miss Li.

2017-12-18-15:39:02

Elinas dotter höll på att dö – nu vill hon varna andra föräldrar

Förra veckan fick trebarnsmamman Elina Eriksson, 22, hem ett paket med kläder. Elina berättar att hon var ivrig över att testa kläderna och rev av prislapparna. – Jag slängde prislapparna på golvet och tänkte att jag städade upp tillräckligt och att resten skulle följa med när jag dammsög, berättar Elina för Nyheter24. Men dagen därpå när Elina var ute och åt middag med några tjejkompisar fick hon ett sms från barnens pappa."Alice höll bokstavligt talat på att dö nyss", stod det i meddelandet.Elina ringde upp direkt. Elina vill varna andra föräldrar. Bildkälla: Privat – Han hade gått runt och städat men tyckte att det var väldigt tyst. Han hittade Alice liggandes på golvet i hallen. Hon var helt blå i ansiktet och andades inte, säger Elina och fortsätter: – Han dunkade henne tre gånger på ryggen och hon harklade till och fick upp plastbiten som hade fastnat. Hon hade verkligen änglavakt och jag är så tacksam att det gick bra. Under natten höll de båda koll på Alice och dagen därpå var Elina hemma med henne. Idag mår Alice bra, men nu vill Elina varna andra föräldrar för det som hände. Tvillingarna Alice och Ella. Bildkälla: Privat – Jag har alltid varit slarvig när jag tar av prislapparna för det är lätt att tänka att man städar upp det sen. Man tänker kanske inte att det kan hända, men det är lätt att plastbitarna glider iväg när man tar bort prislappen, säger hon. Elina skrev ett inlägg på Facebook för att varna föräldrar och i kommentarsfältet var det flera som skrev att de brukade göra likadant med prislapparna. – Jag kommer aldrig slänga prislapparna någon annanstans än i papperskorgen och kommer inte att plocka bort prislappar om jag inte står vid en papperskorg. Jag delar med mig av det för att det inte ska hända någon annan familj, säger Elina. Tvillingarna Alice och Ella och Colin. Bildkälla: Privat Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2017-12-18-13:33:55

Tåg har kraschat ner på motorväg i USA – minst tre döda

Ett tåg har spårat ur och kraschat ner på en väg i Pierce County i delstaten Washington i nordvästra USA. "Skador och dödsfall har rapporterats", skrev det lokala sheriffkontoret strax efter kraschen i en tweet. Senare rapporterade polisens talesperson Ed Troyer att minst tre personer har omkommit. 77 personer ska ha förts till sjukhus, varav tre av dem med "allvarliga skador", rapporterar the News Tribune.Men det finns uppgifter om att tåget, som gjorde sin första resa på en ny snabbtågslinje, ska ha kört för fort.– Tack till de enheter som var först på plats. Vi ber för alla som fanns ombord på tåget och ber alla att ha de i sina tankar, säger Washingtons guvernör Jay Inslee i ett uttalande.Delstatens transportmyndighet har i en tweet uppmanat folk att undvika motorväg I-5.Bildkälla: Twitter

2017-12-18-17:54:45

Tåg har kraschat ner på motorväg i USA – flera befaras döda

Ett tåg har spårat ur och kraschat ner på en väg i delstaten Washington i Pierce County i USA. "Skador och dödsfall har rapporterats", skriver det lokala sheriffkontoret i en tweet. Exakt hur många människor som är drabbade är fortfarande okänt. Vad som orsakat kraschen är också det i nuläget oklart. Enligt en passagerare ska dock tåget ha krockat med en lastbil, skriver the News Tribune. Delstatens transportmyndighet har i en tweet uppmanat folk att inte ta motorväg I-5.Bildkälla: TwitterTexten uppdateras

2017-12-18-17:54:45

Tåg har kraschat ner på motorväg i USA – många befaras döda

Ett tåg har spårat ur och kraschat ner på en väg i delstaten Washington i Pierce County i USA."Skador och dödsfall har rapporterats", skriver det lokala sheriffkontoret i en tweet.Exakt hur många människor som är drabbade är fortfarande okänt.Vad som orsakat kraschen är också det i nuläget oklart. Enligt en passagerare ska dock tåget ha krockat med en lastbil, skriver the News Tribune.Texten uppdateras

2017-12-18-17:54:45

Visar den här videon från Pentagon ett riktigt ufo?

Är vi ensamma i universum? Det är en fråga som förföljt mänskligheten i tusentals år. Och nu är vi nog närmare ett svar än någonsin. Det är USA:s försvarsdepartement som nu släpper en video på något som de verkligen inte kan förklara. Videon visar hur två amerikanska jaktplan upptäcker objekt som färdas fort mot vinden – och som verkar manövrera. Piloternas skrämda röster talar verkligen för sig själva. ”Det är en hel flotta” ”Herregud” ”Kolla på den! Den roterar!” Enligt New York Times ska videon ha spelats in 2004, och den släpps nu i samband med att Pentagon avslöjat att man under flera år sysslat med hemlig UFO-forskning. Vad tror du det är? Kolla noga på videon längst upp i artikeln. Nyligen kom rykten om att Nasa hittat liv i rymden – läs mer om det här!

2017-12-18-09:21:14

LUF: Reglerad invandring är ett politiskt val – inte en naturlag

2010 gick vi båda med i Liberala Ungdomsförbundet. Det var samma år som Sverigedemokraterna kom in i riksdagen, och bara några månader innan konflikten i Syrien bröt ut. Utöver kampanjarbete och talarkvällar kretsade vårt engagemang till största del kring ideologiska diskussioner, som det ofta gör när man precis engagerat sig politiskt. Varför ska staten bestämma så mycket över människors liv? Varför ska inte företag få anställa vem de vill? Varför ska man inte själv få välja i vilket land man ska bo? Dessa frågor är givetvis precis lika aktuella nu som 2010, det är bara synd att nästan ingen ställer dem längre. Egentligen borde det inte vara så himla kontroversiellt, viljan att människor ska få röra sig fritt och själva bestämma var de ska bo. Det borde istället vara utgångspunkten, och det är de som vill begränsa människors frihet som borde behöva förklara sig. Den reglerade invandringen och de stängda gränserna är nämligen inget naturtillstånd, de är konsekvenserna av politiska beslut. Sverige är naturligtvis inget undantag från detta. Vi har en enormt utbyggd välfärdsstat, vilket man kan tycka är både bra och dåligt. Men man ska vara medveten om att den kommer till priset av människors fria rörlighet. Ju mer vi bygger ut den, ju mer måste vi begränsa migrationen. Vi i Sverige brukar hävda att vi har en lång och stolt historia av generös migrationspolitik, och det är kanske sant. Det är framförallt sant att vi haft det vid de tillfällen när så många inte behövt söka skydd här. Men så fort välfärden har hotats har vi varit snabba med att strama åt. Ta 1938 till exempel. Då hade den ondska som växte fram i nazityskland börjat bli känd för omvärlden. Då bestämde sig Sverige för att alla judar som kunde tänkas vilja söka sig till Sverige, vilket såklart många ville, skulle avvisas vid gränsen. Vi var rädda att det skulle komma hit för många. 1989 hade kriget mellan Irak och Iran eskalerat, och situationen i militärdiktaturen Chile gjorde att många behövde skydd. Då beslutade sig Sverige för att krigsflyktingar inte längre skulle få asyl här. Den dåvarande invandringsministern förklarade att vårt mottagande befann sig i kris. 1993 pågick kriget i Jugoslavien, och många bosnier sökte asyl i Sverige. För många, tyckte vi. Så vi införde ett visumkrav för bosnier. Vi var återigen rädda för att vårt system inte skulle klara av det. Vad vi gjorde 2015 behöver kanske ingen närmare beskrivning. Efter ett par år av syriskt inbördeskrig konstaterade vi att det var kris. I Sverige. Våra system hotades av kollaps, eftersom så många människor behövde skydd. Så vi stängde våra gränser. Igen. Sverige har en lång historia av att ha ett relativt stort flyktingmottagande och att vara ett öppet och tolerant land, men vi har också en lång tradition av att stänga gränserna när behovet av skydd för dem som flyr är som störst. Vi har alltid tyckt att vår egen välfärd är viktigare, och aldrig varit beredda att offra särskilt mycket av våra system för att ge människor skydd. Och så kommer vi att fortsätta. Det går att kalla oss cyniska och anklaga oss för att ställa välfärd mot migration. Det är nämligen precis det vi gör. Det gör andra politiker också. De väljer att höja barnbidragen, införa kravmärkt mat i skolan, satsa på höga ingångslöner, ha en massa byggregler som gör bostäderna fina men dyra, ge subventioner till en massa teatrar och skjuter till extra miljarder för att det ska vara hemlagat potatismos i äldreomsorgen. Oavsett om man tycker det är bra eller dålig politik ska man veta att varje sådan satsning gör att murarna till Sverige byggs högre. Ju större och dyrare vårt välfärdssystem byggs, ju lättare hotas det och ju färre personer kan det omfatta. Och ju snabbare kommer Sverige att stänga sina gränser nästa gång. Det stämmer såklart att vi inte kunnat förutse vare sig förföljelsen av judar på 30-talet, kriget i jugoslavien eller flyktingkrisen 2015 (som för övrigt fortfarande pågår, bara inte just i Sverige) – men vi kan vara säkra på att det kommer fler tillfällen när människor kommer vilja söka skydd.  Eller för den delen bara bo någon annanstans. Människor har alltid migrerat och sålänge såväl krig, förföljelse och fattigdom som välstånd, möjlighet till utbildning och demokrati är så utspridda så kommer människor att fortsätta vilja göra det. Nästan ingen klandrar de som flyttar inom Sverige för att de ser bättre möjligheter på andra platser. Få skulle anklaga bruksortens barn för att flytta därifrån när det inte finns några jobb och väldigt sällan riktas anklagande fingrar mot de som flyttar till en studentstad eftersom möjligheterna till utbildning är bättre där. Därför klandrar vi inte människor i andra länder som drömmer om ett bättre liv på en annan plats,. Därför tycker vi inte att stater och politiker ska sätta upp hinder för människor - lika lite som vi vill att de ska sätta upp hinder för rörligheten av varor och kapital. Under den största migrationsvågen i svensk historia var det förresten inte människor som flyttade till sverige utan människor som flyttade från Sverige. Under delar av tiden Sverige var ett utvandrarland diskuterades hur man med hjälp av lagstiftning skulle kunna hindra folk att lämna landet. Det hade varit fel att försöka tvinga folk att stanna kvar i Sverige då, och det är fel att med våld och tvång hindra människor från att flytta hit idag. Det är sant att integrationen inte fungerar så väl som den borde göra idag. Det är också en konsekvens av den politik vi valt. En arbetsmarknad med en hög grad av trygghet för de svenska medborgare som redan är där men som är väldigt svår att ta sig in på eftersom vi inte vill ha jobb med låga löner i Sverige.En bostadsmarknad där kontakter är A och O för att få en lägenhet i många storstäder, eftersom vi bestämt att vi ska ha reglerade hyror och bostäder av väldigt hög standard. Det är bra för många av oss som redan är här, men det försvårar för alla dem som inte är det. Vi får ofta frågan om varför vi vill nedmontera välfärden och varför vi hyser ett sådant förakt mot fattiga och svaga människor. Det gör vi såklart inte, men frågan borde oftare ställas åt andra hållet. Varför är vi så måna om att just svenskar ska ha det så himla bra? Varför är det viktigare att ha en enorm välfärdsstat än att kunna erbjuda skydd för människor på flykt? Och varför i herrans namn ska staten bestämma i vilket land man får bo och inte? Max Sjöberg & Simona Mohamsson,Förbundsstyrelseledamöter Liberala Ungdomsförbundet

2017-12-18-15:09:20

16 riktigt bra julklappstips – för dig som är ute i sista minuten

Oavsett vem du shoppar till borde du hitta något som passar i den här listan. 1. En fin klocka För honom Klockan från Seiko hittar du här och klockan från Armani hittar du här. För henne Klockan från Michael Kors hittar du här och Marc Jacobs-klockan här. 2. En parfym Det är alltid härligt med en ny doft. Gucci Bloom är en blommig och pudrig doft med ros och jasmin.  Hugo Boss Bottled är en maskulin doft som innehåller citrus, äpple, cederträ och vetiver.  3. Snygga sneakers För honom Enkla, sportiga och stilrena. De här sneakersen kommer från Adidas och kostar 540 kronor här. För henne Den här modellen heter Iniki och kommer från Adidas. De kostar 600 kronor här. 4. Nintendo Switch Nintendo Switch är bland de mest populära prylarna i år. Dessutom finns ju nya Super Mario-spelet Odyssey till konsolen! Här hittar du den billigast. 5. Hörlurar De här snygga hörlurarna kommer från Beats och har fått riktigt bra recensioner. Dessutom är de trådlösa! Här hittar du dem till bäst pris. 6. En weekendbag

2017-12-18-11:10:50

Nu kan du söka till nya säsongen av "Bachelor"

Imorgon tisdag är det final i "Bachelor – när leken blir allvar". Då får vi se hur det slutar för årets Bachelor Niclas Lij och de två singeltjejerna Alexandra Nord och Johanna Scortea.För alla som älskade realitysåpan så kommer dessutom härliga nyheter – nu står det nämligen klar det blir ännu en säsong av det populära programmet. Årets säsong har spelats in i Dominikanska Republiken, och även nästa säsong för 2018 kommer att spelas in på en paradisö under våren.Alexandra Nord är en av finalisterna i "Bachelor". Bildkälla: Instagram.Nu söker TV4 en ny Bachelor – och på sin hemsida skriver kanalen att de söker en man som har allt i livet förutom den stora kärleken.Om Bachelorn har barn, lever varannan vecka-liv eller är en tidigare partyprisse spelar ingen roll. Alla är välkomna att söka!Johanna Scortea är även hon en av finalisterna. Bildkälla: Instagram."Han kan vara singelkillen som har tröttnat på uteliv och ytliga relationer som aldrig leder någonstans. Eller så är han mannen som tidigare haft det tufft och brokigt, men som nu kommit över det och är fullt redo att satsa på framtiden! Han är en man som inte är som alla andra", skriver TV4.För att söka så behöver du fylla i ett formulär och bjussa på några selfies – utan solglasögon! Ett plus i kanten går till den som dessutom skickar med en videopresentation.Här kan du söka till nya "Bachelor".Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2017-12-18-15:54:24

Ebba, 11, dödades i attacken i Stockholm – nu har minnesfond startats

En av de personer som blev dödsoffer efter terrorattacken på Drottninggatan den 7 april i år var Ebba Stefansdotter Åkerlund som blev 11 år gammal. Nu har hennes pappa startat en stiftelse till minnet av sin dotter. Ebba blev 11 år gammal. Bildkälla: Privat På måndagen presenterade åklagaren för terrordådet att förundersökningen av den misstänkte terroraktionen var "så gott som klar". Samma dag offentliggjordes stiftelsen Svenska Hjärtan som ska jobba med att uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att sprida kärlek och glädje i vardagen. – Den 7 april var en dag som förändrade mitt och många andra människors liv. Men jag vill ta fasta på den kraft som så många visade; att livet, kärleken och ljuset vägrar låta sig besegras av mörkret, skriver pappan i en kommentar till Aftonbladet. Förebilder kommer att få ta emot stipendium i Ebbas namn på årsdagen av hennes död. Allt för att allt fler ska bli goda förebilder. Minnesfonden heter "Svenska hjärtan". Bild: Privat På hemsidan skriver hennes pappa att han hoppas att arbetet ska få en stor betydelse eftersom "barn liksom vuxna växer oerhört mycket när deras goda gärningar uppmärksammas". Här är ett utdrag av pappans text om sin älskade dotter hämtat från hemsidan: "Hur sätter man ord på detta som hänt – jag ljuger inte när jag säger att jag dog i samma stund som min helt fantastiska dotter. Ni som kände henne vet att det jag skriver nedan är sant. Ebbas klasskamrater har beskrivit Ebba vilket lett fram till hjärtat som är stiftelsens symbol. Om jag får välja endast ett ord som sammanfattar min dotter så är det ambitiös. Ebba var oerhört kreativ och älskade att skriva sagor, måla, sjunga, spela gitarr, piano, basket och pingis. När man bor varannan vecka hos sina föräldrar får de olika intressena olika mycket tid. […] Jag tänker på dig varje vaken sekund min älskade dotter. Tills vi ses i himlen kommer mina tårar att ha bildat en sjö. Pappa" Läs också om skolans fina ceremoni efter hennes död. TV: Här är offren som förlorade sina liv till terrorn

2017-12-18-14:55:32