16 populära teknikprylar – perfekta för sommaren

En högtalare för stranden, lurar för träningen eller ett tangentbord för spelandet. Oavsett vad, så är de bästa prylarna här – till de billigaste prylarna.

1. Wonderboom

Den här prisvinnande högtalaren må vara liten – men har ett kraftfullt ljud till ett billigt pris. 

Perfekt för sommaren eftersom den till och med är vattentät. Finns i flera färger och blir din för bara

2. Hörlurar till löprundan

Även om de här lurarna är specifikt anpassade för löpträning och intensiva träningspass – så passar de precis lika bra till lata sommardagar i solen. 

De är trådlösa, passar alla öron och kostar Kan kännas lite dyrt, men det är så värt det. 

3. Acer Predator

Unna dig en riktigt grym skärm till kanonpris! Den här skärmen heter "Predator" av en anledning. Spana in skärmen här. Det billigaste priserna hittas hos Prisjakt.

4. Tangentbord från Razer

Det finns många grymma recensioner att läsa om det här tangentbordet. Det lanserades 2010 och toppade snabbt listorna.

Ett bra tangentbord för den som gillar mekaniska tangenter. Kolla in det här. Kan klickas hem för just nu.

5. FitBit med pulsmätare

På tal som löprundor och träning – här är ett aktivitetsarmband med pulsräkning från FitBit. Kolla in det här för 

6. Skaffa en robot

Underlätta städningen hemma med en smidig robotdammsugare. Spana in den här för 1 195:- 

7. Smartwatch

Smarta klockor är riktigt behändigt! Massor av funktioner du inte ens visste att du ville ha.

Den här kommer från det lyxiga märket Michael Kors och kan klickas hem för bara 1 995:- idag.

8. För enklare streaming

Bästa verktyget för att streama från mobil eller dator direkt till TV:n! Dessutom kostar den bara 379 kronor.

9. Galaxy S8 från Samsung

Telefonen Samsung Galaxy S8 har varit populär väldigt länge. Den har sjunkit en bra bit i pris sedan lansering och nu finns den att hitta för 5 399:- här.

10. Apple AirPods

Att slippa trassliga sladdar är ju rätt skönt, och Apples AirPods är dessutom så smidiga att de ansluter automatiskt till telefonen – och känner av när du stoppar in dem i öronen.

Lurarna blir dina för 1 590:- just nu.

11. Röstassistent

Google Home Mini kan du använda för styra Spotify, Netflix och massor av andra funktioner i hemmet – endast genom att prata med den.

Hur kul som helst, och verkligen smidigt. Du hittar den här för 449:- 

12. Filma med GoPro i sommar

Den smidigaste kameran att ha med på semestern eller vloggäventyret. Filma under vattnet till exempel!

Nya modellen Hero6 har dubbelt så hög prestanda som femman och du hittar den billigast här.

13. Playstation 4

Köp ett Playstation till hemmet, och maxa livet med helt nya spelupplevelser. Du hittar Playstation 4 billigast hos Prisjakt.

14. Nintendo Switch

Med den här konsolen kan du både spela själv och tillsammans med andra, samt plocka med dig den och spela var du än är. Här kan du köpa Nintendo Switch.

15. Sony Xperia L1

Den här smarta telefonen från Sony går att fynda under tusenlappen just nu. Du hittar den billigast hos Prisjakt.

16. Gamingdator

Endel föredrar en bärbar gamingdator, eller måste ha en för att enkelt kunna transportera den. MSI gör riktigt bra bärbara datorer, optimala för gaming. 

Den här är nedsatt i pris just nu. Under 10 000 kronor just nu!

Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu!

Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter!

Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

Läs hela nyheten:
16 populära teknikprylar – perfekta för sommaren

Publicerad: 2018-05-17 klockan 12:41

Fler nyheter från Nyheter24

Nu börjar Google Maps visa fartkameror och väghastighet

Om du någon gång använt Google Maps när du kört bil så har du troligtvis anmärkt att man varken kan se fartkameror eller hastighetsbegränsning i karttjänsten.  Men snart kommer det att ändras.  Det är nämligen så att funktionerna har rullats ut i ett flertal andra länder, bland annat USA, England, Brasilien och Kandada, enligt Teknikens Värld.  Snart kommer du att kunna se fartkameror och hastighet på Google Maps. Foto: Unsplash Har efterfrågats i flera år Trots att Google Maps finns på de flesta mobiler, och erbjuder sina navigeringstjänster i många nya bilmodeller har det tagit flera år för dessa nya funktioner att implementeras.  Den populära navigerings-appen Waze, som ägs av Google, har sedan långt tillbaka både visat fartkameror och hastighetsbegränsingar. Och just därför har många varit förvirrade över att Google Maps varit så sena på bollen.  De nya fuktionerna har synts i flera olika länder efter en serveruppdatering. Foto: Unsplash Det är fortfarande oklart när uppdateringarna kommer till Sverige, men de dyker med största sannolikhet upp inom snar framtid, enligt Teknikens Värld.  Förra året dömdes en man från Umeå för sexuellt ofredande, tack vare Google Maps. Läs om det här.

2019-01-22-11:22:47

Försvunne Alireza efterlyses i Brottsjournalen

Onsdagen den 14 september 2016 anmäldes 33-årige Alireza försvunnen i Göteborg, efter en anmälan från hans tidigare flickvän. Ingen hade hört något från honom sedan kl 11.30 två dagar innan. Det man visste innan han försvann var att Alireza skulle gå ut för att köpa cigaretter. Sedan dess har ingen hört något från honom. Polisen misstänker att han har blivit mördad, men ännu har ingen kropp hittats. Både en man och en kvinna har suttit häktade misstänkta för att ha mördat Alireza. Men under fredagen släpptes kvinnan. Nu vädjar polisen om hjälp och har satt sitt hopp till Brottsjournalen för att få in tips från tittarna. Första gången polisen kommenterar fallet Mannens namn och bild har tidigare inte publicerats i media, eftersom polisen varken har bekräftat eller kommenterat fallet. Detta blir alltså första gången polisen pratar om fallet offentligt.Polisen jobbade i ett års tid med att försöka kartlägga Alireza och de kunde följa hans telefon. De kom fram tidigt i utredningen till att han hade lämnat en lägenhet i Kortedala 12 september 2016, ungefär vid 11.30-tiden.Via telefonens rörelser kunde polisen se att den rörde sig mot Vidkärr, i östra Göteborg. Där öppnar Alirezas mobil upp sig mot en mast klockan 11.56, och det är det sista aktiva uppkopplingen på hans telefon.Ouppklarade affärer – Det där med att han ska ha varit iväg för att köpa cigaretter kan vi nog glömma, det är det han har sagt till dottern. Han åker för att köpa knark, så hamnar han på fel ställe, säger Leif GW Persson till Jenny Strömstedt i programmet och fortsätter: – Personer som han har oftast ouppklarade affärer och det räcker som utlösande orsak till en sådan här händelse.Detaljerat tipsI augusti 2017 kom det in ett detaljerat tips till polisen. Tipset menade att Alireza hade blivit lurad till en lägenhet och där blivit dödad.Efter en noggrann undersökning i lägenheten som tipset handlade om, misstänker polisen att det var precis så – Alireza har mördats i lägenheten.Orsaken till att polisen går ut med dessa detaljer är för att de vet att det fortfarande finns personer där ute som vet mer än vad de sagt. De vädjar nu om hjälp från allmänheten, för ännu är inte Alirezas kropp hittad.Två personer häktadeTvå personer har suttit häktade på sannolika skäl misstänkta för mord. Men i fredags släpptes av dem, kvinnan, och mannen sitter kvar i häktet.Vid försvinnandet hade Alireza på sig den röda tröjan han bär på bilden till höger. Bildkälla: PrivatSe i spelaren ovan när Leif GW Persson och Jenny Strömstedt diskuterar fallet.Vet du något om försvinnandet av Alireza? Ring då polisens tipsnummer: 010 - 565 65 00I förra veckans avsnitt tog programledarna bland annat upp fallet med den svenska tv-profilen som misstänkts ha antastat en pojke i yngre tonåren i USA. Här kan du läsa mer om det. Brottsjournalen sänds på TV4 och TV4play på tisdagar kl 21.00. 

2019-01-22-14:48:33

Försvunne Alireza efterlyses i kvällens Brottsjournalen

Onsdagen den 14 september 2016 anmäldes 33-årige Alireza försvunnen i Göteborg, efter en anmälan från hans tidigare flickvän. Ingen hade hört något från honom sedan kl 11.30 två dagar innan. Det man visste innan han försvann var att Alireza skulle gå ut för att köpa cigaretter. Sedan dess har ingen hört något från honom. Polisen misstänker att han har blivit mördad, men ännu har ingen kropp hittats. Både en man och en kvinna har suttit häktade misstänkta för att ha mördat Alireza. Men under fredagen släpptes kvinnan. Nu vädjar polisen om hjälp och har satt sitt hopp till Brottsjournalen för att få in tips från tittarna. Första gången polisen kommenterar fallet Mannens namn och bild har tidigare inte publicerats i media, eftersom polisen varken har bekräftat eller kommenterat fallet. Detta blir alltså första gången polisen pratar om fallet offentligt.Polisen jobbade i ett års tid med att försöka kartlägga Alireza och de kunde följa hans telefon. De kom fram tidigt i utredningen till att han hade lämnat en lägenhet i Kortedala 12 september 2016, ungefär vid 11.30-tiden.Via telefonens rörelser kunde polisen se att den rörde sig mot Vidkärr, i östra Göteborg. Där öppnar Alirezas mobil upp sig mot en mast klockan 11.56, och det är det sista aktiva uppkopplingen på hans telefon.Ouppklarade affärer – Det där med att han ska ha varit iväg för att köpa cigaretter kan vi nog glömma, det är det han har sagt till dottern. Han åker för att köpa knark, så hamnar han på fel ställe, säger Leif GW Persson till Jenny Strömstedt i programmet och fortsätter: – Personer som han har oftast ouppklarade affärer och det räcker som utlösande orsak till en sådan här händelse.Detaljerat tipsI augusti 2017 kom det in ett detaljerat tips till polisen. Tipset menade att Alireza hade blivit lurad till en lägenhet och där blivit dödad.Efter en noggrann undersökning i lägenheten som tipset handlade om, misstänker polisen att det var precis så – Alireza har mördats i lägenheten.Orsaken till att polisen går ut med dessa detaljer är för att de vet att det fortfarande finns personer där ute som vet mer än vad de sagt. De vädjar nu om hjälp från allmänheten, för ännu är inte Alirezas kropp hittad.Två personer häktadeTvå personer har suttit häktade på sannolika skäl misstänka för mord. Men i fredags släpptes av dem, kvinnan, och mannen sitter kvar i häktet.Vid försvinnandet hade Alireza på sig den röda tröjan han bär på bilden till höger. Bildkälla: PrivatSe i spelaren ovan när Leif GW Persson och Jenny Strömstedt diskuterar fallet.Vet du något om försvinnandet av Alireza? Ring då polisens tipsnummer: 010 - 565 65 00I förra veckans avsnitt tog programledarna bland annat upp fallet med den svenska tv-profilen som misstänkts ha antastat en pojke i yngre tonåren i USA. Här kan du läsa mer om det. Brottsjournalen sänds på TV4 och TV4play på tisdagar kl 21.00. 

2019-01-22-14:48:33

Persiennsnöre lämnade 2-åringen livlös på förskolan

Förra fredagen fick Carola, mamma till en tvåårig dotter, ett samtal som ingen förälder någonsin vill få. Förskolan hade ringt Carolas sambo, och meddelat att hennes dotter råkat ut för något så allvarligt att det potentiellt hade kunnat få en dödlig utgång. – När min sambo ringde så befann jag mig på jobbet. Och han var fruktansvärt upprörd så det var några hemska minuter jag inte ens visste om hon levde eller om hon var död. Jag hörde bara "ambulans" och "strypt" och "jag vet ingenting", säger Carola till Nyheter24.  Det Carola inte visste var att hennes dotter hade fastnat med med ett persiennsnöre runt halsen. Det är oklart exakt hur det gick till. Men i tysthet hade tvååringen stryps tills hon förlorat medvetandet.  Ett annat barn i samma ålder fick syn på vad som hänt och hämtade en förskolelärare som hittade den livlösa flickan, som då hade hunnit bli blå.  Lägger ingen skuld på personalen    Carola understryker flera gånger under samtalet med Nyheter24 att varken hon eller hennes man lägger någon som helst skuld på förskolepersonalen. – De agerade på helt rätt sätt när de förstod vad som hände. Alla som har barn vet att det går fort och att barn är uppfinningsrika. De kan skada sig på väldigt påhittiga sätt. Och man kanske är särskilt tyst om man vet att man gör något som man kanske inte får.  En person från personalen var i princip i rummet, och ändå höll detta på att gå så himla hemskt.  Det är faktumet att snöret ens fanns i förskolans lokaler, som Carola menar är oacceptabelt. Trots att snöret som flickan fick runt halsen hade klippts, så hade det åter knutits ihop. Och på så sätt utgjorde det fortfarande en enorm säkerhetsrisk.  – Jag är upprörd över är att dessa persienner fanns i en anläggning som har hand om barn fem dagar i veckan. Att man inte har ett barnsäkert alternativ där den mänskliga faktorn gör att det kan bli en dödlig utgång, säger hon till Nyheter24. Märken som lämnats på den 2-åriga flickans hals. Foto: Privat Carolas tvååring klarade sig lyckligtvis med livet i behåll, men hon är medveten om att hon var nära på att förlora sitt barn.  – Det är något jag och sambon lever med nu, tanken av hur fruktansvärt nära det var att det här hade kanske haft en helt annan utgång, med permanenta skador. Eller till och med döden. Därför känns det så otroligt viktigt för oss att föräldrar, och far- och morföräldrar ser över detta i sina hem.  Jobbigt att gå tillbaka till förskolan När händelsen ägde rum befann sig många barn i rummet och blev vittnen till händelsen. Något som Carola förklarar har gjort att många mår väldigt psykiskt dåligt, inklusive personal på förskolan. När det gäller hennes tvååriga dotter har de senaste dagarna också varit tuffa.  – Lyckligtvis blev det ingen hjärnskada, det är främst bara de brustna blodkärlen som syns från syrebrist, och märket runt halsen. Men det har varit mycket mardrömmar. Hon ville inte gå till förskolan, och vill gärna inte vara i rummet där allt skedde.  Flera liknande fall på förskolor runt om i landet Under de senaste åren har flera fall av barn som skadats på samma sätt uppdagats. Barn som fastnat och strypts av gardin- och persiennsnören på förskolan.  Fall som 3-åriga Samuel, 4-åringen i Kil, 2-åriga Isac och senast år 2016 2-åriga James, visar att detta är ett allvarligt och återkommande problem.  Något som gör att Carola ifrågasätter varför det inte är ett krav att dessa typer av snören förbjuds i alla lokaler där små barn vistas. Hon hoppas också att hennes fall får andra att ta en extra titt i sitt hem och på förskolor.  – Det ska inte få finnas sådana här snören på förskolan, det är helt absurt. Jag tycker att alla borde se över och byta ut dem, det borde nästan vara i lagen.  I slutet av förra året gick Boverket ut med en varning gällande olyckor med barn i hissar. Läs om det här.   

2019-01-21-13:24:21

Ett nytt par har flyttat in på Mandelmanns gård: ”De är riktiga rymlingar”

Gustav och Marie Mandelmann brukar oftast glömma bort deras bröllopsdag men som tur var kom deras barn på att de faktiskt vankas silverbröllop för herr och fru Mandelmann.  – Våra barn hade hittat en liten present till oss i år. Och det var ju inte en liten present, och inte vilken present som helst, utan det var två påfåglar, säger Marie Mandelmann.  Påfåglarna är givetvis ett par och Gustav Mandelmann tycker att det är fantastiskt kul att ha ett nytt sorts djur på gården, Djupadal, på Österlen.  – Påfåglar är verkligen en främmande sort här på gården, det har aldrig funnits något sådant här förut, säger Gustav.  Bröllopspresenten rymde   Det nyinflyttade paret på gården är lite av två små rymlingar. Grannen ringde ner till Gustav och Marie och berättade att påfåglarna hade stått och stirrat in genom hans fönster i två timmar.  – Sedan kom grannen på att påfåglarna stod och speglade sig. De är lite narcissistiskt lagda. De vill ha något att spegla sig i så vi ska sätta upp speglar här nu vid deras hus, säger Marie. – De är lite som du Marie, fyller Gustav i med ett skratt. Det nyinflyttade paret på Mandelmanns gård tycker om att spegla sig. Bildkälla: TV4 Gustav säger att han känner igen sig mycket i nykomlingarna på Djupadal.  – Påfåglarna är ju jag och Marie. På kvällen så flyger de upp på samma pinne och på dagarna så strövar de runt i trädgården, det är verkligen en bild av oss känner jag, säger Gustav.  När Gustav och Marie kom på att de skulle fira sin 25:e bröllopsdag insåg de att de inte visste var de hade lagt sina vigselringar. För drygt 15 år sedan tog de av sig ringarna eftersom de jobbar så mycket med händerna i jorden.  När de väl hittade ringarna upptäckte de att de inte får på sig dem längre. Paret begav sig till en silversmedja för att se vad de kunde göra. Gustav och Marie Mandelmann firar sin 25:e bröllopsdag i kvällens avsnitt. Bildkälla: TV4 Silversmeden var till god hjälp och paret fick hjälpa till att banka ut de gamla guldringarna. Sedan gjorde smeden två nya ringar med guldet från de gamla ringarna och nytt silver – eftersom det är silverbröllop som ska firas.  – Vi har en väldigt djup grundkärlek till varandra. Vi stöttar varandra och har väldigt roligt tillsammans. Vad roligt att vi kunde ha kvar de gamla ringarna, men förnya dem, säger Marie.  För att fira den stora dagen bjöd Gustav och Marie in ett flertal vänner till fest. De samlade sina vänner uppe på kullen vid Ensamma trädet en ljum sommarkväll.  – Ensamma trädet är en sån fantastiskt vacker plats. Man kommer upp där och känner att man har hela världen runtomkring sig. Det är som man står uppe i himlen på något sätt, säger Marie. Mandelmanns gård visas tisdagar klockan 20:00 på TV4 och på TV4 Play. Se i klippet ovan när Marie och Gustav ger deras slitna vigselringar nytt liv. 

2019-01-22-15:25:42

Jonas Jerebko – svensken som hittat USA:s största räkmacka

Golden State Warriors har fått ihop ett helt fantastiskt och historiskt lag, med spelare som anses vara de bästa i världen.  Med namn som Stephen Curry och Kevin Durant kan man lätt tro att Jerebko har svårt att få chansen att visa vad han verkligen går för, men då tror man fel. Jerebko har fått mycket förtroende och beröm från sina lagkamrater, huvudtränaren och den före detta basketspelaren Steve Kerr.   Jonas Jerebko har gjort en imponerande start på säsongen och har just nu högre snitt i poäng, assist, och returer, än vad hans karriärsnitt visar.   Kan bli förste svensk med en NBA-titelFörutom att vara den första svenska spelaren i NBA så har Jerebko, i och med sin flytt till superlaget och de regerande mästarna Golden State Warriors, chansen att bli den första svensken att att vinna en NBA-Championship-titel. Den mest meriterande titeln inom basket.  Visst, Jerebko har gjort en schysst säsong, och trots all den beröm han har fått från medspelare och fans, hur svårt kan det vara? Hans lagkamrater är bland de bästa i världen, och han har fem av dem.  Två av hans lagkamrater – Stephen Curry och Kevin Durant - är belönade med Most Valuable Player (MVP) som tilldelas den bästa individuella spelaren för det år som priset delades ut.  Har hittat en guldbiljett Inte nog med det, det finns tre spelare till – Klay Thompson, Draymond Green, och nyförvärvet DeMarcus Cousins - som alla har varit med i det årliga All Star-event där de bästa spelarna i ligan bjuds in.   Med andra ord har den svenske basketspelaren hittat guldbiljetten till en NBA-titel, medan spelare som är oändligt vassare i alla aspekter (exempelvis Anthony Davis i New Orleans Pelicans eller Russel Westbrook i Oklahoma City Thunder) fortfarande söker efter en liknande räkmacka.

2019-01-21-09:48:12

Efter uppbrottet – så är Bianca och Phillipes relation idag

Bianca Ingrosso är single and ready to pringle. Det bekräftade hon till Aftonbladet under måndagens pressträff för Wahlgrens värld. – Jag är singel men mår bra, berättar hon till Aftonbladet.  – Det var egentligen ingenting som hände. Vi kommer alltid att älska varandra, men det funkade liksom inte och kanske... jag vet inte, fylle hon i. Men det är inte första gången paret bryter upp. Under en vistelse i Göteborg 2014 gick paret skilda vägar efter att Phillipe dumpat Bianca efter ett gräl på nattklubben Push. Andra gången de gick isär var januarimånad 2017 och var anledningen till varför Bianca hade det väldigt jobbigt under inspelningen av Wahlgrens värld. Phillipe och Bianca på Finest Awards 2015. Bildkälla: Stella Pictures– Han sa att han hade tappat känslorna. Jag var ett nervvrak i en vecka. Jag kunde inte äta och jag kunde knappt dricka vatten. Jag låg bara och grät, berättade Bianca. Men nu har alltså paret avslutat sin kärleksaga på nytt, men enligt Bianca så är det annorlunda den här gången. – Man kan inte göra slut hur många gånger som helst, säger hon i en intervju med Hänt. Bianca berättar att hon och Phillipe idag har en bra relation och håller en god ton. Bildkälla: Bianca Ingrosso InstagramHon berättar sedan att det inte var något speciellt som gjorde att de valde att avsluta, utan att förhållandet helt enkelt dog ut. I och med det har uppbrottet gått relativt lugnt till och de har fortfarande kontakt med varandra.– Vi har varit så stor del av våra liv, det är min första pojkvän och jag är hans första riktiga flickvän och vi har varit jättenära i våra familjer. Och jag är hans. Så vi försöker hålla en god ton, avslutar hon. 

2019-01-22-14:42:56

Försvunna spädbarnet återfunnet – hittad välbehållen på parkering

Det var utanför en förskola i Hisings Kärra som ett spädbarn i en barnvagn försvann vid 14-tiden på tisdagseftermiddagen.  Efter en stor sökinsats av polisen hittade flickan två timmar efter att hon försvann. Hittades av väktare utanför Coop Det var en väktare utanför Coop i Bäckebol som hittade den lilla flickan på en parkering, sex kilometer från platsen hon försvann. Kontaktad av okänt vittne – Det är en väktare som blev kontaktad av ett okänt vittne om att det låg ett barn i en barnvagn, väktaren kontaktade sedan oss, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson. Han fortsätter: – När vi kom till platsen kunde vi konstatera att det är rätt bebis som anträffats. Och barnet verkar må bra. Övervakningskameror Polisen ska nu gå igenom övervakningskameror runt området för att se vem som ställt vagnen på Coop-parkeringen. Kvinna gripen – Nu går vi in på att hitta någon misstänkt, sökandet är avslutat men brottsutredningen är i gång. Vi titta på alla övervakningskameror för att ta reda på vem som kan ha tagit barnvagnen och förflyttat den till Coop, säger Adlersson. Strax efter att spädbarnet hittats greps en 39-årig kvinna misstänkt för människorov. Gripandet genomfördes i Bäckebol, men ingen ytterligare information kring gripandet kan lämnas ut, enligt polisen. – Hon är gripen misstänkt för människorov, det är helt nytt så jag har inga ytterligare uppgifter, säger Adlersson till Aftonbladet. "Man får ont i magen" Förskoledirektör Elisabeth Nord i Göteborg menar att det som hänt är något som "bara inte får hända". – Man får ont i magen. Det här är sådant som inte får ske över huvudtaget. Det är ett litet barn som inte har lätt att förmedla sig självt. Otroligt allvarligt, skulle jag säga, säger hon till Expressen. Här kan du läsa mer om försvinnandet innan flickan hittades.

2019-01-22-16:27:41

Spädbarn i barnvagn försvunnet utanför förskola

Klockan 14.18 på tisdagseftermiddagen inkom larmet om händelsen till polisen. Det var en mamma som larmade polisen om att hennes sex månader gamla bebis var försvunnen. Försvinnandet inträffade utanför en förskola i Säve på Hisingen i Göteborg. – I samband med att hon ska hämta sitt andra barn lämnar hon vagnen utanför och är borta i 5–10 minuter. När hon kommer ut är vagnen och barnet borta, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst, rapporterar Aftonbladet. Adlersson menar att en barnvagn inte försvinner av sig själv, utan att någon måste ha flyttat på den eller tagit den med sig. När larmet inkom till polisen hade barnet varit försvunnet i 30 minuter. – Vi har beslutat om en särskild händelse och har ett stort sökpådrag på plats, säger Peter Adlersson.  Han fortsätter: – Vi drar i gång stort direkt och har alla resurser vi har. Det är mängder av patruller, hundpatrull och helikopter. Vi försöker också få dit rytteriet. Signalement Flickan var vid försvinnandet iklädd en rosa overall och stickad grå mössa. Hon låg i en svart åkpåse, i en så kallad syskonbarnvagn av märket Bugaboo. Under sin overall hade hon på sig en grön kofta över en blå pyjamas. Pappan till barnet är underrättad och påväg till platsen.  – I nuläget finns det inget som tyder på att det ska finnas någon hotbild mot familjen, säger Peter Adlersson. Förskolan lugnar personal och föräldrar Förskolan jobbar just nu med att försöka lugna personalen och den försvunna flickans föräldrar. Och det verkar i nuläget som att ingen av förskolans anställda ska ha sett när spädbarnet försvann. – Nej. Jag vet att det håller på att ställas frågor till all personal för att få reda på om de sett något, säger Laila Svensson, utbildningschef för Hisingen, till Aftonbladet. Det finns heller ingen information om att förskolan ska ha varit på något sätt hotad. – Inte vad vi känner till i dagsläget, men det får vi titta på ordentligt, fortsätter Laila Svensson. Förskoleförvaltningen i Göteborg Stad har uppgett att de haft ett krismöte.  – Vi har tät kontakt med polisen, och våra säkerhetsansvariga som är på väg ut till förskolan för att säkerställa stämningen för förskolepersonal och vårdnadshavare, säger Eva-Lena Båth, tf utbildningschef i Hisingen, till Aftonbladet. Förundersökning om människorov 15.12 på tisdagseftermiddagen meddelade polisen att de inlett en förundersökning om människorov, skriver de på sin hemsida. De söker just nu i närområdet och har meddelat både kollektivtrafiken samt taxibolag om händelsen. Ett stort område utanför förskolan är avspärrat. Och polisen går även igenom övervakningskameror som finns i området där spädbarnet försvann. – Det finns många kameror där, det är ett gediget arbete, säger Peter Adlersson. Polisen vädjar om tips från allmänheten. Om någon har gjort iakttagelser av någon person med ett yngre barn/barnvagn i området kring Friarelyckan så kan tips lämnas via 114 14. Samma sak gäller iakttagelser i kollektivtrafiken som passerar aktuellt område, skriver polisen. Uppdatering: Flickan återfunnen Flickan hittades två timmar senare på en Coop-parkering i närheten. Här kan du läsa mer om det.

2019-01-22-15:05:26

Jessica Andersson om tuffaste året hittills: ”Vissa dagar vill man bara gråta”

År 2018 har Jessica Anderssons karriär kantats av framgångar. I somras spelade hon in Ensam mamma söker, som hon programleder för andra året i rad. Men privat drabbades hon av en personlig kris.  – På det privata planet har det varit jobbigare. Jag förlorade min mamma för ett halvår sedan i en hemsk sjukdom. I tre år följde jag hennes kamp och såg henne bli sämre och sämre och till slut gå bort. Det var jättetufft, och är fortfarande. Vissa dagar vill jag bara gråta, säger Jessica Andersson till Nyheter24.  Jessica Andersson är välkänd i musikbranschen – hon har varit med och tävlat i Melodifestivalen hela sju gånger. Man kan ju tänka sig att hon tar sig an programledarrollen med en klackspark, med tanke på hennes stora kameravana. Men hon berättar för Nyheter24 att det är helt olika saker att sjunga framför en kamera och att leda ett program.  – Att sjunga framför kameran kommer helt naturligt för mig, jämfört med att stå att prata. Det har varit en utmaning för mig att vara programledare. Men jag gillar att utmana mig själv och det här har varit otroligt utvecklande, säger Jessica. Jessica Andersson har varit med i Melodifestivalen sju gånger. Här framför hon bidraget "Party Voice" under Melodifestivalens final 2018. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Jessica berättar att de tre singelmammorna som hon har fått följa i Ensam mamma söker är riktiga superkvinnor – och att hon kan känna igen sig en hel del i dem.  – Jag har ju haft några singelperioder i mitt liv och har varit enastående mamma. Jag vet hur det är att vara hemma själv och känna sig ensam, och att längta efter någon att dela sin vardag med. Träffat den stora kärleken  Sedan hösten 2016 har Jessica varit tillsammans med stjärnkocken och krögaren Johan Malm. I maj förra året köpte de en lyxvilla tillsammans vid havet Gottskär, Onsala, strax utanför Göteborg.  – Vi träffades första gången under märkliga omständigheter på en ostron-öppningstävling. Vi hamnade bredvid varandra vid en middag, och jag kände att jag tyckte jättemycket om honom. Han berörde mig på ett speciellt sätt som jag inte ens kan förklara idag. Jessica Andersson och pojkvännen Johan Malm träffades hösten 2016 och bor nu tillsammans i en lyxvilla strax utanför Göteborg. Bildkälla: Johan Nilsson/TT Det kanske blev kärlek vid första ögonkastet, men deras kärlekssaga började inte riktigt där och då – båda var nämligen i en relation vid tidpunkten då de träffades för första gången.   – Det dröjde ett år, sedan träffades vi igen och då det sa ”Kaboom”! Då var vi båda singlar. Jag tog första steget och kommenterade ett inlägg han skrivit på Facebook. Fem minuter senare skrev han ett mail till mig på Facebook, sedan tog jag mod till mig och bjöd hem honom på middag. Ensam mamma söker sänds tisdagar 21:00 på TV3, Viaplay och Viafree. Se i klippet ovan när Jessica berättar om den stora kärleken och om den tunga perioden i hennes liv. 

2019-01-22-11:09:26