Nyheter från Affärsvärlden

Chefsavhopp i Oscar Properties

 Bostadsutvecklaren Oscar Properties ändrar om i koncernledningen. Ulrika Stålberg utses till ny försäljningschef.

Värmen sänkte Husqvarna

"Tredje kvartalet präglades i stor utsträckning av fortsatt varmt och torrt väder i de centrala och norra delarna av Europa, vilket hade en dämpande effekt på efterfrågan på produkter och tjänster för gräsklippning", skriver Husqvarna i rapporten.

Assa Abloy i linje med förväntningarna

Låsbolaget Assa Abloy redovisar ett rörelseresultat på 3.424 miljoner kronor för det tredje kvartalet, att jämföra med analytikernas förväntningar på 3.416 miljoner kronor.

Vinsten växer i Klövern

Fastighetsbolaget Klövern redovisar växande omsättning och resultat för det tredje kvartalet.

Sweco köper belgiskt bolag

Sweco förvärvar de belgiska företagen Planet Engineering och Nexilis, samt det tyska bolaget Götzelmann + Partner. I och med förvärven får Sweco 45 nya medarbetare

Breda nedgångar på New York-börserna

De ledande börserna på Wall Street handlades tydligt lägre under torsdagen. Tekniksektorn gick i bräschen för nedgången med markanta tapp för flertalet IT-jättar.

Skanska vinstvarnar - USA-chef får gå

Skanska vinstvarnade på torsdagskvällen. Återigen är det nedskrivningar i USA som tynger resultatet. Nu får chefen för USA Civil lämna byggjätten med omedelbar verkan.

Telia överraskar positivt

Telia redovisar en vinst före skatt på 3 234 miljoner kronor för tredje kvartalet 2018. Det kan jämföras med vinsten på 1 072 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Lågvärderad fiber

Bolaget har pressats på börsen efter ett svagt halvår på fibermarknaden i Sverige. Tillväxtutsikterna är dock fortfarande goda i Sverige men framför allt på bolagets marknader utomlands. Det osar köpläge.

Efter rapporten: Börsplus ser köpläge i Byggmax

Byggmax rapport för det tredje kvartalet innehöll tydliga tecken på en vändning, skriver Svenska Dagbladets analystjänst Börsplus som ger aktien en köprekommendation.

Telekom lyfter, banker tynger

Stockholmsbörsen fick stöd av starka rapporter och steg svagt på torsdagen.

Getinges vd om kvartalet: "Inte nöjd"

"Jag är inte nöjd med att vi, trots ökade volymer, bara har begränsad produktivitetseffekt i våra fabriker. Detta arbetar vi nu med i alla affärsområden, på samma sätt som vi adresserat rörelsekostnaderna, som nu minskar från kvartal till kvartal", skriver Getinges vd Mattias Perjos i rapporten för det tredje kvartalet.

Carnegie: Köp vinstvarnande bank

Carnegie höjer sin rekommendation på den isländska banken Arion Bank, vars aktie handlas både i Reykjavik och i Stockholm, till köp från tidigare behåll.

Gardell: Börssättningen är överdriven

Enligt Christer Gardell har penningtvättsskräck nu satt sig som en våt filt runt hela banksektorn. "Nu kan man handla bankaktier på rätt så låga multiplar", säger finansmannen som tror att marknaden kan ha överreagerat.

Ericsson och Tele2 rapportvinnare

Stockholmsbörsen inledde torsdagen oregelbundet men tog sedan fart uppåt då den svenska rapportsäsongen drog i gång på allvar.

Vinsten växer i Avanza

Den positiva börsutvecklingen har bidragit till att lyfta nätmäklaren Avanzas resultat.

Pareto köper Aktieinvest

Föreningen Aktiespararna säljer sin nätmäklare och sitt dotterbolag Aktieinvest till investmentbanken Pareto Securities.

Byggmax tyngs av "markant minskande" juliförsäljning

Byggmax försäljning under tredje kvartalet minskade med 5,5 procent jämfört med samma period föregående år. "Efter en markant minskad försäljning i juli ökade försäljningen under andra halvan av kvartalet", skriver Byggmax i sin delårsrapport.

Två sålda bostäder i Tobins tredje kvartal

Bostadsutvecklaren Tobin Properties, som vinstvarnade för helåret 2018 på onsdagskvällen, redovisar en förlust för det tredje kvartalet. Endast två bostäder såldes under perioden.

Vinsten sjunker i Duni

Konsumentproduktföretaget Duni redovisar en nettoomsättning på 1.190 miljoner kronor (1.082) för det tredje kvartalet 2018. Den organiska tillväxten uppgick till 0,8 procent.

Lägre omsättning i Com Hem

Kabeloperatören Com Hem redovisar ett underliggande ebitda-resultat på 795 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018.

Stark rapport från Ericsson

Ericssons tredje kvartal kom in över analytikernas högt ställda förväntningar. Men telekombolaget flaggar för ett svagare fjärde kvartal.

HSBC sänker nordiska flygjättar

HSBC sänker riktkursen för SAS till 24 kronor från 26 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Bättre än väntat för Tele2 - höjer helårsprognos

Tele2:s kvartalsresultat kom in över analytikernas förväntningar. Nu höjer teleoperatören sina vinstprognoser för 2018.

SEB dras in i enorm skattesvindel

En av de banker som påstås medverka i mångmiljardbedrägeri med skatt i Tyskland är svenska SEB, kan TT och SVT avslöja. Men banken förnekar brott.

Så plundrades europeiska statskassor

Medan vanligt folk hoppades att deras skatt skulle gå till skolor och sjukhus, uppfann några finansexperter hur de kunde ta deras pengar. Flera av världens största banker hjälpte dem - och nu utpekas SEB som delaktigt, visar en stor granskning.

Kurserna på Wall Street vände ner

De ledande börserna i New York handlades något lägre på onsdagen efter en stark utveckling dagen före.

Tobin vinstvarnar

På onsdagskvällen sänkte bostadsutvecklaren Tobin Properties återigen sin vinstprognos för helåret. I dag, före börsens öppning, offentliggörs rapporten för det tredje kvartalet i sin helhet.

Sälj överhettad vinteraktie

Ledningen gör det mesta rätt och har haft vinden i ryggen. Rekommendationen blir ändå sälj.

Köpläge efter kurstappet

Hexatronic har pressats på börsen efter ett svagt halvår på fibermarknaden i Sverige. Tillväxtutsikterna är dock fortfarande goda i Sverige men framför allt på bolagets marknader utomlands. Det osar köpläge.

Blickar mot framtiden

Tobii har inte rosat aktiemarknaden. I takt med fler strategiska avtal och minskad förlusttakt bör aktien kunna lyfta.

Japans tre klockjättar

Några av de mest kända klockmärkena från Japan.

Japanska ur utmanar jättarna

Under 1970-talet tog den japanska klockindustrin de schweiziska tillverkarna på sängen med billiga kvarts-ur. Nu är de i finrummet.

Bankdrömmen

I veckan inleddes rättegången mot Trustor-mannen Thomas Jisander. Han misstänks ha ha försökt lura norsk Eksportkreditt på 100 miljoner kronor.

Svagt år för europeiska banker

Europeisk bankfrossa. Orosmolnen hopar sig på flera håll på den europeiska banksektorn och bankaktierna pressas.

Alltför hög risk för utförsåkning

Skistars ledning gör det mesta rätt och har haft vinden i ryggen. Rekommendationen blir ändå sälj.

Dags att dyrka upp 2019

Prispress? Glöm det. Assa Abloy är verkstads-bolaget som lever i den bästa av världar.

Fyndläge i bettingsektorn

Det finns en oro kring vinstutvecklingen i bettingsektorn. Värderingen ser dock aptitlig ut om analytikerna får rätt.

Tack för budet

Fransmännens bud på Capio är listigare än man kan tro. De aggressiva hedgefonderna är här för att stanna. Ingen idé att gnälla över det.

Köp låsjätten

Prispress? Glöm det. Affärsvärlden har hittat verkstadsbolaget som lever i den bästa av världar.

Tysklands mäktigaste svensk

En ambitiös påläggskalv och solid industrialist. Affärsvärlden träffar Ola Källenius, som i maj tar över vd-posten på fordonkoncernen Daimler.

Står pall skapligt i börsoron

Med allmänt defensiv positionering och stark utveckling för näst största innehavet har Nordiska Värdeportföljen klarat sig skapligt genom inledningen av den pågående börsrekylen.