5 saker du gör i sömnen – som är lite konstiga

Förutom att snarka och vrida på dig så gör du också en del annat i sömnen. Saker som du inte vet att du gör, om du inte har en partner som påpekar det. 

Medical news today har listat fem saker du gör när du sover som är, om du tänker efter, lite underligt. 

Svär i sömnen

Att prata i sömnen är vanligare hos barn och yngre vuxna än hos vuxna, även om det förekommer hos dem. Oftast är det obegripligt mummel, men inte alltid!

"De som pratar i sömnen gör det oftast lite och sällan men det kan variera från person till person. Från vissa hörs små ljud som inte går att förstå medan andra säger hela fraser och begripliga meningar. De kan till och med komma frekvent och vara som långa tal som låter argt eller fientligt", förklarar neurologen Shelly Weiss i sin bok "Parasomnias" skriver Medical news today.

Att längre meningar är fyllda av svärord och arga uttryck är enligt en studie från Oxford inte så konstigt. Till och med så vanligt att det var, i studien, 800 gånger större risk att personen svor i sömnen än när hen var vaken.

Här kan du läsa om varför vi drömmer mardrömmar och här om hur du blir av med mardrömmar.

Pratar du sömnen? Då säger du antagligen en hel del svordomar i sömnen. Bildkälla: Unsplash

Går i sömnen

Du har säkert hört om personer, eller är en själv, som går i sömnen. De som går i sömnen gör det under den sömn som för oss är allra djupast. Alltså den sömn som kallas REM-sömn. Då saktar hjärnan ner och vi blir svåra att väcka. 

"Episoder börjar ofta med individen sitter upp i sängen, rotar bland sängkläder, beter sig på ett förvirrat sätt innan de går ut ur sängen och börjar långsamt gå runt. Ögonen är vanligtvis öppna, ofta med en förvirrad "glansig" stirrande blick", skriver neurologen Shelly Weiss. 

Här kan du läsa mer om varför personer går i sömnen och varför man inte ska väcka någon som går i sömnen.

Men det är inte bara att gå i sömnen som faller under denna kategori. Det är nämligen också vanligt att personer som går i sömnen också smsar, äter eller till och med kör i sömnen. 

Speciellt smsa i sömnen ska inte vara ovanligt hos yngre vuxna, skriver Medical today.

"Sexsomnia"

Vissa försöker ha sex med sin sovpartner. Bildkälla: Unsplash

Mastruberar, pillar eller har sex. I sömnen kan det vara så att du gör det ena, det andra eller alla tre. Vad som stämmer i alla tre fall? Det är inget en minns när en vaknar. 

"Faller" i sömnen

Du har säkert känt som att du faller i sömnen – precis innan du somnat. 60 till 70 procent av vuxna upplever att detta "fall" precis innan de somnar och beror på att musklerna snabbt drar ihop sig. 

Det finns kopplingar mellan stress, ångest, koffein, nikotin och dessa "ryck". 

Rör sig

Vissa personer, kanske du, rör på sig i sömnen. Och inte vanligt vridande och vändande utan utåtagerande rörelser som kan kopplas ihop med den aktuella drömmen. 

Det är vanligt att personer som rör sig på detta sätt i sömnen ofta är aggressiva mot sig själva eller andra. Koffein, nikotin och alkohol är triggande, skriver Medical news today.

TV: Därför borde du verkligen inte sova med öppet fönster

Läs också om hur farligt det är att bli väckt när du går i sömnen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
5 saker du gör i sömnen – som är lite konstiga

Publicerad: 2018-05-17 klockan 18:58

Fler nyheter från Nyheter24

Leif GW Persson om Löwengrips hotbild: "Ett sätt att skaffa reklam"

I tisdagens avsnitt av tv-programmet Brottsjournalen har Jenny Strömstedt och Leif GW Persson en diskussion om livvakter. Någon som kommer upp på tal angående detta är Isabella "Blondinbella" Löwengrip, som dock nyligen har brutit helt med sin livvakt. Orsaken till att de avslutade sitt samarbete var för att de "kommit varandra för nära". Många tycker till om hotbilden Det har tidigare uppdagats att Isabella har fejkat ett hot som hon gått ut med i sin blogg. Det framkom när hennes ex-pojkvän delade med sig av sms-konversationer som "bevis" på att Isabella tidigare ska ha ljugit om hot. Efter att de sms-konversationerna kom ut rasade fansen på Isabella Löwengrip. Kommentarsfältet på hennes Instagram flödade, eftersom många var chockade och arga över att hon tidigare har fejkat en hotbild mot sig själv.  Men det verkar inte bara vara fansen som tycker till om Isabellas hotbild. Självaste Leif GW Persson har även han en tanke om Isabellas livvakter och hotbild. "Varit tydlig med att hon haft en livvakt" I tv-programmet påpekar Jenny att Isabella är en av de som varit väldigt tydlig med att hon har haft en livvakt under perioder. Jenny ställer sig frågande till Leif GW om man verkligen är hundra procentigt skyddad, bara för att man har en livvakt. – Nja, de där angriparna som då är aktuella, de är sällan så deciderade, så att det har nog en ansenligt avhållande effekt, säger Leif GW i tv-programmet. "Skaffa sig lite reklam medialt" Han fortsätter: – Sen så kan man ju ifrågasätta värdet av det primärt. Jag tror att de farhågor som de ger uttryck för på det här viset, de är gemena överdrivna. Det kan ju också vara ett sätt att skaffa sig lite reklam medialt. Kan det vara så att Leif GW helt enkelt inte riktigt köper hotbilden mot Isabella?  Nyheter24 har tidigare skrivit om när Brottsjournalen tog upp fallet med den misstänkta tv-profilen i USA. Det kan du läsa mer om här.

2019-01-16-19:23:25

Det här är hundraserna som är inblandade i flest attacker

Ny forskning från Linnéuniversitetet i Kalmar visar att det finns vissa raser som är överrepresenterade när det kommer till att attackera andra hundar.  Nämligen de hundraser som avlats för kamp, exempelvis amstaff och pitbullterrier.  Hundkörkort och hårdare lagstiftning Enligt Sirkku Sarenbo, docent i miljövetenskap som har gjort studierna, kan en lösning på problemet vara att skärpa lagstiftningen vad gäller både uppfödar- och ägarregister. Hon föreslår att man  inför ett register över uppfödare och ägare, och förespråkar även utbildning för hundägare. Samtidigt menar hon att ägare, oavsett vilken utbildning man har, aldrig kan försäkra sig om att hunden inte kommer att hamna i situationer där den triggas att angripa andra hundar. – Ska man inte jaga ska man inte köpa en jakthund, ska man inte hålla på med hundslagsmål ska man kanske inte skaffa en hund som historiskt sett har använts för hundslagsmål, säger hon till SVT. Förslaget: Förbud mot vissa raser En stark röst i diskussion är Pierre Wahlström på Försvarsmaktens hundtjänstenhet, som under de senaste 25 åren testat omkring 3 000 hundars mentalitet. Han menar att forskningens resultat inte är förvånande.  – De flesta hundar har ett signalsystem med kroppsspråk, ljud och ragg som vi människor förstår. Hundarna som är avlade för kamp visar andra signaler som vi inte hinner uppfatta innan det är försent. Det är fina, gulliga hundar – tills det smäller, säger han till SVT. Enligt Pierre är ett hundkörkort kanske inte den bästa lösningen. – En fördel är att vi ju får in de seriösa hundägarna som verkligen vill ha de här hundarna, men hundkörkort är kanske inte tillräckligt. Vi bör diskutera ett förbud för raserna och titta på grannländerna hur det gått till, säger Pierre Wahlström till SVT. Ny studie visar: Hundar förstår typ vad människor säger

2019-01-16-11:15:26

Ebbas mamma två år efter terrordådet: "Kommer inte bli mormor"

7 april 2017 körde en lastbil i hög fart längs Drottninggatan i Stockholm. Den hemska nyheten om terrordådet spred sig snabbt över hela världen. Ett femtontal skadades svårt och fem personer miste livet i attacken – en av dem var elvaåriga Ebba Åkerlund. I säsongsstarten av Sofias änglar är de hemma hos Jeanette Åkerlund, Ebbas mamma, i Bromma. Jeanette och Ebba hade gemensamma planer för hemmet och trädgården. Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm fixar och trixar inte bara inte bara om Jeanettes hem. De hjälper henne även att nå ut med stiftelsen Ebbas änglar genom att bland annat skapa en långsiktig plan.  Ebbas änglar – till minne av Ebba Åkerlund är en insamlingsstiftelse som Jeanette skapade för att minnet av Ebba ska få leva kvar. Stiftelsen finns till förmån för barn i Sverige, som saknar ekonomiska förutsättningar för möjligheten att utveckla sin talang och ambitioner, främst inom kultur eller idrott. Polisen hittade Ebbas ryggsäck Jeanette skulle möta Ebba vid Drottninggatan, när hon kom fram till mötesplatsen svarade inte Ebba på mobilen. Mamma Jeanette förstod då genast att något måste ha hänt. Mitt i allt kaos sprang Jeanette runt och letade efter Ebba bland avspärrningarna.  Samma dygn, men klockan två på natten, knackade polisen på hos Jeanette. – De ville ta DNA, för att de hade hittat Ebbas ryggsäck på platsen, säger Jeanette i tv-programmet Sofias änglar. Ett dygn efter terrordådet, klockan fem på lördagseftermiddagen, fick hon beskedet av polisen att det var Ebba de hittat död. "Jag kommer inte att bli mormor" – Jag saknar Ebba ständigt. Jag tänker på henne nästan hela tiden. Det är ju en enorm sorg när jag inser att det är ju ingen som kommer säga mamma till mig igen. Och jag kommer inte att bli mormor, säger Jeanette i tv-programmet och fortsätter: – Trots att jag inte förväntar mig att se henne, så kollar jag ut varenda gång jag hör grinden gå igen. Och det är ju inte mitt barn som kommer hem, det är ju någon annans barn. Fortsätta bevara Ebbas minne – En sak vi kan göra här, det är ju att fortsätta bevara Ebbas minne, säger Mattias i tv-programmet. I programmet Sofias änglar hjälper de Jeanette att avsluta det som hon och Ebba en gång påbörjade.  – Det kanske kan vara ett sätt att våga hoppas igen lite på framtiden för hur ska man annars kunna ta sig vidare?, menar Mattias.  Sofias änglar sänds på onsdagar klockan 21.00 i Kanal 5 och på Dplay.se. Se klippet om programmet i spelaren ovan. Nyheter24 har tidigare skrivit om när Ebbas pappa pratat om året efter terrordådet. Det kan du läsa mer om här.

2019-01-16-16:32:14

"Gica" kallades för "pissråttan" av ungdomarna i Husqvarna

Tidigt på morgonen den 8 augusti 2018, hittades en hemlös man död i en park i Huskvarna. Mannen hette Gheorge “Gica” Hortolomei-Lupu och var från Rumänien. Några veckor senare kunde polisen gripa två unga killar, 16 respektive 14 år. De misstänktes ha sparkat den hemlöse "Gica" så illa att han dog.  16-åringen dömdes till fem månaders sluten ungdomsvård av Jönköpings Tingsrätt för grov misshandel och ofredande. Den 14-åriga killen åtalades aldrig eftersom han ännu inte är straffmyndig.  I kvällens "Uppdrag Granskning" får vi reda på varför "Gica" mördades och varför ingen i kommunen visste om hans utsatthet efter att ha levt illegalt i Sverige i fyra års tid. Kallades för "pissråttan" Den rumänske mannen tiggde om pengar till vardags och satt ofta utanför matbutiken Willys i Husqvarna. Han sov ofta i ett förråd nere i ett garage. Där hade ett gäng ungdomar vid flera tillfällen trakasserat honom och kallat honom för "pissråttan". Detta var även något som flera av föräldrarna till barnen kände till.  Samtidigt märkte många av invånarna hur hans tillstånd försämrades och att han drack allt mer alkohol. Men individ- och familjeomsorgen menar på att de varken visste om hans tillstånd eller utsatthet. – Man får ju uppehålla sig i landet i tre månader och han levde ju här illegalt. Det som man kan göra är att på dagtid servera frukost och erbjuda dusch. Och på vintertid har man i samarbete med kommunen haft ett härbärge, säger Bengt-Åke Torkelsson, sektionschef individ- och familjeomsorg.  Han fortsätter: – Den informationen är jag helt övertygad om att den här personen har fått. Missat "Gica" helt Reportern på Uppdrag Granskning säger att Gica har bott i Husqvarna i fyra år illegalt och undrar hur de kan ha missat att han har bott i ett garage under en så pass lång tid.  – Så du tänker att socialtjänsten ska ha koll överallt i princip? Det är omöjligt för socialtjänsten att ha det, säger Annika Åberg, funktionschef individ- och familjeomsorg.  – Frågeställningen är ju inte att vi skulle inte ordna ett speciellt boende för en person som illegalt uppehåller sig i landet. Den är ju snarare att erbjuda en biljett hem, säger Bengt. Karin Mattisson och Ali Fegan leder Uppdrag Granskning. Bildkälla: SVT Missa inte Uppdrag Granskning som sänds i kväll klockan 20:00 på SVT och kan streamas på SVTplay!

2019-01-16-11:54:36

Helena Hysén dödshotad: "Någon vill mig illa"

Helena Hysén, 57, har inte haft det lätt den senaste tiden. Efter krav från hennes ex-make Glenn Hysén, 59, så har Helena petats från familjens realityserie "Hyséns". I sommar ska Glenn gifta sig med sin nya kärlek, Camilla Lendott, 50. Glenn och Camilla tycker nu att Helena borde byta efternamn och inte längre heta Hysén, skriver Aftonbladet.Som att inte det vore nog så har Helena dessutom nu blivit utsatt för en rad otäcka hot.För Aftonbladet berättar nu Helena om hoten som har kommit både via sms och telefonsamtal. En man har i telefon sagt att skilsmässan med Glenn är hennes fel och att hon borde "elimineras".Glenn Hysén och Camilla Lendott. Bildkälla: Stella Pictures.Spindel i brevlådanHon har även fått påhälsning hemma i form av att någon ska ha lagt en spindel i hennes brevlåda. För Aftonbladet berättar Helena att hon och hennes mamma sov i Helenes lägenhet när de plötsligt vaknade av en smäll. Både Helena och hennes mamma vaknade då men förstod inte riktigt vad de hade blivit väckta av. Morgonen därpå såg Helenas mamma hur den håriga spindeln kröp på en list. Helenas mamma skrek och slog ihjäl spindeln. De många obehagliga hoten har nu blivit för mycket för Helena som överväger att göra en polisanmälan.– Jag försöker leva mitt liv, men jag kollar mig över axeln och jag är extra försiktig när jag går ut. Jag installera larm i lägenheten så jag kan känna mig trygg. Jag har en obehaglig känsla. Jag är inte rädd av mig normalt, men någon vill mig illa. Man börjar också fundera på om de är beredda att gå längre än bara hot. Ska jag vara rädd för att bli nedslagen? Det tar på krafterna om jag ska vara ärlig, säger Helena till Aftonbladet.Glenn och Helena Hysén var gifta i 23 år. De skilde sig år 2011. Bildkälla: Roger Vikström/TT Bild

2019-01-16-14:14:11

Regeringskaoset är över – här är vad som händer nu

129 dagar tog det, men nu verkar det som att regeringskaoset har fått ett slut. Men det kan vara lite knepigt att hänga med i alla svängar och presskonferenser. Här är allt som hänt. 1. Stefan Löfven fortsätter vara statsministerSocialdemokraterna och Stefan Löfven kommer att bilda regering tillsammans med Miljöpartiet – alltså samma regering som Sverige haft sen 2014. 2. Centerpartiet och Liberalerna har bytt sidaCentern och Liberalerna gick till val på att byta regering och skapa ett Allians-styre. Detta har dock inte gå att ordna utan att bryta mot ett annat vallöfte – nämligen att inte ge SD inflytande. Annie Lööf och Jan Björklund har då sagt att det är bättre att släppa fram Löfven än Kristersson. Dock har Socialdemokraterna blivit tvungna att gå med på väldigt mycket mittenpolitik för att få fram ett avtal med C och L. 3. Vänsterpartiet släpper fram LöfvenÄven Vänsterpartiet kommer att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Men man lovar att försöka fälla regeringen om politiken går för långt åt höger. 4. Avgörs på fredag I princip är det redan avgjort hur det kommer gå, men på fredag förmiddag kommer riksdagen rösta om Stefan Löfven. På måndag 21 januari kommer Löfven läsa upp sin regeringsförklaring. 

2019-01-16-14:26:36

Fansen rasar efter Bianca Ingrossos bild: Pengar och status går före

TV4:s succéprogram "Talang" är inne på sin åttonde säsong, och i juryn ser vi Bianca Ingrosso, Alexander Bard, David Batra och LaGaylia Frazier.  Säsongspremiären gick av stapeln i fredags och det blev minst sagt ett hejdundrande program som bjöd på både tårar och skratt. Mer om det kan du läsa här.Men nu har en bild på Bianca Ingrossos Instagram skapat en intensiv debatt. På bilden ser vi Bianca och Alexander stå i sminklogen samtidigt som Bianca bränner av bilden. Oskyldigt kan tyckas – men bilden väckte starka reaktioner.Detta då Alexander Bard tidigare har kritiserats för sina uttalanden om bland annat Zara Larsson. Bianca Ingrosso och Alexander Bard. Bildkälla: Instagram/biancaingrosso "Cash och status före rättvisa" Några av kommentarerna lyder:  "Inget hat mot dig Bianca men jag fattar inte varför man fortfarande 2019 kan ha med sexister i stora TV-program...Pratar om Alexander""Att Bard ens får vara kvar säger ju en del, att du accepterar det och lägger upp det här säger bara ännu mer. Cash och status före rättvisa""Klankar ner på honom på grund av hans åsikter och blev ledsen då jag trodde TV4 skulle ta ett aktivt avstånd från honom". "Varför ska Bard få behålla jobbet inom TV4 när han uttrycker sig så äckligt som han gör? Sök upp vad han sagt, bland annat att Zara Larsson kommit långt i musikbranschen bara pga män osv..... samma sak med Martin Timell som fick sparken. Man får stå sitt kast!"Undrar också hade hoppats på att slippa se honom i år""Han har flera gånger uttryckt sig rasistiskt och sexistiskt""När ska TV4 sparka Bard är min fråga?" Alexander Bard: "Ren jävla lögn" När Nyheter24 når Alexander Bard säger han:– Jag har inga kommentarer annat än att "Talang" slog nytt tittarrekord och att jag älskar att jobba med Bianca, LaGaylia och David.Du har kallats både sexist och rasist i kommentarsfältet på Biancas Instagram – vad tänker du om det?– Jag vägrar att kommentera folk som är så ondsinta att de ljuger om mig. Jag är varken rasist eller sexist, det är bara ren jävla lögn från början till slut. Att kasta skällsord efter någon är inte att argumentera. Det är bara rent falskspel, säger Bard till Nyheter24. Alexander Bard. Bildkälla: Stella Pictures

2019-01-16-13:45:28

16 roliga prylar från topplistan – som alla uppenbarligen vill ha

Det finns massor av saker som du kanske inte ens visste fanns! Här är roliga och ibland lite halvt onödiga prylar, som alla ändå vill ha, med tanke på att de klickas hem gång efter gång.1. Cornflakesdispenser Förvara flingorna på ett snyggt och smart sätt i den här dispensern. Du hittar den här. Så skönt att slippa med alla flingpaket som bara tar plats!2. Nostalgi med gameboy Roa dig som i gamla tider – med ett detta som liknar det klassiska Gameboy! Denna retrofavorit innehåller 150 roliga spel! Klicka hem det här för 199 kronor.3. Gör egna munkar hemma Baka 7 stycken donuts på en och samma gång, hur enkelt som helst, i denna snygga donutmaskin. Du hittar den här för 299 kronor. 4. Ljusbox Spexa till det i hemmet med den här ljusboxen där du kan skriva vad du vill i. För 249 kronor får du den här inredningsdetaljen. Riktigt populära i inredningsvärlden. 5. Prosecco Pong är det nyaByt ut beer pongen mot det mycket festligare prosecco pong! Det kostar 149 kronor och finns att köpa här.6. Igloo till bakgården Den här coola igloon är ett måste för utehänget. Perfekt på sommaren och hur mysig som helst på vintern! Spana in den här.7. Filt med ärmar Man vet ju hur jobbigt det är när man sitter under en filt men behöver använda armarna till något. Den här mysiga filten löser problemet – den har nämligen ärmar. Klicka hem den här för 349 kronor. 8. Vädervarnare Den här vädervarnaren har använts på fartyg för att förutspå vädret sedan 1750-talet. När kristallerna i glaset är synliga betyder det dimmigt väder, och är glaset molnigt är ett åskväder på väg, till exempel. Läs mer om vädervarnaren här.9. Värmehalsduk Det säger sig självt att du aldrig kommer frysa om du går runt med en halsduk som ständigt är varm. Alltså hur skönt? Och den kostar bara 199 kronor. 10. 18 verktyg i ett Med det här smarta multiverktyget i form av ett kreditkort kommer du kunna fixa det mesta. Klicka hem det här och glöm letandet bland alla verktyg i verktygslådan.11. Mopptofflor Börja städa så fort du stiger upp på morgonen – utan att egentligen behöva anstränga dig.  De här tofflorna "moppar" golvet, när du bara går din lilla promenad till kylskåpet till exempel. Städa vart du än rör dig och klicka hem tofflorna här.12. Spelet Lip Twister Det här sjukt roliga spelet går ut på att svara på frågor och göra olika utmaningar – allt med en "lip twister" i munnen! Här hittar du spelet för 299 kronor.13. Rullande väckarklocka Det är inte alltid lätt att komma upp på morgonen. Den här väckarklockan rullar iväg när den ringer, vilket gör att du tvingas stiga upp för att stänga av den. Hemskt, men effektivt! Här hittar du klockan.14. Roliga stressbollar När du är lite stressad är det perfekt att klämma på de här stressbollarna. Här kan du köpa dem.15. Belysning till toalettstolen Rörelseaktiverad belysning som du kan ha i åtta olika färger. Hur bra som helst när du måste gå på toa i mörkret, men inte riktigt vill plåga ögonen med att tända taklampan. Eller när du ska ha fest! Spana in belysningen här.16. Badbalja för vuxna Älskar du att slappna av i ett varmt bad, men har inget badkar hemma? Då löser du det problemet med den här populära badbaljan. Baljan är stabil och har handtag på vardera sida. Rymmer ungefär 200 liter och är smidigt att tömma med avloppsslangen som baljan har. Här hittar du badbaljan.Räckte inte dessa 16 prylar för att stilla ditt begär? Då måste du kolla in den här listan där vi listat 78 av topplistans favoriter.

2019-01-16-12:27:34

Talmannen Andreas Norléns beslut – nominerar Löfven till statsminister

Efter att hållit en talmansrunda och möten med samtliga partiledare, höll talmannen Andreas Norlén en presskonferens under onsdagen. Under talmannens pressträff så stod det klart: Han kommer att nominera socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven till statsminister. – Jag kommer klockan 14 i kammaren föreslå i riksdagen att till statsminister välja Stefan Löfven, säger Norlén och fortsätter: Eftersom S, MP, C, L och V kommer att rösta ja eller avstå från att rösta kommer Löfven tolereras av riksdagen.  Med detta sagt kommer det att hållas en statsministeromröstning på fredag där, om allt går som tänkt, Stefan Löfven röstas fram Sveriges statsminister. "Jag känner mig ödmjuk" Med talmannen på presskonferensen var även den numera föreslagna statsministern Stefan Löfven. Som poängterade att han kände sig ödmjuk sin eventuella statsministerpost, och även lättad över att processen snart kan vara över. – Det har varit en unikt lång tid för regeringsbildning, men också som talmannen säger ett komplicerat läge. Processen kan nu gå mot sitt slut, och det är bra, berättade Löfven under presskonferensen. Kommenterar Vänsterpartiets misstroendelöfte Under presskonferensen fick Löfven, inte helt otippat, frågan om hur han såg på misstroendelöftet som Vänsterpartiet presenterade under Jonas Sjöstedts presskonferens idag. Det misstroendelöftet kan ni läsa mer om här. – Vänsterpartiet förstår att om vi inte ska ha en konservativ regering beroende av Sverigedemokraterna måste något annat till. Vi har förhandlat fyra partier, och jag vill ge en stor eloge till övriga att vi nått en överenskommelse, säger Löfven och fortsatte: – Hur Vänsterpartiet då väljer att agera i olika situationer får stå för dem.

2019-01-16-11:08:06

14 festprylar du bara måste ha – till livets hemmafest

Bjud dina vänner och närmaste på årets fest! Det blir genast ännu roligare med prylar som sällskapsspel, saker till en grym dukning eller bara glitter och glamour. 1. Cocktailset för grymma drinkar Blanda drinkar som ett proffs med det här cocktailsetet som innehåller allt du behöver. Du får till och med recept också! Klicka hem det här.2. Populära Prosecco-pongByt ut beer pongen mot det mycket festligare prosecco pong! Det kostar 149 kronor och finns att köpa här.3. Partyspelet Lip Twister Det här sjukt roliga spelet går ut på att svara på frågor och göra olika utmaningar – allt med en "lip twister" i munnen! Här hittar du spelet för 299 kronor.4. Partymuggar De klassiska partymuggarna i rött och blått. Klicka hem dem i storpack här.5. Självlysande sugrör Gör vilken drink som helst härligare och mer festlig! De här självlysande sugrören fungerar som glowsticks och du hittar dem här. 6. Chokladfontän Vem skulle inte bli lycklig om det fanns en chokladfontän på festen? Här hittar du den.7. Garden IglooDen här coola igloon är ett måste för utehänget. Perfekt på sommaren och hur mysig som helst på vintern! Spana in den här.8. Dancing Water SpeakersVarför ha vanliga högtalare, när du kan ha dessa som är extra festliga? Du hittar dem här.9. Kylbrunn att gräva ner Den här smarta kylbrunnen grävs ner i marken och håller upp till 24 burkar eller småflaskor kalla, samt en vinflaska. Den finns att köpa här.10. Kran till vattenmelon Sätt fast den här kranen på en vattenmelon, ös sedan ut innehållet, det vill säga fruktköttet, och fyll på med valfri dryck. Den kostar bara 149 kronor och du hittar den här. 11. Jag har aldrig Att köra några omgångar "Jag har aldrig" är givet på alla förfester. Spelet går helt enkelt ut på att du dricker, eller gör något typ av tecken, om du har gjort det påstående som läses upp. Här hittar du kortleken. 12. PartyhattarLite hattar gör ju allting roligare! Här hittar du dem i flera olika färger. 13. Konfettikanon Smäll några partypoppers under festen och känn hur festen drar igång. Här finns en för 69 kronor.14. Öltapp Tänk stämningen när alla kan fylla på sin öl, i egen takt. Finns i två olika storlekar här. Fortfarande shoppingsugen? Missa inte sakerna du bara måste ha till hemmet här.

2019-01-16-08:52:17