5 saker om Zlatan Ibrahimović du kanske inte känner till

Zlatan Ibrahimović har under sina snart 20 år som professionell fotbollspelare blivit både älskad och hatad. Och egentligen borde det vara rätt så svårt att inte gilla en av Sveriges allra främsta idrottsstjärnor. För Zlatan har inte bara bländat oss med sitt fantastiska spel på fotbollsplanen utan har även bjudit på en hel del skratt genom åren. Kanske känner du igen några av hans citat?

Men vem är egentligen "sonen från Malmö"? Här är fem saker som du kanske inte kände till om Zlatan Ibrahimović.

1. Zlatan Ibrahimović föddes 3 oktober 1981 i Västra Skävlinge församling i Malmö. En församling som inte finns kvar idag utan som istället har blivit uppdelad i församlingarna Fosie och Husie.

2. Han fick sina första fotbollsskor när han var fem år. Och resten är som vi vet historia.

3. Zlatans egna kapital värderas 2018 till 1,4 miljarder kronor. En svindlande summa som hade låtit honom köpa 2 789 stycken Volvo XC90 till ett värde av 500 002 kronor styck. 

Zlatan skulle kunna köpa många Volvo XC90 om han hade velat. Bildkälla: TT

4. 2008 blev Zlatan tillsammans med Kaka världens mest högavlönade fotbollspelare det året med en lön på 120 miljoner kronor. Och Zlatan fortsätter än idag att dra in stora pengar, inte minst skrev ha nyligen på ett lukrativt kontrakt med Los Angeles-klubben, LA Galaxy. Ett kontrakt som ger honom minst 33,1 miljoner kronor i årslön.

5. Sedan 2012 finns ordet zlatanera med i Språkrådets nyordlista och betyder dominera. Ett ord som passar en spelare som dominerat i den europeiska toppfotbollen i nästan två decennier. 

Visste du även att Zlatan inte bara är briljant på fotbollsplanen? Han är nämligen även en stor entreprenör och har bland annat lanserat parfymer och underkläder åt både kvinnor och män. 

En av Zlatans parfymer. Bildkälla: TT

Kände du redan till allt om Zlatan ovan? Testa då att göra det här quizet om Zlatans karriär. 

Gillar du Zlatan Ibrahimović? Då kanske du även är intresserad av de här artiklarna: 

Bekräftat: Zlatan Ibrahimović lämnar Manchester United 

Vem sa vad? Zlatan Ibrahimović eller Donald Trump?

Fares Fares spelar Zlatan Ibrahimović i "Jag är Zlatan"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
5 saker om Zlatan Ibrahimović du kanske inte känner till

Publicerad: 2018-04-13 klockan 15:40

Fler nyheter från Nyheter24

Kastanjer kan innebära livsfara för din hund

Som vi många vet, är hunden inte så känd för att alltid äta rätt. Vissa hundar slukar i sig de mesta som kommer i dess väg. Och nu när hösten är här kan det ju bli en hel del långa skogspromenader. Då gäller det att ha ögonen med sig, faror kan lura i mossen.Ja, alla hundägare, det är dags att spetsa öronen. Det gäller att vara uppmärksam på promenaderna, annars kan det innebära livsfara för din hund. Skogens kastanjer kan nämligen vara livsfarliga.Om en hund får i sig kastanjer finns det hög risk för förgiftning, men också akut behov av operation, rapporterar Jyllands-Posten.Kan orsaka förgiftningCharlotte Reinhard Bjørnvad som är professor i veterinärmedicinsk patologi vid Institutionen för klinisk veterinärmedicin vid Köpenhamns universitet, berättar för Jyllands-Posten att kastanjer innehåller ett giftigt ämne som heter aesculin.– Det kan orsaka förgiftning som resulterar i form av diarré, kräkningar och magont. Och vid större doser kan det ge neurologiska symptom, men det kräver större doser, säger hon till Jyllands-Posten.Fastnar i tarmarnaKastanjer har dock svårt att ta sig in i tarmarna, vilket leder till att de lätt kan fastna där. Det är farligt för en hund och måste åtgärdas snarast.Anledningen till att det är brådskande är för att en kastanj som fastnat kan hindra blodtillförseln till tarmvävnaden. Det leder till att cellerna i tarmvävnaden dör i området kring kastanjen.– Då måste den tas bort så fort som möjligt. En akut operation är nödvändig, fortsätter Reinhard Bjørnvad.Det gäller att hålla ett öga på vad ens jycke mumsar i sig. Bildkälla: Pixabay / Lars Pehrson / SvD / TTBehandling– Om hunden kommer in till veterinären inom en timme efter att ha fått i sig kastanj så kan man framkalla kräkningar med medicin, berättar Reinhard Bjørnvad.Har det gått över en timme har mycket av den giftiga substansen redan gått ut i tarmarna. Men då går det att behandla på annat vis. Veterinären avslutar med en uppmaning att man som hundägare ska försöka undvika kastanjer helt och hållet från sin hund, eftersom att hundar tenderar att äta det mesta som de hittar. Och då är det ju faktiskt lika bra att låta bli. Nyheter24 har tidigare skrivit om hunden Leo som dog i en tragisk olycka när han fastnade i en chipspåse. Det kan du läsa mer om här.

2018-10-23-14:01:55

Meteorologens uppmaning: Dags att byta till vinterdäck

Lågtrycket som dragit in från Norge över södra Sverige har bidragit med mycket regn, men främst hårda vindar.Södra SverigeDet är alltså inte bara i norra Sverige som kommer få känna på snön, nu ska den även komma till södra Sverige.Kulingvarning är utfärdad, och med det sagt kommer det att blåsa rejält.I Halland och Skåne kommer det blåsa upp till 24 sekundmeter per sekund, rapporterar Expressen. Sen är det Gotland som kommer behöva hålla hårt i hatten. Norra SverigeSom vi vet har det redan kommit en del snö i norr, men nu kommer det något mer besvärligt. Snöblandat regn väntas vid södra Norrlands kustland. Våta vägbanor kan frysas på och då kan det bli riktigt halt.Det nya lågtrycket Det är på fredag som vi kommer känna av ytterligare kyla, då ett nytt lågtryck kommer dra in över södra Sverige. Resultatet? Troligen första snöfallet för säsongen för Svealand och Götaland. Så, vart kommer det att snöa? Enligt prognosen kommer Dalarna, norra Närke och östra Värmland få mest snö. Och under lördagen kan det även komma lite snöfall i Sörmland, Västergötland, Östergötland och Småland, enligt Expressen.VinterkänningDet dumma med vädret är att det antagligen kommer att komma mycket regn och slask på en och samma gång, som kan leda till att vi inte hinner förbereda oss.  – Det börjar som regn och övergår i blötsnö. Under lördag kommer ganska stora mängder på en gång, så det kan bli halt på vägarna även om snön inte ligger kvar länge, säger Tora Tomasdottir som är meteorolog vid väderinstitutet Storm, till Expressen. Hela Sverige, förutom Skånes kust, kommer nog ha en ordentlig vinterkänning inom några få dagar. – Såvida man inte bor nere vid Skånekusten är det nog lika bra att byta till vinterdäcken nu, fortsätter Tora Tornasdottir.Skruva på vinterdäcken Ja, hör och häpna, enligt meterologen är det redan läge för alla bilägare att skruva på vinterdäcken. Men bor du vid Skånes kust, så klarar du dig utan byte ett tag till.– Vintern kommer att ta ett kliv till nu, avslutar Tora Tomasdottir.I olika former, vissa delar får snöfall och andra frostnätter med riktigt kall luft.Vad betyder lågtryck? Kan du alla termer när det kommer till väder? Nyheter24 har ett väderquiz, här kan du testa dina kunskaper!

2018-10-23-17:24:11

Pensionär terroriserar tågpassagerare – sitter med benen i luften

Pendeltågspassagerare i Sydney har inte haft det lätt på sistone. Under det senaste året har de nämligen terroriserats av en ökänd pensionär.  Enligt vittnesmål ska det handla om att den äldre mannen sitter barfota med sina fötter på pendeltågets säten, att han pillar sig i tårna, sprider ut sig på upp till sex säten och vägrar låta andra sätta sig framför honom, skriver Australiensiska The Chronicle. Och trots att mannen själv verkar väldigt oberörd över hans besynnerliga resesysslor, så har beteendet skapat en enorm irritation hos andra resenärer.  Så enorm att mannen blivit lite av en kändis på nätet. I långa internettrådar diskuterar frustrerade pendelåkare den märkliga gubben, bland annat på nyhetssajten Reditt. "Jag vill bara veta hur han gör när han sätter sig på ett fullpackat pendeltåg? Börjar han putta av andra passagerare. Väntar han på ett annat tåg? Det är de viktiga frågorna. " skriver en person i Reditt-tråden. Ett foto som tagits på mannens fötter av en passagerare. Bildkälla: Reditt Vissa i tråden påstår sig ha stött på mannen under så länge som sex års tid. Det är viktigt att vara bekväm. Men kanske inte så här bekväm. Bildkälla: Reditt I en annan tråd berättar en användare att hon motsatte sig mannen eftersom han gjorde det omöjligt för andra att sätta sig på någon av de sex lediga platserna som fanns bredvid honom. När hon sedan satte sig framför honom försökte han klämma henne mellan sätena, genom att trycka med sina ben på sätet. "Jag hoppas att jag tog ner honom lite på jorden med tanke på hur ökänd han är. Jag har aldrig sett någon som motsätter sig samhället så här mycket." skriver hon i tråden.  Och mannen har inte bara fångats på bild – utan även i rörlig video. I spelaren ovan kan du se en av interaktionerna som mannen haft med en annan passagerare. Och det är minst sagt speciellt.  Om du, precis som denna passagerare, känner dig manad att gå barfota på allmän plats så borde du tänka om – och läsa denna artikel om en riktigt olycksalig gymbesökare.  Du kanske också vill läsa om flyget mot Amsterdam som var tvunget att nödlanda på grund av dofter som kom från en av passagerarna.

2018-10-23-10:04:43

Mordmisstänkte Makaveli Lindén, 20, är nu gripen

Svensken Makaveli Lindén, 20, som varit efterlyst internationellt i flera dagar misstänkt för mord är nu gripen, uppger NRK. På en presskonferens har norsk polis bekräftat att han gripits i Dijon, Frankrike. – Det har varit en intensiv utredning. Många har bidragit och vi har samarbetat med flera länder utanför Norge, säger polisinspektör Grete Metlid, rapporterar Expressen. Under måndagen bekräftade norsk polis att de har arbetat från teorin att Lindén varken befunnit sig i varken Sverige eller Norge. Och enligt Aftonbladet har polisen lyckats lokaliserat Makaveli Lindéns mobil i ett tredje land, men det kommenterades aldrig av polis. Misstänkt för mord Det var i måndags förra veckan som ett mord ägde rum i ett kollektiv i Olso på 24-åriga Heikki Bjørklund Paltto. Han hittades med ett 20-tal knivhugg i sitt hem och misstänkt blev Makaveli Lindén.  Lindén satte sig på ett tåg till Sverige vid 17-tiden den dagen, enligt Aftonbladet, och har sedan dess varit efterlyst. Det är fortfarande en gåta hur han lyckats hålla sig undan polisen så länge. Återfallsförbrytare Lindén är endast misstänkt för mordet i Olso. Men tidigare är han dömd för flera andra brott. I augusti 2017 dömdes han till ett och ett halvt års fängelse. Gissa för vad? Jo, rån mot ett kollektivboende, i Uppsala. Han ska ha gått igenom rum för rum efter pengar och varit knivbeväpnad, skriver Expressen. Hade han suttit av hela straffet hade han fortfarande varit fängslad nu. Men Makaveli Lindén blev villkorligt frigiven 10 augusti, trots att han misskött sig. Enligt Expressen ska han vid två tillfällen ha hotat personal i fängelset. Nyheter24 har tidigare skrivit om mordet som Makaveli Lindén misstänks för. Det kan du läsa mer om här.

2018-10-23-18:31:50

Max, 23, sätter rekord i Lyxfällan: "Aldrig sett så många p-böter"

I Lyxfällan är det lite olika saker som gör att deltagarna i programmet känner sig tvingade att söka in. Det brukar ofta handla om att personerna tar många sms-lån, slösar pengar på spelande eller annan onödig konsumtion.  För 23-åriga Max som är tokig i bilar och motorer är det dock bilrelaterade grejer som fått honom att lämna in en ansökan till Lyxfällan.  Max slår också ett rekord i Lyxfällan, han har nämligen fått flest parkeringsböter på ett år av de som varit med i programmet.  – Då har du ändå en parkeringsplats som ingår i din hyra, säger Lyxfällans expert Patrik Wincent.  Det senaste året har Max fått hela 44 stycken parkeringsböter och har vid flera tillfällen stått parkerad på platser som han vet haft parkeringsförbud. Han beskriver själv att han är lat, och att han tycker det är surt att få böter.  Totalt har det senaste årets parkeringsböter kostat Max hela 28 800 kronor, och flera av böterna har gått vidare till Kronofogden och kommer kosta betydligt mer i slutändan.  – Det här är Lyxfällan-rekord i p-böter, säger Lyxfällans expert Magnus Hedberg. Förutom det så går Max back hela 23 600 kronor i månaden, varje månad.  Hör Max berätta om sina parkeringsböter i klippet ovan.  Lyxfällan sänds tisdagar 20:00 i TV3. I Lyxfällan har vi tidigare sett lite bekanta ansikten. Kände du igen Michelle som var med i Lyxfällan, det är faktiskt inte så konstigt. Läs om varför här. 

2018-10-23-08:31:50

Här är retroprylarna du inte får missa att köpa

Om du har hittat hit gillar vi dig. Vi älskar nämligen retroprylar lika mycket som du och listar här därför en massa retrosaker som man kan köpa på nätet - till billiga priser. 1. Polaroid-kamera  Du behöver inte älska retroprylar för att köpa en polaroidkamera. Det enda du behlver är lite vett i huvudet för att kunna uppskatta en teknik som skriver ut ett fotografi på en gång. Det är nämligen det som en polaroidkamera gör. Här hittar du kameran och kan dokumentera ditt liv.  2. Mikrovågsugne Du ska ändå ha en mikrovågsugn, så varför inte slå till en på en som du kan ha som pryl samt micro? 3. Popcornmaskin Poppa Popcorn som om du befinner dig i en gammal amerikansk biograf. Det här är den perfekta prylen för dig som vill ha det där lilla extra. Klicka hem den här.  5. Retro TV för dekoration Många som läser denna text växte nog upp med en rejäl tjock-TV. Nu kan du drömma dig tillbaka till den tiden med den här snygga retro-TV:n som ska användas som dekoration. Du får den för 249 kronor här.  6. Mjölkglas  Snygga och pålitliga glas i retrostil som är slitstarka och kan användas som dekoration eller varför inte till söndagens brunch. Priset på dessa glas är endast 49 kronor och du kan slå till här.  7. Jenka tuggummin Kommer du ihåg när man köpte de här tuggummina på rasten, och de kostade typ 50 öre? De är lite dyrare nu men så värt det ändå. Upplev de härliga tiderna här.  8. Nintendo NES-ryggsäck  Du minns säkert Nintendo NES-konsolen med spel som Donkey Kong och Super Mario Bros. Nu kan du få uppleva nostalgin tack vare den här coola ryggsäcken som du kan ta med dig till jobbet eller varför inte till träningspasset?  9. SunTrip T-shirt  Här är den legendariska t-shirten som Stig Helmer och gänget fick när de åkte med SunTrip till Gran Canaria. Riktigt bra film, och riktigt bra t-shirt som du kan hitta här.  10. Miniugn i retro Hur söt är inte den här miniugnen som funkar utmärkt till att laga mat i men som kan användas till dekoration också. Fynda ugnen här.  11. Barstol Med den här barstolen for tankarna iväg till en gammal pub i Brooklyn. Hur snygg?  12. Bordsställ  Få en cool känsla av amerikanskt diner-ställe i ditt hem med hjälp av dem här bordställen som du kan placera ketchup, senap, salt och peppar i. Grym pryl som du kan ha i hemmet eller ge bort i julklapp. 13. Colaflaskor  Dem här ruggigt fina läsk-glasen kan du antingen dricka ur eller bara använda som dekoration. Här hittar du glasen. 14. Tamagotchi ALLA som föddes på 90-talet har haft en Tamagotchi, ALLA. Det elektroniska husdjuret var inte bara en rolig leksak, man lärde sig även att ta hand om något. Vi tycker det kan bli en fin klapp till dig eller varför inte till ditt barn? Kostar endast 99 kronor.  15. Frågespel om 90-talet Träffa gamla kompisar och spela det här frågespelet om 90-talet för en rejäl nostalgitripp. Du kommer få frågor om allt från TV-serien Rederiet till vilka som vann fotbolls VM 1994. Spelet kostar bara 199 och du hittar det här.  16. Gameboy Unna dig en klassisk Gameboy och spendera flera timmar med spelen du älskade när du var liten. Den här konsolen innehåller över 100spel och kostar bara 199 kronor. 17. Gameboy Nyckelring    Om du är personen som gillar accessoarer och att vara utsmyckad lär du uppskatta en nyckelring, formad som ett game boy. Nyckelringen andas retro och går att finna här.  18. Baywatch maskeraddräkt  De flesta tittade inte på Baywatch för de bra skådespelarinsatserna eller den djupa handlingen. De flesta ville mest se snygga män och kvinnor springa runt på stranden. Nu kan du ta steget in i serien genom dessa maskeraddräkter och bli en succé på nästa maskerad eller strandhäng. Här blir du den hunkiga mannen. Och här blir du den snygga kvinnan.  19. Spice Girls  Spice Girls var bandet man lyssnade på under 90-talet och du som läser detta har säkert legat i ditt rum och dunkat hits från tjejbandet. Nu när det är Halloween så är det en ypperlig möjlighet för dig att klä ut dig en riktig diva med hjälp av Partykungens enorma maskeradutbud. Här hittar du peruken, men här hittar du flera hundra andra dräkter.Klicka hem den här för endast 149 kronor.  20. Glasunderlägg Nintendo NES  Dessa Nintendo NES-glasunderlägg är en perfekt prydnad i hemmet och kostar bara 99 kronor för 8 stycken.  21. Powerbank  Du har säkert lirar en massa roliga spel när du var liten genom en diskett. Nu kan den få användning igen genom en powerbank som är formad som en diskett. Fiffigt va? Här hittar du den.  22. Tårtljus 90-talet I fall någon av dina kompisar snart fyller år, är det passande att köpa det här tårtljuset som hyllar det fina 90-talet. Klicka hem det här för 19 kronor.  23. Hockeypulver Det salta och sura hockeypulvret är en riktig gammal goding. Godiset finns i flera olika smaker och är en perfekt julklapp om du inte vill köpa till dig själv.  24. Springy Den här leksaken kunde man spendera timmar med. Återupplev den gamla goda tiden här.  25. Keps med Super Mario-motiv Med den här kepsen blir du den coolaste personen på stan. Den kostar bara 199 kronor och du hittar den här. 26. Lakritspipor De här goda lakritspiporna är en riktig klassiker! Här kan du köpa en ask.27. Plasma Ball De här lamporna var typ det absolut häftigaste man kunde ha förut – och när man rör den följer strålarna efter. Mysig belysning ger den också. Spana in den här. Perfekt för höstens mörker ju! 28. Samla på PEZ igenVi var många som samlade på PEZ-figurerna som små och det var alltid lika roligt när man fick välja en ny. Här hittar du PEZ.29. Hoppboll Finns det någon som har lyckats stå på den här, och slå sina kompisar i antal hopp? Säkert. Men skulle du klara av samma sak idag? Här hittar du den klassiska bollen man alltid testade på gympan. 30. Hoppstylta Slå din barndoms rekord, och klicka hem den här hoppstyltan här. 31. Neon armband80-talet var fyllt av neon-ljus och musik, och fest. Om du själv inte är född på 89-talet har du missat något, för vem gillar inte att festa i neon. Det här armbandet är perfekt att ha på en fest och livar verkligen uppstämningen. 32. KorvtoasterDen här korvtoastern är inte bara snygg med dess retrostil. Den är även väldigt användbar och ser till att din korv med bröd blir klar på några minuter. 33. Ett litet kökskit i retrostilMen hur söt och gullig är inte det här kökskittet med kaffebryggare, ugn och en spisplatta? Den har allt du behöver för att göra mat men även det lilla extra med den coola och snygga utformningen. Här hittar du den. 

2018-10-23-13:20:58

Kastades från balkong – nu pratar kvinnan ut för första gången

I februari 2013 blev en kvinna kastad från en balkong i Södertälje. Hon föll sex våningar och klarade sig mirakulöst men med allvarliga skador.  Mannen som hade kastat ned kvinnan från balkongen var hennes man. Mannen hävdade dock att hon själv hade hoppat och att han försökte stoppa henne.  Balkongen kvinnan kastades från. Bildkälla: DplayKvinnan föll sex våningar ner och landade på en betongplatta. Bildkälla: Dplay Först dömdes den 31-åriga mannen av tingsrätten till nio års fängelse, men hovrätten tog då upp fallet och mannen friades helt.  När Högsta domstolen tog upp målet dömdes han slutligen till 14 års fängelse för mordförsök. I början av november 2015 skulle 31-årige mannen häktas, men då var han spårlöst försvunnen.  – Hon fick sådana oerhörda skador. Det var inte alls säkert att hon skulle överleva. Även om hon verkligen återhämtat sig får hon ju aldrig tillbaka sin kropp eller sitt utseende på det viset, sa fallets åklagare Martina Winslow tidigare till Nyheter24. Idag lever hon under skyddad identitet tillsammans med sin son då det fortfarande finns en hotbild mot henne. Bildkälla: Dplay Nu berättar kvinnan i programmet Södertäljepolisen om känslorna och minnena från händelsen. För kvinnan är det viktigt att hennes ex-man avtjänar sitt straff. Idag lever hon under skyddad identitet tillsammans med sin son då det fortfarande finns en hotbild mot henne.  Kvinnan berättar att det kom som en chock när mannen först fick nio år av tingsrätten och sedan friade hovrätten honom.  – När alla bevis pekade på att det var han som hade gjort det. Jag tänkte att rättvisan måste skippas. Inte bara för min säkerhet utan också för andra, berättar kvinnan i programmet. Det har snart gått sex år sedan mordförsöket och hon lever med skadorna varje dag. Läkarna har varnat att skadorna kanske inte kommer att läka mer än vad de har gjort.   –  Man lever med rädslan hela tiden. Och eftersom han är på fri fot kan man inte känna sig trygg.  Idag är mannen fortfarande på fri fot och internationellt efterlyst.  Södertäljepolisen sänds tisdag 23 oktober kl 20 på Kanal 5 och Dplay.

2018-10-23-11:32:42

Totalkaos i Svenska Hollywoodfruars extraprogram

Det är under tisdagen som säsonsavslutningen för Svenska Hollywoodfruar går av stapeln och det har minst sagt bjudits på en rungande säsong. Maria Montazami, Sofie Prydz, Elena Belle, Anna Anka och Gunilla Persson har tagit med tittarna på ett äventyr utan dess like men resan har inte direkt gått smärtfritt. Under det näst sista avsnittet startade ett bråk då Anna Anka attackerade Elena Belle och kallade henne för hora och white trash. Elena börjar tillslut rodna på haka, hals och bröstkorg vilket kan ske när man blir uppstressad. Vi kan alla enas om att det var jobbigt att se. Bildkälla: ViafreeEfter att Anna Anka kallat Elena Belle för "h*ra" får Sofie Prydz nog och går emellan. "Vad fan säger du?". Bildkälla: ViafreeOch ännu är inte dramatiken över. Säsongen kommer nämligen att följas upp med ett nytt program – nämligen "Svenska Hollywoodfruar – Den stora återträffen" .Programmet kommer att fungera som ett eftersnack för Svenska Hollywoodfruar där fruarna med hjälp av en programledare ska diskutera händelser som ägt rum under säsongen. På pressträffen luskade Nyheter24 fram att eftersnacket kommer att kantas av mer drama, bråk och utstormningar än någonsin tidigare. Bland annat kommer produktionen tvingas avbryta inspelningen. – Jag blev kallad transvestit och det gjorde mig oerhört ledsen, berättade Maria. Hör fruarnas egna ord i spelaren ovan. Läs mer om det brutala bråket här.

2018-10-23-13:32:08

25 perfekta julklappar till din morbror – alla under 400 kronor

Spana in denna lista med 25 perfekta prylar att ge din morbror i julklapp!  1. Vädervarnare Det du ser på bilden ovan är en vädervarnare som ska förutspå vädret. En ovanlig pryl som samtidigt är en snygg inredningsdetalj. Vi skulle säga att det är en perfekt julklapp till din morbror. Här kan du klicka hem vädervarnaren.  2. Telefonhållare Häng telefonen runt halsen eller ställ den på ett bord med den här smarta hållaren som frigör händerna till annat kul. Här finns den att klicka hem. 3. USB-kylskåp En perfekt julklapp, den lilla kylen som du kan ha vid TV:n eller jobbet, som alltid håller drycken kall. En pryl han garanterat inte skulle köpa till sig själv, men älska. Här finns minikylen att köpa!4. Bordpingis Stanna inne och spela pingis med det här enkla setet som gör att du kan spela pingis på matbordet. Setet som finns här för 199 kronor, innehåller racket, bollar och ett nät. 5. Mössa med inbyggda lurar Denna mössa med inbyggda hörlurar är perfekt för dig som vill ha en snygg mössa och ha ett par riktigt bra hörlurar. Här hittar du den. 6. Trådlösa hörlurar Tänk vad skönt med ett par smarta lurar utan sladd, han kommer älska dem. Spana in dessa hörlurar för endast 179 kronor.  7. Elektrisk potatisskalare Denna pryl skalar potatisen åt dig! Det tar bara några minuter och är sedan enkel att rengöra. En perfekt julklapp att ge din morbror. Här hittar du den elektriska potatisskalaren. 8. Pizzasax Med den här pizzasaxen kan du enkelt klippa upp en slice och placera den på tallriken utan att kladda eller spilla ner allt! Han skulle garanterat älska den.9. Boombox högtalare Vad sägs om att ge bort en grym högtalare? Här placerar du bara mobilen på den och musiken strömmar. Här blir den din för 399 kronor. 10. Twist pong Liva upp julen genom att ge bort ett Twist Pong, han kommer garanterat älska det. Så kan ni sedan spela det på släktträffen. Spelet finns att köpa här för 99 kronor.  11. Massage Med en massagekudde kan du få massage hela dagarna om så önskas - till samma pris som en timmas massage. Den här kan han använda var han än är och lindrar verkligen upp knutar och spänningar i kroppen. 12. Låda med allt för vinälskaren Den här presentlådan innehåller allt en vinfantast behöver, som en hällare som hjälper till att syresätta vinet och en kork som försluter flaskan om du inte vill dricka hela. Lägg sedan i en flaska vin och julklappen är klar! Här hittar du lådan för 199 kronor. 13. Nostalgigodis Han kommer garanterat få fina minnen sin barndom och "det var bättre förr". Du hittar massvis med retrogodis här. De är så älskade.  14. Gosig och smart filt Filten är gjord i mjuk fleece och har ärmar, vilket gör att man slipper problemet med att vara invirad i en filt samtidigt som man använder armarna till något. Här hittar du filten som kostar 349 kronor. 15. Cocktailset Ge bort ett cocktailset. Paketet innehåller alla verktyg som behövs för att göra dem riktigt proffsiga. Klicka hem det här för 249 kronor. 16. Gör egen glass Med det här glasskitet kan han göra eget glass. För endast 299 kronor blir den här din. En väldigt populär pryl vi sett på många sociala medier. 17. Elektrisk skovärmare Nu när hösten här med regn, rusk och kallare temperaturer. Med den här elektriska skovärmaren slipper han frysa om fötterna. Du hittar dem hos Partykungen! En utmärkt julklapp till din morbror.18. Korvgiljotin Det är inte många som har en girlong hemma, men de är verkligen grymma. Älskar han chark så är detta julklappen du borde satsa på. Här hittar du den för 299 kronor. 19. Gör egna chips Älskar han chips? Varför köpa egna när han enkelt kan göra egna med det här lilla redskapet? Perfekt pryl till chipsälskaren! 20. Toalettfotboll Det är inte helt lätt att völja ut en julklapp till sin morbror. Så vill du satsa på något kul är detta perfekt, fotboll på toaletten han kan roa sig med. Här hittar du den för 199 kronor. 21. Ägg och bacon Älskar han inte att göra frukost? Då är denna perfekt som gör både ägg och bacon samtidigt. Klicka hem den här för 99 kronor. 22. Sällskapsspelet iKNOW Tror han att han vet svaret på typ alla frågor? Då måste nu spela det här spelet med släkten. Det finns att köpa här.23. Drinkmix Med det här setet med drinkmixar kan han blanda olika drinkar med smak av till exempel passionsfrukt och kokos. Du hittar det här! Sån bra julklapp, om han vill visa sina skills för släkten. 24. Rakförkläde Har han en respektive? Kanske är detta julklappen hen kommer tacka dig för! Förklädet finns här för 149 kronor.25. Egen vinprovning Det här är en perfekt present om han älskar vin, eller vill lära sig mer om det. Setet innehåller allt du behöver för en kväll med egen vinprovning! Du hittar det här för 199 kronor.Spana in fler grymma julklappar att ge din morbror här!

2018-10-23-13:12:30

Elon Musk: "Fortnite-spelare kommer alltid vara oskulder"

Elon Musk var länge en stor favorit för många på grund av hans framgångsrika sätt att förändra saker och ting för människan. Men på senare tid har han snarare utmärkt sig för att attackera både människor och fenomen på twitter. Vilket kanske inte är så smart med tanke på att han i slutet av sommaren gick ut och berättade att han var utbränd.  Men i nuläget verkar det inte som att han har några planer på att avsluta sin Twitter-räd. Och denna gång har 47-åringen valt att gå till attack mot spelet Fortnite och dess spelare.  Oskulder Enligt Elon Musk så är alla Fortnite-spelare oskulder och behöver räddas. Tweeten innehöll en bild från något som ser ut som en tidning som förklarar att Elon först köpt spelet och sedan raderat det. Det innehåller även ett citat från miljardären. "Jag var tvungen att rädda de här barnen från att vara oskulder resten av livet" Fortnite - Epic Games Epic Games som ligger bakom Fortnite var dock snabba med att svara syrligt på Elon Musks tweet. Så vad svarade de? De fråga varför han inte har byggt färdigt den där rymdstationen på mars som han lovat.  "Ett helt årtionde, Elon Musk? Bara bygg LOL", skrev Epic Games från användarkontot Fortnite. Om Elon svarade? Ja, med tre välvalda ord "Verkligheten är svår".  Respons från fans Tweeten har fått enorm respons och i dagsläget har över 1,1 miljoner valt att gilla original tweeten och totalt har 372 000 valt att vara delaktiga i "konflikten". Men alla är inte emot Elon Musk utan vissa backar honom medan andra väljer att backar Epic Games.  Är du sugen på att själv ge dig in i twitterbråket så hittar du det här. Nyheter24 har tidigare skrivit om ytterligare en kändis som gått till attack mot det populära spelet. Vem kändisen är? Katrin Zytomierska som tycker att föräldrar som låter sina barn spela spelet borde skämmas. Läs hela artikeln här.

2018-10-23-14:05:00