20 roliga presenter – som alla flickvänner vill ha

Oavsett om det handlar om att ge en gåva bara för att, eller om du preppar för den kommande julen, så är detta artikeln för dig. 

1. Mysiga värmetofflor

Har hon alltid kalla fötter? Då är ett par värmande tofflor som gjorda för henne. Grymt bra nu i höst. Finns i en massa härliga färger.

De här värmer du alltså i mikron, så håller de sig varma i en timme eller två. Läs mer om dem här.

2. Brädspelet Monogamy

Ta dig runt spelplanen sex varv, för varje varv höjs stämningen. Spela detta heta spel med din flickvän för en oförglömlig kväll. Du kan köpa det här för 299 kronor.

3. Spelet Älskling

Lär känna varandra bättre med det här spelet. Det innehåller 300 spännande frågor som verkligen går på djupet. Här hittar du det.

4. Romantiska muggar

Med de här muggarna kommer du och din älskling matcha när ni dricker morgonkaffet och slipper bråka om vems som är vems. 

5. Trendig lightbox

Skriv ett kärleksfullt och personligt meddelande på den här fina ljusboxen. Bokstäverna är flyttbara så texten går att byta när du vill. Ljusboxen kostar 249 kronor.

6. Pannband med hörlurar

Det här mjuka, smarta pannbandet har inbyggda hörlurar – perfekt om du snarkar och din flickvän bara klagar! Om du ger detta i present har du ju faktiskt försökt höja hennes sovkvalité.

7. Kärleksklocka

Risken med att ge den här ringklockan till din flickvän är att det är det enda ljud du kommer få höra. Ingen kan väl få för mycket kärlek? 

8. Låt henne torka håret snabbare

... och du behöver aldrig vänta på henne igen. Spana in den för 99 kronor här i olika färger. Den lilla knappen håller håret på plats. Välbehövlig och genomtänkt present eller julklapp, men framför allt en rolig grej!

9. Badbalja

Unna din älskade ett härligt bad – även om ni alltså inte har ett badkar hemm. Du löser det problemet med den här bärbara badbaljan

Baljan är stabil och har handtag på vardera sida. Rymmer ungefär 200 liter och är smidigt att tömma med avloppsslangen som baljan har. Här hittar du badbaljan.

10. Eldriven vinöppnare

Att öppna vinflaskor är inte alltid det lättaste, och något som kan ta onödig tid.

Med denna elektriska vinöppnare blir det busenkelt! På under 10 sekunder är det färdigt. Finns att köpa hos Partykungen för 299 kronor.

11. Vattenflaska

Att dricka vatten är viktigt. Med den här smarta vattenflaskan kan du få gott vatten med smak, genom att du fyller behållaren i mitten med frukt. Du hittar den här.

12. Sockervaddsmaskin

Det brukar vara några få tillfällen som erbjuder sockervadd – typ cirkusar och festivaler.

Nu kan ni äta sockervadd när ni vill! Kolla in maskinen här. Hur drömmigt att göra sockervadd hemma! Det gynnar ju både dig och henne. 

13. Kudde med paljetter

Den här typen av kuddfodral har tagit över våra flöden och inredningsvärlden. Det är alltså paljetter som ändrar riktning när du rör vid dem eller sveper handen över. 

Kolla in dem här. Vi lovar att flickvännen sett detta på internet, därav blir det en trevligt julklapp eller present.

14. Prosecco Pong
Prosecco är ju mycket festligare än öl, därför borde ni byta ut den klassiska beerpongen mot det här spelet. Det kostar 149 kronor och finns att köpa här.

15. Unna henne ett glas

Med detta blir det inte svårt att hålla sig till "bara ett glas", det rymmer nämligen hela flaskan! Glaset kostar 99 kronor här.

16. Stor nalle

Vem blir inte glad för en gosig nalle som är hela en meter hög? Här hittar du nallen.

17. Huvumassör som vibrerar

Om man aldrig provat en huvudmassör så är det svårt att föreställa sig hur skönt det är. Det här blir en perfekt present till vem som helst! Spana in den här

18. Om hon älskar Harry Potter

Att mysa i en morgonrock kan vara något av det bästa som finns. Ännu bättre blir det med den här coola Gryffindor-morgonrocken.

19. Ett armband som förr i tiden

Ge bort ett personligt armband! Såklart med personens namn på – kolla in dem här. Eller om du vill vara extra rolig kan du ge ett med ditt namn på.

20. Ge henne massage

En skön massage säger man ju inte nej till. Den här massagegelen finns i flera goda dofter och funkar även bra att använda som glidmedel, om massagestunden skulle hetta till lite extra. 

Läs hela nyheten:
20 roliga presenter – som alla flickvänner vill ha

Publicerad: 2018-10-11 klockan 14:09

Fler nyheter från Nyheter24

Supermånen i februari 2019 – så ser du den som bäst

Har du stjärnkikaren redo? Om inte, så är det nog dags att ta fram den. Under tisdagen kan man nämligen få en blick av det oerhört vackra fenomenet som vi kallar för en supermåne. Det betyder att vi som människor kommer att uppfatta månen som mycket större än vad vi normalt brukar göra. Rätt så häftigt va? Under 2019 beräknas vi att kunna skymta tre stycken supermånar och den som inträffar under tisdagen är då den andra av dessa tre. Det är dessutom den största och starkast lysande supermånen på hela året! Bild på en supermåne i Norge. Bildkälla: Paul Kleiven NTB scanpix/TT Varför ser månen så mycket större ut? Men varför sker detta fenomen? Jo – månen kallas för en supermåne då den befinner sig så nära jorden som möjligt i sin omloppsbana samtidigt som det är fullmåne. Detta gör så att månen ser gigantisk och kanske rent av skrämmande ut för de som inte har koll på fenomenet. Så blir du orolig när du ser månen under dagen behöver du inte oroa dig – det är fullt normalt. När ser man den som bäst? En väldigt bra fråga som du säkerligen ställer dig. Till skillnad från vad många kanske tror så kommer vi faktiskt att kunna se fullmånen som bäst klockan 16.54 idag, alltså i princip mitt på dagen, enligt sajten Månen. Så har du lite fri tid runt 17.00 så är det ett utmärkt tillfälle för dig att ta en minut eller två till att uppskatta det häftiga fenomenet.  Hur fångar man supermånen på bild? Det är inte ovanligt att det dyker upp en uppsjö av vackra bilder på supermånar när fenomenet väl inträffar. Men hur gör man för att ta en bra bild? Du kan enkelt snappa en bild med en mobilkamera till och med, men en systemkamera är att föredra i sådana här tillfällen. Men är mobilen det enda du har att tillgå? Då finns det några tips och tricks! – Försök zooma på skärmen. Tryck fingret på skärmen där du vill ha rätt exponering och skärpa. Sedan kan du testa att göra lite olika exponeringar (plus/minus), säger proffsfotografen Andreas Joakimson i en intervju med SVT och fortsätter: – Sedan kan det ju väldigt snyggt att plåta lite mer översiktsbilder där månen är överexponerad men skapar fint kvälls- eller nattljus. Kan bli mycket vackert över en skog eller sjö med mera. Stäng generellt alltid av blixten på långa avstånd (inget autoblixtläge på). Supermånen är dock inte det enda mystiska fenomenet man kan uppleva, ibland inträffar även blodmånar. Här kan du ta reda på mer om vad en blodmåne egentligen är!

2019-02-18-16:05:35

IS-svensken Michael Skråmo är omringad i sista terrorfästet

Terrorsekten IS är snart historia. Av det så kallade "kalifatet" återstår nu bara någon enskata kvadratkilometer i den lilla syriska byn Baghouz. Men det finns fortfarande folk där som tror på en framtid för IS, och som är beredda att skada civila och sina familjer för att fortsätta den lönlösa ockupationen. En av dem är Michael Skråmo från Göteborg. Skråmo har befunnit sig i Syrien sen 2014 – nu uppger flera medier att han är omringad, att hans fru är död och att hans barn är vid mycket dålig hälsa. "Han ska få betala"– Vi bryr inte oss om honom. Han ska få betala för det han gjorde. Det enda vi bryr oss om är barnen. Barnen svälter och är sjuka, säger en anhörig till Expressen. Skråmo, 33, har under senaste åren spelat in flera propagandavideos för att försöka övertala svenskar att komma ner till Syrien för att kriga för terroristerna i IS. Nu har verkligheten kommit ikapp honom.Senast i augusti uppgav han att han var svårt sjuk.När Islamiska statens så kallade huvudstad Raqqa föll för en månad sen lyckades Skråmo ta sig ut tillsammans med sin familj, men nu ska alltså hans fru vara död. Enligt Expressen vägrar han att ge upp. Han ska också ha en annan familj från västra Sverige med sig i Baghouz. Enligt flera medier ska ungefär 300 IS-medlemmar befinna sig på den lilla ytan. Det ska också finnas ett stort antal civila där. Konverterade till islamMichael Skråmo är uppväxt i Göteborg, och konverterade till islam efter gymnasiet och blev snabbt radikal muslim. På 00-talet gjorde sig Skråmo känd som en debattör och kringresande predikant. Michael Skråmo i ett debattprogram i SVT 2009.2014 reste han till Syrien för att strida med IS, och tog namnet Abdul Samad al Swedi ("Allahs svenske tjänare"). Skråmo har spelat in flera videos, bland annat ett klipp från 2015 där han gråter och ber svenskar komma ner och ansluta sig till terrorsekten. Fler nyheter: Här förbjuds burka och niqab

2019-02-19-09:38:21

Känner du igen Erik ”Jerka” Johanssons kärlek Lisa Sjösten?

De flesta av oss känner igen honom som Evas kaxiga storebror i kultserien "Eva & Adam" eller från tittarsuccén Bonusfamiljen där han spelar bonuspappan Patrik.  Ja, Erik ”Jerka” Johansson, 39, har minst sagt tagit Sverige med storm och det är inte bara hans skådespelarprestationer som går hem utan även hans krönikor och poddintervjuer. Men det är inte bara karriären som blomstrar – utan det gör även kärleken. Förra året träffade han nämligen sin nya kärlek – Lisa Sjösten, 30. Paret höll till en början sin kärlek hemlig – men på galapremiären av Disney-filmen Superhjältarna 2 visade de upp sin kärlek öppet. Och det var många som kände igen Lisa men kunde inte riktigt sätta fingret på vartifrån? Men det kan vi berätta. Lisa är nämligen gammal toppbloggerska på Finest.se där hon skrivit en rad artiklar om bland annat förhållanden och uteliv. Hon har även varit flitig minglare på Stureplans hetaste klubbar.

2019-02-18-17:22:04

Ulf Kristerssons hårda känga mot Annie Lööf: "Hyckleri!"

Det har gått drygt en månad sen regeringskrisen fick sin lösning, när riksdagen släppte fram Stefan Löfven som statsminister. Men det hade inte gått utan Centerpartiet och Liberalerna, som släppte fram Löfven trots att de sagt att de skulle jobba för att Moderaternas Ulf Kristersson skulle få statsministerposten. Kristersson tycker att det Annie Lööf och Jan Björklund pysslar med är ett hyckleri, och han köper inte förklaringen att C och L vill hålla Sverigedemokraterna borta från makten. – Det är dumheter. Det är inte på det sättet. 150 gånger förra mandatperioden gick vår politik igenom för att Sverigedemokraterna höll med. Vi kunde avsätta den förra regeringen för att SD höll med oss, säger Kristersson i SVT:s intervjuserie Mats möter. Kristersson fortsätter:– Det är ett hyckleri naturligtvis. Moderaterna är alltså beredda att bilda regering med stöd av Sverigedemokraterna om chansen skulle komma. Kristersson menar att det inte spelar någon som helst roll vilka som stöttar hans politik. Vill fortsätta som partiledareMen kommer det ens vara Ulf Kristersson som leder Moderaterna inför nästa val? Moderaterna gjorde ett riktigt dåligt val, och Kristersson misslyckades med uppdraget att bli statsminister. Men jo, Kristersson intygar att han kommer fortsätta vara Moderaternas partiledare ett tag till. – Ja. Det här är inget springlopp, det är ett maraton. säger Kristersson i Mats möter. MER: Före detta SD-politikern och hatet: "Syftet är att tysta mig"

2019-02-19-07:51:13

Lucas Simonssons miss – råkade visa för mycket på Instagram

Det var under måndagskvällen som Youtube-profilen Lucas Simonsson, 27, la upp en video på Instagram. Lucas figurerar även i humorgruppen JLC på Youtube. Men denna gång la han upp en video på sin Instagram. Han beskrev videon med att det var ett experiment man kunde prova hemma. Framför honom på en bänk i marmor står något man kan kalla för pendelkula. Det är slags en järnboll som är fäst i en tråd och flyger åt höger och vänster, fram och tillbaka. Täckte för med en kastrullLucas tog några kliv bakåt efter att ha "satt igång kulan". Det är då man kan se att han är spritt språngande naken. Men för att inte visa hela härligheten har han täckt över snoppen med en kastrull. Samtidigt som pendelkulan rör sig åt höger och vänster så följer Lucas takten. När han är helt i fas så tar han bort kastrullen. Helt naken står alltså Lucas i takt med en liten järnkula och döljer könet bakom den. Superskoj!Blank bänkskivaMen något som vår käre Youtube-stjärna antagligen inte tänkte på var att hans bänk var i marmor. Och har man en ren och härlig bänkskiva i marmor så kan det faktiskt spegla sig, vilket det även gjorde i Lucas fall.Så samtidigt som järnkulan rörde sig, så rörde sig även hans kön i marmorskivans spegelbild. Det var inte lång tid som klippet hann ligga upp på Lucas Instagram. Och när hela tanken med videon var att INTE visa könet, så kan vi ju förstå att det togs bort illa kvickt.Nyheter24 har tidigare skrivit om när Lucas Simonsson galet roliga videos började göra succé. Det snackades om att han var Sveriges roligaste kille på Facebook. Och visst har han minst sagt skänkt ett och annat skratt!? Här kan du läsa mer om när hans virala succé tog fart. Han har även berättat i en exklusiv intervju med Nyheter24 hur han fått folk som legat på dödsbädden att skratta, den intervjun kan du läsa mer om här.

2019-02-18-21:23:18

Snart kan du skicka in din avföring för att testa för tarmcancer

Från och med nästa år kommer skånebor mellan 60-74 år att erbjudas allmän koll för att upptäcka tarmcancer. Men istället för att behöva ta sig in till sjukhuset, kommer de som vill kunna få utföra en del av kollen hemma via en provtub. Personerna kommer nämligen kunna skicka in ett avföringsprov med posten som sedan analyseras för att upptäcka cancerformen, skriver Lokaltidningen.  2016 var det 6 627 patienter som diagnosticerades med tarmcancer i Sverige. Samma år dog 3 202 personer i tjock- och ändtarmscancer.  Allra flest insjuknar vid 70-74 års ålder och vad gäller dödsfall till följd av cancern är den vanligaste åldersgruppen 65–84, enligt Folkhälsomyndigheten.   Man har satsat 800 000 kronor på den nya screeningen. Foto: Pixabay Förhoppningen är att man, genom denna satsning, ska kunna upptäcka cancern tidigare. Man tror att man årligen kommer att kunna rädda minst 50 personer från att dö i förtid av cancern genom hemproverna.  Börjar med yngsta årsgrupperna  Det har investerats 800 000 kronor i satsningen och nästa år kommer den börja erbjudas till de yngsta årsgrupperna.  De personer som löper risk att drabbas av cancern, bland annat ägare till prov som innehåller blod eller slem, kommer att kallas in på en koloskopi. Och om det är så att man kallas in för vidare undersökning, ska man få tid inom tre månader.  – Du ska inte behöva gå och känna oro utan har rätt att snabbt veta om du drabbats av tarmcancer, som är den tredje vanligaste cancerformen i landet. Vi ska erbjuda snabb tid, några exakta dagar har vi inte kommit överens om, men inte så lång tid som 90 dagar i alla fall, säger Gilbert Tribo i en intervju med Lokaltidningen.   Här kan du också läsa om varför det är superviktigt att gå på cellprovstagning när man fått en kallelse

2019-02-18-07:55:38

Pollenexperten: "Kan bli den värsta säsongen på 45 år"

Ja, det är främst i västra och södra Sverige som det kommer kunna bli en riktigt tuff vår för pollenallergiker. Sedan pollen började mätas kommer detta antagligen bli det värsta säsongen. Riktigt galet. Vad ligger bakom detta bombnedslag av pollen? Kanske minns du förra årets värmebölja? Rättare sagt inget man kanske glömmer i första taget. Och det är just den tidigare hettan som kommer orsaka de flesta nysningarna, kliande ögonen och rinnande näsorna i år, rapporterar Omni. – Det var ju en extremt varm sommar 2018, så många av de vårblommande träden har kunnat ladda upp ordentligt, säger Åslög Dahl om prognosen till P4 Göteborg. Dahl är minst sagt expert inom ämnet då hon arbetar som forskare vid Institutionen för biologi och miljövetenskap vid Göteborgs universitet. Hon fortsätter: – Det gjorde att björkarna inte tröttade ut sig. Tillsammans med sommarens värme gör det att det nog blir en av de värsta säsongerna sedan vi började mäta för 45 år sedan. Prosit! Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Vilken sort blir värst? Björkpollenallergiker? Då kommer det antagligen bli en riktigt jobbig vår för dig. Det är nämligen pollen från björken som i år lär bli extra besvärlig. – Det är när björken kommer igång som den jobbigaste perioden kommer vara, vid mitten på april till början på maj, säger Dahl. Allergiker kan inte förväntas fungera på topp Vi vet ju dock inte säkert hur det kommer att bli eller påverka oss förrän tiden är kommen. Men något som är säkert är att pollen medför en del svårigheter för allergiker.  – Man kan tänka på att barn, elever eller anställda med allergi inte kan förväntas fungera på topp. Det får man ha förståelse för, avslutar Dahl till P4 Göteborg. Tro det eller ej så finns det faktiskt sätt för allergiker att förebygga för pollensäsongen. Nyheter24 har tidigare pratat med Maritha Sedvallson, ordförande i astma och allergiförbundet, om hur man kan förebygga på bästa sätt. Här kan du läsa allt du behöver veta om det. Om du inte hinner förebygga då? Ja, du kanske inte ens vet att du är allergisk förrän olyckan är framme. Här kan du ta del av fem tips som kan lätta dina besvär lite.

2019-02-18-18:50:05

Ilskan över Postnords nya planer: "Det är absurt"

De senaste tiden har det blåst rejält kring Postnord. Nu ser det ut att blåsa styv kuling ännu en gång mot företaget. Denna gång är det samhället Hovsta som rasar över Postnords nya plan.  Anledningen till varför den nya planen har sjösatts är för att vi skickar färre och färre brev. Därför vill Postnord nu göra förändringar i sin postutdelning och Hovsta i Örebro är ett av områdena som fått ta del av förändringen. – I dag kör brevbäraren med bil till området och cyklar sedan runt och delar ut post. Det går inte att köra bil i området. Vi måste nu få till en ändring, säger Anna-Lena Wennström, distributionsområdeschef på Postnord i Örebro till Expressen. Hovstaområdet beskrivs som "ett helt vanligt radhusområde". Men där har Postnord meddelat att utdelningen av brev och övrig post vid tomtgränsen ska upphöra helt och hållet.  Förändringen möts av stark kritik De boende som har påverkats av förändringarna i Hovsta är cirka 300 personer. Postnords brevbärare vill att de ytterligare boende som kan komma att påverkas ska komma överens om små gemensamma postcentraler, för att underlätta för brevbärarna. Några som inte applåderar över Postnords plan är Hovsta-borna själva. – Det är absurt, säger Marianne Starefelt till Expressen, som är en av de boende i Hovsta-området. De är alltså hundratals familjer i Hovsta som kan tvingas flytta sina brevlådor för att få sin post direkt. – Det är ett skämt. Vi bor i ett tättbebyggt område, inte på landsbygden, säger Marita Hallberg, även hon boende i Hovsta, till SVT.Postnord vill ha fler samlingsplatser för postlådor. Bildkälla: Martina Holmberg / TT Minskade mängder post Men mängden post som ska delas ut har minskat, vilket har resulterat till att brevbärarna fått längre sträckor under sina arbetspass. Det har lett till att cyklarna som annars används har ersatts med bilar och i vissa fall eldrivna fordon.  Orsaken till att sträckorna då blir längre, är för att färre brev ger brevbärarna större områden att dela ut i. Kommer inte att påverka resten av landet Men planen för Hovsta är inget som kommer att påverka resten av Sverige, det bekräftar Maria Ibsen som är presstalesperson för Postnord. – Det är just i Hovsta som det inte funkar, därför ser man över brevbärarnas arbetsmiljö där, och vad alternativen kan vara, säger Ibsen till Nyheter24. Hon menar att allt handlar om hur man gör jobbet smartast, och att brevbärarna ska kunna göra ett så smidigt jobb som möjligt. Men bara för att denna plan skulle funka fint i Hovsta, betyder inte det att det kommer att införas i resten av landet. – Det är ju inte bara i Hovsta som det finns samlingsplatser för brevlådor, det finns ju lite varstans i landet. Och på vissa ställen är det helt enkelt det bästa sättet, avslutar Ibsen till Nyheter24. Men om något mer område skulle bli berörda måste Postnord prata med kunderna – innan en förändring sker. Nyheter24 har tidigare skrivit om Postnords tidigare förslag som innebar att höja priserna och minska postutdelningen. Det kan du läsa mer om här.

2019-02-18-14:29:54

Apex Legends – här är allt du behöver veta om spelet

De senaste åren har en ny-gammal kategori av spel verkligen exploderat. Vilken talar vi om? Jo – så klart "Battle Royale"-spel. För att nämna några så har vi fått bevittna succéspelet Fortnites framfart men även det populära spelet PUBG. Men nu verkar det som att de två giganterna till spel har fått en värdig konkurrent. Nämligen EA Games purfärska Apex Legends. Men vad är Apex Legends egentligen och vad kan man förvänta sig av spelet? Det reder Nyheter24 ut! Apex Legends släpptes den 4 februari. Bildkälla: EA Games / Apex Legends Vad kostar spelet? När man ska börja spela ett spel så är kostnaden alltid en viktig fråga. Som tur för dig som gamer så är Apex Legends helt gratis att spela.  Det enda du behöver fixa är ett EA Origins-konto på EA:s hemsida. Sen kan du ladda hem spelet och vara good to go så att säga. Vilka konsoler kan man spela det på? Vissa spel brukar limiteras till endast kanske en konsol, andra spel kanske bara funkar på datorn. Men det fina med detta spel är att det faktiskt kvittar. Apex Legends kan nämligen spelas på Windows, Playstation 4 och Xbox One. (Sorry alla Apple-gamers). Vilka karaktärer kan man spela som? Apex Legends erbjuder också spelaren en rad olika spelbara karaktärer som man kan välja att bemästra och kämpa mot andra som. Bangalore Vill du spela som en professionell, stenhård soldat? Då är Bangalore din gubbe. Bloodhound Väljer du att spela som Bloodhound? Ja då har du valt en karaktär som förmodligen kan vara den bästa spåraren i hela vida världen. Vem ska kunna gömma sig från hen? Caustic Är gift och toxin dina guilty pleasures? Då gör du rätt i att välja Caustic som din gubbe. Han är nämligen expert inom området. Gibraltar Gibraltar är karaktären som tål allt. Han är mer eller mindre en levande sköld och är utmärkt på att rädda folk ur kniviga situationer. Lifeline Lifeline är personen som man verkligen vill ha bredvid sig på slagfältet. Hon är en stridande läkare som gör allt i sin makt för att hjälpa andra. Mirage Vem vet inte du, vem vet inte jag. Den enda som vet är Mirage. Vad menar vi med detta då? Jo det är så att Mirage är en riktig lurifax som är en mästare på att förvilla och skapa förvirring för sina motståndare. Är illusioner din grej? Då är Mirage din gubbe! Pathfinder Pathfinder är den enda robotkaraktären i spelet, men som han bär upp den rollen! Han kan ses som en optimistisk profil som är expert på att spana in vad motståndarna har för sig. Wraith Den sista, men definitivt inte minsta karaktären är Wraith. En väldigt komplex karaktär som blandar dödliga attacker med förmågan att kunna manipulera tid och rum. Vilka spellägen finns? I nuläget så finns det bara ett spelläge och det är ett "battle royale"-format i grupper om tre. Det betyder att du tillsammans med två vänner eller två okända får teama upp för att försöka bli det laget som klarar sig längst. Säsonger Precis som med Fortnite så spelas Apex i säsonger. På spelets hemsida skriver utvecklarna att varje säsong kommer att pågå i cirka tre månader. För att ta vara på flera olika belöningar så kan spelaren köpa ett så kallat Battle Pass som låter spelaren att ta del av de olika belöningarna. Köp i spelet Och som många andra spel så erbjuder även Apex spelaren möjligheten att kunna köpa Apex coins som spelaren senare kan spendera på olika föremål. Föremålen kan vara allt ifrån kosmetiska uppdateringar till nya karaktärer.

2019-01-28-16:51:52

Gunde Svans tårar när han ser Kajsa Bergqvist otäcka skada

Höjdhopparen Kajsa Bergqvist var en stor del av framgångssagan "det svenska friidrottsundret", som sköljde över likt en våg i början av 2000-talet. Hon tog medaljer i OS, VM och EM – och slog dessutom inomhusvärldsrekordet med ett hopp på 2.08. I kvällens avsnitt av "I huvudet på Gunde Svan" träffar vi Kajsa Bergqvist för att göra ett djupdyk i hennes karriär. Och när skidlegendaren får återuppleva hennes otäcka hälseneskada från Båstad 2004, så kan han inte hålla tårarna inne. – Det är ju när idrotten är som hårdast och värst, säger en gråtandes Gunde Svan i programmet.  Målet var OS-guld Kajsa hade innan skadan haft några alldeles lysande år och tagit medaljer i flera stora mästerskap. Men målet var nu att ta OS-guld i Athen 2004, det största man någonsin kan vinna som friidrottare. – I mitt huvud så var det OS-guld och världsrekord, säger Kajsa Bergqvist. Men hennes kropp hade plågats av smärta under flera års tid. Foten var öm, samtidigt som hon fortsatte att pressa sig själv mot högre höjder. – Jag försökte tänka bort smärtan men den fanns ju där och det var hela tiden ett orosmoment, säger hon. Smällde till under ansatsen När hon väl skulle säsongsdebutera i Båstad 2004, en månad innan OS, så började tävlingen bra. Under första hoppet flög hon högt över ribban och allt var som vanligt. Men i andra hoppet smällde det till ordentligt i foten när hon stegrade upp farten i ansatsen. Hon skrek av smärta och sjukvårdare sprang till höjdhoppsmattan. Kajsa Bergqvist hade dragit av hälsenan, vilket gjorde att hon missade OS i Athen. När Gunde Svan besöker hennes familj så minns de nyheterna som igår. Gunde Svan: Hur var det för er där hemma när ni fick reda på vad som hade hänt med Kajsa i Båstad? – Man blev ju chockad och hemskt ledsen, säger pappa Gunnar Bergqvist. När Kajsa Bergqvist beskriver känslorna efter skadan så är det endast mörka tankar som dyker upp i huvudet. – Det är ju bara rullgardinen ner, säger hon. Se klippet ovan när Gunde Svan får återuppleva Kajsa Bergqvist otäcka skada! Kajsa Bergqvist har tagit medaljer i OS, VM och EM. Bildkälla: Darko Bandic/AP Missa inte "I Huvudet på Gunde Svan" som sända i kväll klockan 20:00 på TV4!

2019-02-15-14:45:02