26-åring greps efter sjukt "spel" – ville få ungdomar att ta sitt liv

Den senaste tiden har många utländska tidningar skrivit om en oerhört sjukt lek, som började vid namnet "Blue whale", på sociala medier. Utan att gå in för djupt i fenomenet så är målet att på 50:e dagen av utmaningen att ta livet av sig.

TT

Nu ska den misstänkte hjärnan bakom en av "utmaningarna" ha gripits i Ryssland. 26-årige Ilya Sidorov tros ha tvingat upp emot 130 ungdomar att genomgå självskada och sedan försöka ta sitt eget liv.

Enligt Independent rekryterade 26-åringen 32 skolelever för att både hjälpa honom – och att genomföra de hemska "utmaningarna". När han greps så ska han ha tvingat en 13-årig flicka att hoppa framför ett tåg.


Faksimil East2West Media Group

Daily Mail skriver att polisen hittade fem mobiltelefoner, en tablet och flera SIM-kort i den misstänktes hem. 26-åringen erkände att han "administrerade en självmordsgrupp bestående av minderåriga medlemmar". 

I maj greps Philipp Budeikin, 21, misstänkt för att vara ledare för den ursprungliga "Blue whale"-gruppen som syntes på sociala medier över hela världen.

I Sverige har flera personer gått ut för att varna föräldrar för "utmaningen". Expressen har bland annat skrivit om en lärare som sett att "Blue whale" börjat att spridas i Sverige.

Läs också om pappan vars starka meddelande vill motverka självmord.

Om du eller någon du känner mår dåligt så tveka inte att ringa någon av de här numren eller klicka på länkarna för att besöka deras hemsidor:

Bris: 116 111

Hjälplinjen: 0771-22 00 60

Jourhavande präst: Kan nås via 112

MIND90 101

Föräldratelefon: 020-85 20 00

Röda Korset: 0771-900 800

Jourhavande kompis: 020-22 24 44

SPES (Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd): 08-34 58 73

TV: Gabriel, 8, blev slagen medvetslös av mobbare – tog livet av sig dagar senare

[youplay:sp,71,127919,000,0]

Läs hela nyheten:
26-åring greps efter sjukt "spel" – ville få ungdomar att ta sitt liv

Publicerad: 2017-06-12 klockan 09:45

Fler nyheter från Nyheter24

00-talisterna – den mest hopplösa generationen någonsin

De vuxna förstod sig inte på oss unga. Då, för länge sedan. Nu är det vår tur. Jag kan inte för mitt liv förstå mig på de unga nu för tiden. Millenials går väl an, men 00-talisterna måste vara den mest hopplösa generationen i evolutionens historia. De har retirerat till neandertal-stadiet, hukade över sina mobiler i ett fastlimmat grepp. Nåde den som vågar röra deras heliga graal. Oftast irriterade, grymtar de till vid en ny upptäckt på skärmen. Ögonen lyser upp när ett nytt life hack avslöjar den perfekta konsistensen på slime, eller hur man kan få fidgetspinnern att snurra på exakt samma, men ändå ett helt nytt sätt. Konkreta nyheter om vad som händer i omvärlden är helt ointressanta. Både opålitliga och hormonstinna, kontaminerar det svenska språket med obegripliga uttryck som ”bae”, ”älsk” och ”du kan va” och dyrkar sina emojis mer än sin mamma och pappa. När jag växte upp kunde vi visserligen ha jeans med hål på knäna. Men nu ska de minsann vara trasiga överallt. Med usel fantasi, återskapar de 80-talets modenycker och presenterar det som nyheter. Bomberjackor och granater, varför hasar de runt i innetofflor i snömodden? I sin panik över att någonsin behöva ha det tråkigt, kommer de på att disktabletter har så fina färger, att de nog borde gå att tugga på. Eller svälja med lite vodka. Fenomenet som tydligen kallas ”tide pod challenge” har skrämt slag på både föräldrar och Youtube, som stänger ner nya filmer som publiceras i den livsfarliga trendens namn. Och så fotograferar de. På bredden och tvären. Alltid med blixt. Eller i motljus. Alltid med en hand fast förankrad mitt i ansiktet. Vem är tjejen på bilden? Ingen vet. Ingen syns och framtidens historiska bildskörd är raderad.Men ”älsk” på det såklart. Löjligt… störtlöjligt.  När tristessen kliar som en mossgrön banlon-tröja, tar de sig en funderare sittandes på toa. Med mobilen förstås. Med livet serverat på silverfat sträcker sig fantasin ändå inte längre än att skapa toalettselfien. Nu blir det hett att ta ett foto på sig själv med byxorna nere vid anklarna. Så nyskapande. Så urbota dumt. Vid det här laget verkar det ändå finnas några som insett… något. För allas munnar är alltid vidöppna i någon slags evig förvåning. Är det kanske för att skyla sin skuld som de placerar en fotoblixt mitt i bilden? Eller en hand framför ansiktet , i en nonchalant facepalm-gest? Vadå bildkomposition? Det viktigaste är få dagens likesinjektion.Lägg ut! Lägg uuut!Håhåjaja. Om några år är det dags för 00-talisterna att förfasa sig över sina egna unga. Det är universums cykel. Dumt, obegripligt och tydligen helt… nödvändigt.Susanne Delastacia,Debattchef Nyheter24

2018-01-23-14:12:09

Här är familjen som handlat för 350 000 kronor på Ullared

Den här familjen älskar verkligen Ullared. De har åkt till varuhuset i 12 år och varje gång köper de med sig en årsförbrukning av olika varor till hemmet.  Det som får åka med hem varje år är årsförbrukning av toalettpapper, tvättmedel, disktrasor och andra förbrukningsvaror.  Men också kläder till hela familjen för året som kommer får åka med efter varje tur. Efter ett år gått så tar familjen med sig kläderna tillbaka till återvinningen och shoppar nya.  För 2017 var budgeten på shoppingturen 25 000 kronor.  Totalt på de 12 år som familjen besökt Ullared så har de spenderat hela 350 000 kronor där. Inte illa! Se mer i klippet ovan.  Ullared sänds tisdagar 20:00 på Kanal 5.

2018-01-23-15:06:25

Bosse Andersson om Mr X: “Han var olämplig för att spela i Djurgården”

Studio Allsvenskan är tillbaka men ett nytt avsnitt och gästas denna veckan av Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. I avsnittet diskuteras bland annat Djurgårdens värvningstaktik, vilket leder in på förra årets potentiella värvning av Mr X.  Enligt 08 Fotbolls Björn Johnsson ska detta ha och göra med nasiztkopplingar. Bosse är aningen avvaktande när Henrik Eriksson frågar om det stämmer att man valde att inte värva Roman Zozulya på grund av nazistkopplingarna. Han varken bekräftar eller dementerar att det var på grund av kopplingarna som man valde att inte värva spelare. Bosse bekräftar dock att möjligheten för värvningen fanns:  – Vi hade förutsättningar att undersöka honom, säger Bosse Andersson i veckans Studio Allsvenskan   Hur mycket tid lägger ni på det som är utanför fotbollsplanen, för en spelare som eventuellt ska komma hit? – För mig är det, de viktigaste. Att se personen och veta vad det är för kille. Det gäller att vara väldigt tydlig där att man har ett projekt och vad det är som förväntas. Kan du till och med välja bort en spelare om du tror att spelaren kan göra saker som ni inte vill bli förknippade med?  – Absolut, absolut Se hela Studio Allsvenskan i spelare ovan och lyssna cirka 45 minuter in i programmet. Dagens avsnitt leds av Marcus Birro och i soffan återfinns chefredaktör Henrik Eriksson och sportreportern Philip De GiorgioHär kan du lyssna på avsnittet i sin helhet som podcast

2018-01-23-15:18:29

Lyxfällans expert avslöjar: Kändis kommer vara med

Den första februari drar en ny säsong igång med Lyxfällan men den kommer inte alls vara lik föregående säsonger. Nyheter24 träffade en av Lyxfällans experter Magnus Hedberg för att prata om vad vi kan förvänta oss av nya säsongen. – Det har varit action förut, men nu är det några nya sekvenser kan man lugnt säga, berättar Magnus Hedberg. Förra säsongen var profilen och bloggare Paulina 'Paow' Danielsson en av deltagarna i Lyxfällan. Paow hade glömt att jobba och åkte i stället till Thailand på långsemester. Under ett av programmen kommer teamet att befinna sig utomlands för att hjälpa en deltagare. Men om det är en profil och i sådana fall vem det är vill Magnus Hedberg inte avslöja.  – En känd person kommer att vara med, men vem det är får ni se, säger Magnus lurigt. Ni kanske kommer ihåg några figurer som stack ut extra mycket från förra säsongen? Sami, 23, köpte öl för hela sin lön och tvingades bo i en husvagn och tvillingarna Rebecca och Jenny, 30, som la för mycket pengar på solarium och skönhet trots att de hade 400 000 kronor var i skuld.   – Folk blir mer och mer frustrerade över sin dåliga ekonomi, det sätter sina spår i deltagarnas reaktioner. En annan som ni säkert kommer ihåg är Victor som hade bilar som allra största intresse och han hade totalt ägt 109 stycken. Problemet stannade inte där utan Victor hade inget jobb men köpte bilar ändå och det var flickvän Elin som fick betala.  – Det blir mycket action den här säsongen kan man minst sagt säga, berättar Magnus Hedberg. Se mer av intervjun med Lyxfällans Magnus Hedberg i spelaren ovan.

2018-01-15-10:49:17

Bosse Andersson: ”Jag tror inte att vi kommer se Ola Toivonen i vår”

Studio Allsvenskan, Nyheter24:s program om just precis: Allsvenskan. Programmet leds idag av Marcus Birro och i soffan hittar vi Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson och sportreportern Philip De Giorgio. Vi gästas idag av Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. Det surras högt och lågt om Djurgården, planera för Europaspel, transferfönstret och nuvarande truppen. Blir det någon Ola Toivonen i Djurgården? – Jag tror inte att ni kommer se Ola Toivonen I Djurgården 2018 på våren i vilket fall. Det har jag ganska klart, säger Bosse Andersson i Studio Allsvenskan.Varför plockade man inte Sam Johnson? Det är några av frågeställningarna man får svar på i spelaren ovan.   Dessutom drar Bosse en anekdot om den gamle tyske sportstjärnan Lothar Matthäus. Studio Allsvenskan finns även som podd! Avsnitt 42: Michelsen sparkad – otrolig press på Hammarby inför 2018 Avsnitt 41: Studio Allsvenskans årskrönika Avsnitt 40: Dalkurds sportchef Adil Kizil: "Vi ska vinna Allsvenskan" Avsnitt 39: Silly Season: Stockholmsklubbarna har vaknat Avsnitt 38: Kim Källström slutar – men Bosse Andersson lovar tidig julklapp Avsnitt 37: Jesper Karlström: "Özcan är den bästa tränaren jag har haft" Avsnitt 36: "Januariturnén – en dröm för spelarna och en mardröm för fansen" Avsnitt 35: Här är allt du behöver veta om den allsvenska Silly Season. Avsnitt 34: Daniel Kindberg: "Thelin borde gå till AIK och inte Elfsborg" Avsnitt 33: Richard Henriksson: "Så ska Djurgården komma upp till Malmös nivå" Avsnitt 32: Jesper Hussfelt: Östersund kan slå Milan Avsnitt 31: "Michelsen kommer få sparken 2018 – är inte tillräckligt bra" Avsnitt 30: Coach Nebez: "John Guidetti har Sveriges hårdaste pannben" Avsnitt 29: "Malmö FF dominerar Allsvenskan – de är bäst på alla plan" Avsnitt 28: Felix Beijmo: "I mitt huvud är jag snabbare än Arjen Robben" Avsnitt 27: Adam Pinthorp: "Bara Olof Mellberg kan få nio tilläggsminuter" Avsnitt 26: Det är sjukt att Ken Sema går före Magnus Eriksson i landslaget Avsnitt 25: Marcus Birro: "Tifot är världsklass"  Avsnitt 24: "MFF är inte rädda för Djurgården och AIK" Avsnitt 23: Örebros Nahir Besara: "Mitt nya motto blev äta eller ätas" Avsnitt 22: "IFK Norrköping är ett sjunkande skepp" Avsnitt 21: "Tifona i derbyt höll världsklass" Avsnitt 20: "Djurgården har bara två derbyspelare i startelvan" Avsnitt 19: "AIK, Djurgården och Bajen kommer utmana Malmö" Avsnitt 18: "AIK-fansen börjar bli trötta på Norlings flum" Avsnitt 17: BP-stjärnan Kevin Kabran: "Vi har bättre spelare på alla positioner" Avsnitt 16: Jan Tauer: "Jag och Jones tänkte - vad fan håller de på med?" Avsnitt 15: "Obegripligt och oprofessionellt av Galatasaray" Avsnitt 14: Jan Tauer: "Jag och Jones tänkte - vad fan håller de på med?" Avsnitt 13: "Han är otroligt viktig för sitt lag - bäst i Allsvenskan" Avsnitt 12: Hammarby-Junior: "Vi har Skandinaviens bästa publik" Avsnitt 11: "Häckens Crespo Kamara: "Jag gör 700 sit-ups när jag har tråkigt" Avsnitt 10: "Örebros Michael Almebäck: "Vi fick inte äta ägg men sylt gick bra" Avsnitt 9: "Kim Källström platsar inte i vårens lag" Avsnitt 8: "Sirius Jesper Arvidsson: "Jag skrev på utan att fråga frugan" Avsnitt 7: "Kevin Walker om nya rollen, kärleken till Stockholm och matchen mot AFC" Avsnitt 6: "AFC-Stjärnan Omar Eddahri: "Özcan var min andra pappa" Avsnitt 5: "DIF-fansen tror på derbyspöket – inte Kim Källström" Avsnitt 4: "Bajen har äntligen fått en tränare som vet hur man vinner" Avsnitt 3: Sirius Josh Wicks om tuffa uppväxten: "Jag gjorde mycket dumt" Avsnitt 2: Våldet har flyttat in på de allsvenska läktarna igen Avsnitt 1: Därför är Jonas Eriksson den sämsta domaren i Allsvenskan just nu

2018-01-23-10:49:21

Nu kan du få betalt för att träna – med appen Sweatcoin

Du har säkert hört talas om kryptovalutan Bitcoin (och om du inte gjort det så kan du läsa exakt hur det funkar här). Gör er nu redo för Sweatcoin. Hört talas om den här appen? Bild: Sweatcoin Det är namnet på en ny app som vuxit kraftigt i popularitet det senaste året. Företaget bakom appen hävdar att det är mer än fem miljoner användare registrerade. Men vad innebär den här kryptiska appen? Jo. Efter att man registrerat sig så kopplas appen ihop med din telefons hälsodata och GPS-platsdata. Sen räknar appen ut hur många steg du tar per dag – och här kommer det bästa. Du får alltså betalt för varje steg du tar! Och det räknas bara för varje steg du tar i vardagen då appen inte räknar med steg på exempelvis löpbandet. För varje 1 000 steg så betalar appen ut 0.95 "sweatcoins". Så det är ju inte exakt pengar i handen, men de här digitala kronorna går att lösa in mot exempelvis träningskläder, presentkort och andra träningsrelaterade produkter. Är du redo för en utmaning? Bild: Picjumbo En viktig brasklapp: TechCrunch skriver att appen just nu bara finns i USA och Storbritannien. Den syns därför inte i affärerna för Android- och iPhone-telefoner i Sverige. Men enligt techsajten kommer appen lanseras i Europa och Asien inom kort. En av grundarna, Anton Derlyatka, säger till sajten att han vill ta sin app ännu längre när det kommer till att tjäna ihop pengar. Han vill nämligen att man i framtiden ska kunna betala skatt med sitt svett. Någon annan som får Black Mirror-vibbar?  Har ni sett avsnittet "Fifteen million merits" från Black Mirrors första säsong? Just det. Bild: Channel 4/Netflix Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-23-07:32:06

Joakim Lundell tatuerar ansiktet igen: "Jonna fick göra den andra"

Det var tidigare i veckan som Joakim Lundell visade upp sitt senaste tillskott i tatueringar. Den sitter placerad under ögat är i färgen svart och det står "Fighter".  Joakim berättar att han under en längre tid velat tatuera sig i ansiktet, men att han inte satt planen i verket på grund av osäkerhet. Förr var han svag mot hat och mådde dåligt om folk sa elaka saker om honom. Men nu struntar han i vad andra tycker. – Fuck normen, jag ser ut som jag vill och passar inte det folk så get the fuck out of here alltså. Jag orkar inte bry mig, säger han i sin nya video. Joakim valde att skriva "Fighter" under ögat. Och hans nya tatuering gav honom mersmak. Nu har han nämligen gjort en till.  "Jag fixade den" Många med tatueringar har berättat om det förekommande fenomenet "skaffar man en vill man ha flera". Och det var antagligen den känslan som infann sig hos Joakim (fast gällande ansikstatueringar). Frugan Jonna var den som ritade Joakims nya tatuering. Det är på frun Jonna Lundells Snapchat som paret nu visar upp Joakims nya tatuering. Det var nämligen Jonna som ritade den nya på Joakim, vilket hon berättar i sin video.  – Jag fixade en ny tatuering på Joakim. En stjärna, snyggt eller hur?, säger Jonna i videon där paret spexar till det.  Se videon för en tydligare bild i spelaren ovan.  Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store. Mer: Joakim och Jonna Lundell planerar galet lyxköp: "103 000 kronor"

2018-01-23-11:32:46

Åklagaren: Kim Wall torterades innan hon dog

Den 8 mars inleds rättegångsförhandlingar mot Peter Madsen som misstänks för mordet på svenska Kim Wall.30-årige journalisten Kim Wall anmäldes försvunnen i augusti av sin sambo. Hon skulle göra ett reportage om ingenjören Peder Madsens ubåt, men efter besöket kom hon aldrig hem. Ännu mer uppmärksamhet riktades mot Peder Madsen när hans ubåt sjönk, vilket visade sig vara orsakat av honom själv. Nu framkommer nya detaljer från vad som verkligen hände på ubåten. Detaljer som polisen och åklagaren tidigare inte velat dela med sig av. Av stämningsansökan framkommer att man tror att Peter Madsen hade planerat mordet på Kim Wall. Detta anser åklagaren då Madsen hade med sig flera verktyg, skriver Sydsvenskan. Bland annat hade han med sig kniv, såg, buntband och ett rör. Enligt åtalet ska Peter Madsen ha bundit Kim Wall i armbar, ben och huvud, så att hon inte kunde röra på sig. Han ska därefter ha våldtagit och torterat henne, bland annat genom slag, och med hjälp av kniv sticka och skära i henne.Den rättsmedicinska undersökningen har visat att Peter Madsen knivhögg Kim Wall tio gånger på utsidan av hennes kön, och fyra gånger inuti.  Han dödade henne sedan antingen genom strypning eller genom att skära halsen av henne, skriver Sydsvenskan.Åklagaren yrkar på livstidsfängelse eller förvaring för Peter Madsen. Han själv förnekar mord, och hävdade inledningsvis att Kim Wall ska ha dött till följd av en olycka och bara medgett till styckandet av hennes kropp. Längre in i undersökningen har Madsen haft allt färre historier om vad som verkligen hände på ubåten, och den senaste tiden har han varit tyst.Polisen utreder nu också för att se om Peter Madsen har kopplingar till tidigare olösta mord i både Sverige och Danmark. Bland annat ska Madsen ha varit i närheten av den plats där en turist hittades mördad 1986.Läs mer om det så kallade ubåts-dramat: Här är Leif GW Perssons teori om vad som hände på ubåten Kim Walls mammas stora sorg efter beskedet Peter Madsens version: Kim Wall fick 70-kilos lucka i huvudet Polisens nya fynd: Har hittat såg i närheten av Peter Madsens ubåt Peter Madsen ska utredas för fler mordfall – i Sverige Nya beviset mot Peter Madsen: Har filmer på äkta mord Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-23-13:00:36

En enkel fråga: Varför äter du fortfarande kött?

Män i vita plastrockar och skoskydd står i långa rader vid stålställningar. De skär i kroppar, snitt som de har utfört tiotusentals gånger förut. Luften är kall trots den varma sensommardagen utomhus. Vi har kommit in på en av styckdelningarna på KLS Ugglarps slakteri i Kalmar. ”Vi kan gå här” säger slaktchefen och leder vägen. En griskropp passerar mig. Hon bärs upp med en krok i varje fot och kroppen har kluvits, exakt i mitten, med ett jättelikt snitt som går ända ner till huvudet. Golvet färgas rött av allt blod. Jag känner kväljningar men lyckas hålla kräkreflexen under kontroll. Besöket på KLS Ugglarps förra sommaren var den första gången som jag befann mig på insidan av ett slakteri. De balanserar på en slak lina i valet mellan att visa upp verksamheten för omvärlden eller inte. Å ena sidan vill de visa transparens som om de vore ett företag precis som alla andra, exempelvis genom att tillåta studiebesök där processen beskrivs som ”hygienisk” och ”human” i syfte att normalisera dödandet för allmänheten. Å andra sidan vet de att de flesta av oss reagerar negativt på dödande. Vi vill gärna inte tänka på det faktum att köttbullarna och köttfärssåsen kräver dödande. Vi vill helst leva lyckligt ovetande om vad djuren känner när de dödas. Det är ingen slump att slakterier inte har glasväggar och att de sällan tillåter fotograferande. Producenter och konsumenter av köttet har en tyst överenskommelse: don't ask, don't tell. Varje år dödas hundra miljoner djur i Sverige. Förr skedde slakten på gården där djuren hade fötts upp. Idag är trenden färre men därmed också större och större slakterier. Gårdsslakten har ersatts av rena dödsfabriker där allt sker med hjälp av den senaste tekniken och enligt löpandebandprincipen. Genom att betrakta djuren i slakterierna som vilken vara som helst som ska processas, så förpassas djuren från att vara ett subjekt med ett unikt liv med känslor och preferenser till att endast vara ett objekt som ska förbrukas. Under 2017 stod jag utanför slakterier runt om i Sverige vid 17 tillfällen. Jag har varit där med den nystartade föreningen Save Movement Sverige som genom sju lokala grupper regelbundet uppsöker slakterier. Vi står där med skyltar för att uppmärksamma förbipasserande vad som sker inom väggarna på dödsfabrikerna. Vi försöker också få kontakt med djuren när de kommer på djurtransporterna. Vi dokumenterar deras sista ögonblick i livet. Att på en slakttransport möta en gris, ett får eller en ko med blicken är svårt att beskriva. Det är ingen tvekan på att det finns en unik individ bakom blicken. Det är ett ögonblick som etsar sig fast. Förr i tiden kunde köttätandet vara en fråga om liv och död. Om du inte fick i dig kött kanske du svalt. Då var det lättare att förstå dödandet. Men i Sverige 2017 står vi knappast inför samma situation. Det finns en uppsjö av delikata och näringsrika växtbaserade produkter i varje butik i vårt land (leta efter vegetariskt i kyldisken så hittar du dem). Köttätande har gått från att vara något livsnödvändigt till att vara en smakpreferens, visserligen med en stark tradition och ekonomisk backning, men till syvende och sist endast en smakpreferens. I det ljuset framstår massdödandet som än mer moraliskt problematiskt. Genom att steg för steg gå över till vego så kan vi lämna slakterierna på historiens skräphög. Martin Smedjeback, Ordförande i Save Movement Sverige

2018-01-23-08:39:29

Värmechocken! Ovanligt höga temperaturer väntas i hela Sverige

Den så kallade "Islandsstormen" drog för ungefär två veckor sen in över Sverige. I princip hela landet blev täckt med snö och temperaturerna kröp ner till flera minusgrader. Men nu vänder det – och det rejält! Är ni redo för slask? Bild: TT Temperaturen tar en enorm vändning och istället blir det flera plusgrader runt om i landet i veckan. På vissa platser spås det bli upp mot nio grader varmt. Vårväder någon? SMHI uppger att det redan på onsdag kan bli runt fem grader varmt i Stockholm, sex grader varmt i Göteborg, åtta grader varmt i Malmö och nollgradigt i Umeå. De temperaturerna håller sig kvar under torsdagen.  På fredagen vänder det igen och det blir kallare i hela landet – runt noll grader i södra Sverige och flera minusgrader i norr. Det blir en regnig vecka, you guys. Bild: TT Men det blir inget strålande solsken för de som längtar efter fint vårväder. På onsdagen och torsdagen spås det regna i nästan hela Svealand och Götaland – med chans på snöfall i Norrland. Intensiva lågtryck väntas passera över Sverige och det påminner om slutet av decembers väder, skriver SVT. De här temperaturerna är ovanligt höga för den här tiden på året, skriver bland annat 24Trelleborg. Resten av januari förutspås fortsätta i den här tematiken med stora temperaturskillnader, skriver SVT. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-23-09:54:13