Aida blev misshandlad – söker tjejen som fotade gärningsmannen

I söndags natt var Aida Ljungberg, 25, från Södertälje ute med sina tjejkompisar på nattklubbsbåten Patricia i Stockholm. Men kvällen tog en väldigt obehaglig vändning som nu gör att hon söker personerna som hjälpte henne. 

Under kvällen hade Aida och hennes vänner flera gånger stött på en man som försökt ragga på bland annat hennes väninna, men även flera andra tjejer på klubben. 

Efter att klubben stängt satt Aida utanför på ett elskåp vid kajkanten och väntade på sin taxi. Då kom mannen och hans vänner fram till henne och frågade om hon ville följa med på efterfest. 

När hon sade nej borrade mannen in sitt ansikte mellan hennes bröst. Sedan tog han Aidas mobil och väska. 

– Jag blev först jätterädd att han skulle slänga grejerna i vattnet men då försökte han istället putta ner mig i vattnet. Jag var nykter så jag lyckas få tag i hans arm och hålla fast i den, men det enda jag kan tänka på är bojarna i vattnet. Att om jag trillar och slår i huvudet i en av dem kommer jag dö, berättar Aida för Nyheter24


Mannen försökte putta i Aida några gånger till innan han till sist släppte taget. 

– När han släppt tar han mig mellan benen och skrattar. Sedan plockar han upp några ölburkar från marken som han börjar kasta på mig. En av dem träffade mig i tinningen. 

Aida lämnade då ifrån sig sin väska och mobil till ett kompisgäng från Södertälje som hon träffat under kvällen, för att kunna konfrontera mannen. Det var då som en av tjejerna i gruppen ringde polisen, men även tog en bild på gärningsmannen med Aidas mobil.

Precis efteråt rullade en piketbuss upp vid klubben och Aida berättade för polisen vad som hänt vilket ledde till att de körde fram och plockade upp mannen och körde iväg. Efter att Aida ringt polisen dagen efter kunde mannen anhållas av polis. 

– De stannade inte ens och tog en anmälan. Ingen frågade mig hur jag mådde, de bara lämnade mig, säger Aida som efter händelsen mått dåligt och haft svårt att sova. 

Aida efter mannens attack. Bildkälla: Privat

Men nu söker hon gänget, och framför allt tjejen, som tog bilden på mannen. 

– Utan dem hade han aldrig åkt dit, säger Aida till Nyheter24. 

Hon berättar att hon minns att gruppen bestod av tre eller fyra killar och två tjejer. Tjejen som tog bilden hade mörkt hår och beige jacka, den andra var blond och bar svart jacka. 

Enligt Johan Molnar, utredare vid polisen, stämmer det att en patrull tidigt på söndagsmorgonen omhändertog en man utanför Patricia. Vad mannen är misstänkt för kan han dock inte säga. 

– Vi utreder den här personen, men det är väldigt tidigt i utredningen så vi vet inte så mycket än. Just nu söker vi personer som kan ha blivit vittnen. Han är anhållen just nu men vi vet ju inte heller om det kommer kvartstå, säger han till Nyheter24. 

Rörande att polispatrullen inte stannade med Aida för att ta en anmälan vågar han inte svara på vad som kan ha skett. 

– Det vet polispatrullen som tog mannen bättre än jag, men de kanske missförstod att det fanns en målsägande i ärendet på plats. 

Känner du igen dig i Aidas berättelse? Kontakta Nyheter24 på tips@nyheter24.se. 

Blev du vittne till händelsen kan du kontakta polisens växel på 114 14. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om kvinnan som livesände chefens sexuella trakasserier.

[youplay:sp,71,97185,000,0]

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Aida blev misshandlad – söker tjejen som fotade gärningsmannen

Publicerad: 2017-06-19 klockan 09:34

Fler nyheter från Nyheter24

Martin Timell försökte skrämma Äntligen hemma-kollegan till tystnad

Förra veckan skakades av kvinnors hemska berättelser om sexuella övergrepp under hashtaggen #metoo. Flera kända män anklagades för övergrepp – däribland Martin Timell.  En av de som jobbat med Timell, och talat ut om hans beteende, är Ola Fredholm. Nu avslöjar Expressen att Timell försökte skrämma Fredholm till tystnad. Detta kort innan en intervju, där Fredholm berättade om Timells beteende, publicerades. Timell ringde flera gånger, och skickade sedan hotfulla sms.  – Man kan tycka att jag skulle ringa upp honom eftersom jag hängt ut honom, men det hade varit meningslöst. Jag vet precis hur han är. Om någon opponerar sig mot honom så skriker han bara och kan kasta ur sig hot, säger Fredholm till Expressen.  Bilden är en rekonstruktion av sms-konversationen. Bland annat skrev Timell "Om det är du, då är detta förtal, och därmed åtalbart. Du bör nog ringa”. I ett annat hotade han med polisanmälan: "Sorry Ola. Nu blir det polisanmälan och åtal". Andra som har berättat om Timells beteende är före detta kollegan Lulu Carter. Hon beskrev hur Timell utsatt henne för rasistisk och sexistisk mobbing under inspelningen av programmet “Äntligen hemma”.  Flera andra vittnade om samma sak, och en kvinna ska ha utsatts för övergrepp av Timell, under en jobbfest. Här kan du läsa mer om alla gånger Martin Timell betett sig illa under åren.

2017-10-23-07:27:30

Stjärnorna pekas ut – anklagas för misshandel och våldtäkt

I kölvattnet av skandalen kring Harvey Weinstein har flera fall nu uppmärksammats i Hollywood. Och det handlar om mäktiga män som har anklagats för att ha misshandlat, trakasserat och utnyttjat kvinnor.  Harvey Weinstein. Bildkälla: Charles Sykes/Invision/AP, TT Bild Fall som Roman Polanski, Woody Allen och Bill Cosby har tidigare skakat Hollywood – men det finns många andra manliga stjärnor som genom åren anklagats av flertalet kvinnor.  Journalisten Beth Winegarner på sajten Medium har i samband med Weinstein-skandalen kartlagt hur flera män ur gräddan av Hollywoodeliten genom åren har betett sig – och i hennes kartläggning hittar vi bland annat skådespelarna Ben Affleck, Jared Leto, Michael Fassbender, Louis C.K. och Christian Bale.  Skådespelaren Michael Fassbender. Bildkälla: AP Photo/Matt Sayles, TT Bild De har alla pekats ut av kvinnor – av sina kollegor, familjemedlemmar, flickvänner eller dejter – och det är skrämmande läsning: Ben Affleck tafsade på flera tjejer: "Jag var så ung. Jag var tvungen att skratta så att jag inte skulle gråta" Här kan du läsa om anklagelserna mot Jared Leto: "Han slutade inte när jag sa att han gjorde mig illa" Michael Fassbender anmäldes – ska ha släpat ex-flickvännen efter bil och brutit hennes näsa Ryktena om Louis CK: "Tvingar kvinnor att titta på när han onanerar" Christian Bale greps: "Barnen i rummet bara grät och skrek" Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app! LÄS MER: "Polanski drogade mig och våldtog mig – tills han svimmade" Regissören Woody Allens dotter berättar om hur han förgrep sig på henneGlöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-10-18-16:10:19

Bild på underligt djur har spridits – nu säger polisen vad det är

Ja det här med internet. Det sprids bilder och information snabbt och fakta glöms, ja men ganska ofta, bort. Den här gången handlade det om en bild på ett underligt kattliknande djur, skriver Dagens Dk.  Den är har ingen päls, är lite hårig, har kattliknande tänder och ser allmänt obehaglig ut.  Bildkälla: Facebook Bilderna spreds över hela världen men framför allt i Malaysia. Så pass mycket att till och med tidningarna där började skriva om den underliga varelsen.  Till slut fick polisen nog och gick ut och förklarade hur det hela står till.  – Historien bakom bilden som just nu sprids på sociala medier är att den upptäcktes i Pahang. Därför går vi ut och säger att vi hoppas att personer sluta sprida den, säger Datuk Rosli Abdul Rahman om att han gått ut och sagt att bilden är falsk, skriver Dagens Dk. Och djuret?  Det är bara en docka så oroa er inte! Det finns ingen chans att ni stöter på den lilla krabaten i skogen... mitt i natten... Kolla även in det här mystiska 15 meter långa ”slemdjuret” som hittades på en strand – men vad är det för något? [youplay:sp,71,127348,000,0] Läs också om djuret som är väldigt väldigt lik en penis Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-10-22-15:10:50

Kan vi gissa hur klumpig du är med 5 snabba frågor?

[quiz:21117/kan-vi-gissa-hur-klumpig-du-ar-med-5-snabba-fragor]Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-10-20-15:50:22

Paradise hotel-deltagaren Johanna Nikkinen om sin hälsa

Paradise hotel deltagaren Johanna Nikkinen har startat en youtube-kanal där hon bland annat svarar på frågor om hur det var inne i huset. Men senaste videon var faktiskt riktigt känslosam.  Det är nämligen så att Johanna har haft problem med sin hälsa under lång tid. Först var hon orolig för att hon hade bröstcancer eftersom att hon påvisade flera sympton. Men nu vill läkaren istället röntga hennes huvud.  Läkarna, och hon själv, är orolig för att hon kan ha en godartad humör i hjärnan. I videon berättar hon att det kan uppfattas som att hon är lite seg men att sanningen är den att ett av symptomen hon har är svårigheter med minnet. Andra symptom hon kämpat med är extrem trötthet, depression och huvudvärk. Den 28 oktober ska hon åka in och göra en magnetröntgen på hjärnan. Bildkälla: Youtube Till Nyheter24 berättar Johanna varför hon gjorde videon. – När de misstänkte att jag hade en hjärntumör så ville jag gå ut med det för att om det skulle visa sig att jag har en tumör vill jag att folk ska veta att jag vetat om det ett tag och att de skulle vara förberedda på det.  Men också för att videon gör att hon slipper förklara sig om och om igen.  – Men så kan också tumören vara en anledning till varför jag mår dåligt, kanske inte orkar vissa saker som att träffa vänner eller jobba mycket. Kanske inte, i perioder, orkar visa upp mig så mycket på sociala medier. Jag vill ha en sorts förstående.  Även om Johanna har sagt i videon att hon fick panik och tycker att det känns jobbigt och läskigt så säger hon att det känns skönt att det här kanske är svaret hon letat efter.  – Innan har man gått och tänkt att "undra om det kan vara det här eller kanske det där" och inte vetat vad det kan vara. Men nu när de misstänker att det kan vara en tumör och jag ska få röntgen så känns det skönt att jag kanske äntligen får svar på frågan som jag har gått och tänkt på sedan 2013.  Responsen på videon har varit positiv och flera, flest tjejer, har hört av sig till Johanna och berättat om deras egna erfarenheter.  – De försöker verkligen lugna mig och det är jätteskönt.Och att de är glada att hon la upp videon. – Det var jättemånga som ringde och tackade för att jag pratade så pedagogiskt och lugnt och kunde lugna andra. Och att jag säger att man måste stå för sig själv och vågar man inte säga till läkaren själv så kan man ta med en vän eller sin mamma. Johanna planerar att lägga upp mer youtube-klipp om sin hälsa och om det är möjligt även filma på sjukhuset så att följare och nära och kära kan följa med hela vägen och att andra i samma situation kan se hur allt går till. Se också videon när Kristian gör svåra beslutet i PH [youplay:sp,71,138644,000,0] Läs också om vad som får Eric att falla för en kvinna Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-10-22-17:17:54

Ryktena om Louis C.K.: "Tvingar kvinnor att se honom onanera"

Ryktena om att skådespelaren och komikern Louis C.K, 50, skulle utsätta kvinnor för sexuella trakasserier har gått i flera år, skriver tidningen Daily Beast.  Även tidningen Gawker publicerade för tre år sedan en artikel med rubriken "Vilken älskad komiker tvingar kvinnor att se på när han onanerar?".  Louis C.K. Bildkälla: Charles Sykes/Invision/AP/TT Bild En incident ska ha ägt rum på en komedifestival i Aspen. Där ska han ha bjudit med en kvinnlig komikerduo till sitt hotellrum. Väl på rummet så erbjöd tjejerna honom lite marijuana. Han tackade nej, och frågade då om han kunde ta fram sin snopp.  Tjejerna trodde att han skämtade och gjorde tummen upp – men han hade inte skämtat. Istället började han onanera framför dom, och när tjejerna försökte gå därifrån så blockerade han dörren. Tills han var "klar". Komikern Roseanne Barr hävdar även hon att det är Louis C.K det handlar om. – Det är Louis C.K., som låser dörren om sig och onanerar framför kvinnliga komiker och författare. Jag har hört så många historier, sa Roseanne i en intervju med The Daily Beast förra sommaren.  Komikern Roseanne Barr. Bildkälla: AP Photo/Evan Agostini/TT Bild. Roseanne berättar att ryktena har cirkulerat i flera år och hon har hört flera kvinnor komma med liknande anklagelser mot Louis C.K. Själv verkar han inte bry sig nämnvärt om ryktena utan avfärdar det som "fake news". – Jag bryr mig inte om det där. Det där är inget för mig. Det är inte verkligt, sa han i intervju med Vulture.Att Louis C.K inte tar det seriöst är något som stör hans tidigare kollega Tig Notaro. – Det är viktigt att hantera det där, för det är allvarligt att bli överfallen. Det är allvarligt att bli trakasserad. Det är allvarligt, det är allvarligt, det är allvarligt, säger Notaro till Daily Beast. Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

2017-10-18-19:58:15

Michael Fassbender anmäldes – ska ha släpat ex-tjej efter bil

Den tyska skådespelaren Michael Fassbender, 40, känner många igen från filmer som "12 Years a Slave", "Inglourious Basterds" och "Shame". Michael gifte sig nyligen med svenska skådespelerskan Alicia Vikander som han har varit tillsammans med i tre år. Michael Fassbender. Bildkälla: AP Photo/Thibault Camus/TT Bild Men långt innan det – år 2010 närmare bestämt – så krävde hans ex-flickvän Sunawin Andrews besöksförbud från Fassbender. I anmälan, som Tmz rapporterade om då, går det att läsa om vad Sunawin anklagar Fassbender för.Under en filmfestival i juli 2009 ska Michael ha festat hårt, och dagen efter så vaknade han upp i en pöl av sitt eget urin. Han ska då ha blivit våldsam och kastat Sunawin över en stol så att hon bröt sin näsa. Fassbender på filmfestivalen i Cannes år 2009. Bildkälla: AP Photo/Matt Sayles/TT Bild I anmälan går det också att läsa om hur Michael under ett bråk med Sunawin ska ha dragit henne intill deras bil. Då vreds hennes vänstra ankel och knäskål ur led och vätskefylld blåsa på äggstockens utsida ska också ha spruckit.Sunawin drog sedan tillbaka sina anklagelser och blev tillsammans med Fassbender igen.  Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

2017-10-18-16:44:13

De här 30 frågorna måste du ställa till din crush

Finns det kanske en ny person i ditt liv som du bryr dig om lite extra? Kanske en crush? Innan ni tar det ett steg längre så fråga dessa frågor vi listat! 1. Vad är din favoriträtt?  Så att du kan laga den till hen!  2. Hur många seriösa förhållanden har du haft?  Det kan vara bra att veta. Kanske är det hens första riktiga förhållande och hen behöver lite hjälp på traven.  3. Är du feminist?  Värderingar och åsikter om saker och ting är alltid bra att ha koll på. Annars kanske ni sitter där tre månader in i relationen och ba "Vad sa du?!" 4. Utekväll eller myskväll?  Kan vara bra att se om ni tänker lika. Om ena partnern vill ut varje helg och du inte tål det. Ja men då kanske det blir lite klurigt.  5. Är du en katt- eller hundmänniska?  Om du älskar katter och hen hundar måste ni komma på en lösning. Samt så du vet om du ska bjuda hem hen till dig där det bor ett tjugotal katter... 6. Är det viktigt för dig vilken sida av sängen du sover på?  Ja men om hen ska sova närmast dörren eller inte. Mycket viktigt innan ni ska sova ihop!  7. Vad röstar du på? Okej det går att ta relationen till nästa nivå även om ni inte röstar samma men det kan vara intressant att veta! 8. Hur många har du legat med?  Ju tidigare desto bättre! Känns nog jobbigare att höra efter ni gift er. Nu har ni chansen att snacka om allt ni är nyfikna på.  9. Vad har du för ovanor?  Rökning? Eller kanske att hen måste ha på sig vita strumpor varje dag. Ja men sånt du kan komma att störa dig på.  10. Vad söker du hos en partner?  Du måste ju veta att du är det hen söker.  11. Har du en bra relation till din familj? Är hen bästis med sin mamma? Eller kanske har hen inte kontakt med sin familj alls? Är familjen viktig för hen?  12. Vad är det värsta du har gjort?  Om det är illa så kanske du ska ta ett par steg bakåt..  13. Vad har du för livsmål?  Det kan vara så att ni vill helt olika saker. Om ni ska leva tillsammans så kan det vara bra att vara synkade.  14. Vad har du för relation till ditt ex?  Bra att veta om hen hatar sitt ex och varför. Men också om hen är väldigt bra vän med sitt ex och kommer finnas i ert liv.  15. Vill du gifta dig?  Om det är något som är viktigt i ditt liv så kan det vara viktig att veta.  16. Vad motiverar dig?  Pengar, kändisskap eller kanske bara att må bra? 17. Ranka dina top tre bästa filmer och tv-serier Så att ni vet vad ni kan titta på tillsammans, speciellt nu till vintern!  18. Vill du ha barn? Eller har hen kanske redan har ett par? Eller om det är så att hen inte vill ha barn och du vill det? Det är viktigt att prata om. 19. Vad tycker hen om sociala medier?  Kanske är hen helt hooked på Instagram eller beroende av Facebook. Eller kanske tvärtom att hen verkligen inte tycker om eller vill synas där. Bye bye alla gulliga parbilder... 20. Vad är ditt bästa minne?  Det kan säga väldigt mycket om en person. Dels att det är mysigt att se sin crush prata om något som gjort hen glad.  21. Morgonmänniska eller nattuggla?  Så att du inte väcker hen med gäll sång när hen bara vill ha morgonen tyst för sig själv.  22. Beskriv den perfekta dejten Så att nästa blir som hen vill ha den!  23. Om du fick en miljon vad skulle du göra då? Vad hen skulle spendera det på säger mycket om hen. Kanske på välgörenhet eller en ny bil? 24. Har du choklad i kylskåpet?  En riktig vattendelare... 25. När är du som mest sårbar?  Fint och känsligt. Kan verkligen få er att komma närmare.  26. Vad skulle vara din superkraft?  Att vara osynlig eller kanske supersnabb. Glöm inte att be hen motivera sitt svar.  27. Vad gör dig upprörd?  Så att du vet hur du ska göra för att inte göra hen upprörd.  28. När känner du dig som sexigast?  Kan vara kul att veta hihi.  29. Vad kan du inte leva utan? Choklad, familjen eller kanske en riktigt bra serie?  30. Vart har du varit hela mitt liv? (Awww)  TV: Här är sanningen bakom Ben Mitkus "crush" på Linn Ahlborg [youplay:sp,71,116608,000,0] Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-10-18-10:48:27

Det här händer med din kropp när du blir dumpad

Har du varit med om ett uppbrott med någon du älskar så vet du nog om hur jobbigt det kan vara. Att man påverkas av att bli dumpad är inte alls konstigt men vet du hur din kropp påverkas av det? Nyheter24 ringde upp relationsexperten Jacqueline Joo för att ta reda på vad som händer i kroppen när man går igenom ett uppbrott.  – Kroppen påverkas på massa olika sätt när du blir dumpad av någon. Du vill inte det här och har blivit bortvald. Det är som vilket trauma som helst, du hamnar i en akut sorg och glider in i något som kallas för kriskurvan som består av flera olika stadier. Det första stadiet är chock. Kanske blir du handlingsförlamad och förnekar det som har hänt. Stressystemet aktiveras och gör oss redo för att hantera en krissituation. Adrenalin och kortisol, en stresshormon, utsöndras och det gör att man bland annat kan få problem med sömnen och problem med matsmältningen. – Du kan känna stark ångest eftersom kroppen blir rubbad när du blir dumpad. Eftersom stressystemet aktiveras kan du också få fysiska symptom som svettningar och hjärtklappning, vilket gör att du mår dåligt i första stadiet. Det andra stadiet är nedstämdhet, i det stadiet finns det också en risk att många fastnar. Man känner sig ledsen. – Du tappar suget på livet och vill bara ligga under täcket om dagarna och må dåligt. Det tredje stadiet är acceptans, förhoppningsvis. Du förstår vad som har hänt och accepterar det, även om det är så att du inte gillar det. Det fjärde stadiet är bearbetning och det femte och sista stadiet är nyorientering, där man kanske till och med börjar dejta igen.  – Många tar väldigt lättvindigt på sorg vid uppbrott och menar att det bara är att "komma över personen" eller "rycka upp sig" men man kan förklara det som ett trauma, det är nästan som att partnern dör. Du har kanske umgåtts varje dag under en lång period med din partner och plötsligt tar det slut och då har du inte längre den personen i ditt liv, säger hon fortsätter:  Bildkälla: Shutterstock – Rent psykologiskt så skiljer det inte så mycket, förutom att personen är vid liv. Men i båda fallen så försvinner någon du stått nära och du hamnar i en kris.  Hur lång tid det tar att gå vidare och komma över ett uppbrott varierar så klart från person till person. Men om man känner att man hamnar i det andra stadiet för länge och det inte blir bättre efter veckor och månader kan man faktiskt söka hjälp hos sin husläkare på vårdcentralen.  – Om du inte ser någon förbättring och mår så pass dåligt att du inte riktigt klarar av vardagslivet, och månaderna tickar på, så borde du söka hjälp hos husläkaren. Det är inget att skämmas för utan där får du den hjälp och stöd du behöver, alltifrån en eventuell sjukskrivning till samtalsstöd hos en kurator eller psykolog. TV: Sju meningar du borde hålla koll på om din partner säger [youplay:sp,71,135641,000,0] Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-10-03-14:21:46

Hur många ord kan du från högskoleprovets orddel 2017? Testa här

[quiz:21147/hur-manga-ord-kan-du-fran-hogskoleprovet-2017-testa-har]Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-10-22-12:02:41