10-årig flicka dog – försökte rädda sina kattungar

Den 10-åriga flickan, Greenlee Marie Buckley, älskade djur och drömde om att bli veterinär. Hon dog under lördagen efter att ha försökt rädda sina kattungar som satt fast bakom familjens torktumlare i deras hem i Texas, säger polisen till Buzzfeed.

En talesperson för New Boston Polisdepartement berättar för Buzzfeed att de fortfarande undersöker dödsorsaken, men tror att flickan dog av elektrisk chock från torktumlaren. 

Flickan Greenlee älskade alla djur och hade ett stort hjärta, säger hennes mamma. Bildkälla: Facebook

Ambulanspersonal var på plats runt sju på kvällen och gav flickan hjärt- och lungräddning. Hon blev sedan tagen till sjukhuset och förklarades senare död där.

Nu undersöks den dragna elen i flickans hem av tre olika myndigheter, för tydligen har familjen tidigare klagat på elen i sitt hyreshus. Nu är elen avstängd och familjen har villigt flyttat ut, uppger Buzzfeed.

Greenlees mamma Shelby Roos har skrivit ett inlägg på Facebook angående sin dotters bortgång, och beskriver henne som ett ljus i vår värld och att alla som träffade henne inte kunde hjälpa att bli helt förälskade. 

"Hon var mer ömsint med allt levande vid 10 års ålder än vad de flesta har under hela sina liv".

Hon fortsätter skriva i sitt inlägg:

"Snälla håll era älsklingar hårt för att morgondagen är aldrig utlovad. Och hitta frid i att hon är i himlen och får kärlek från alla djur hon älskat med hela sitt hjärta".

Greenlees mamma uppmanar alla att krama om sina nära och kära. Bildkälla: Facebook

Efter över 500 kommentarer på sitt inlägg skriver Roos att hon känner enorm tacksamhet.

"Jag är enormt överväldigad över all kärlek och allt stöd. Jag har försökt läsa alla kommentarer och svara alla, men det är svårt. Men ha med er att varje meddelande betyder mycket för mig. Jag älskar er alla".

Roos berättar för Buzzfeed om vikten vid att det är licenserade och professionella elektriker som utför allt elarbete i folks hem, och uppmanar människor att alltid säkerställa det innan de utför arbete.

– Jag ber er, prata om farorna vid olicensierade elektriker. Kräv din rätt att få se bevis på att de är utbildade, om din hyresvärd vägrar, gå högre upp och ring din lokala brandstation och be om uppbackning.

Greenlee drömde om att bli veterinär, och nu har föräldrarna startat en insamling för att hjälpa utsatta djur i Texas, för att hedra sin dotters engagemang och hennes minne.

Är du också en djurvän? Då är det viktigt att läsa varför du inte ska låta dina hundar leka med tennisbollar. Och om du har husdjur ensamma hemma under en värmebölja, så läs här om viktiga saker du borde hålla koll på.

Läs hela nyheten:
10-årig flicka dog – försökte rädda sina kattungar

Publicerad: 2018-07-12 klockan 14:17

Fler nyheter från Nyheter24

Peder Fredricson: "Blodet pulserar ner på marken under oss"

Peder Fredricson vann Jerringpriset för andra året i rad på idrottsgalan 2018. Och kritiken lät sig inte vänta utan kom från flera håll som alla ansåg att han inte var en värdig vinnare, något som SVT har rapporterat om tidigare.  Men det går inte att ta ifrån Peder Fredricson att han faktiskt är en av världens bästa tävlingsryttare. Under EM i Göteborg 2017 tog Fredricson guld i banhoppning och samma år vann han silver vid OS i Rio de Janeiro.   Och i sitt sommarprat drar Peder in oss i en obehaglig och sorglig historia från sin uppväxt direkt i inledningen.  — Först runt eken vinner ropar min bror Jens och så sätter vi av i full galopp. Jag hör ponnyns andetag, hör hovarna dundra under mig och jag känner mig oslagbar. Just den här gången har jag tänkt ut en ny strategi för att försöka vinna över min bror. När vi rundar den stora eken prejar jag in honom under några hängande grenar för att han ska tappa fart, men det går snett, berättar Peder Fredricson i sommar i P1.  — Jens tappar istället balansen och ramlar av. Ponnyn skenar iväg och fastnar till slut i ett taggtrådsstängsel. Ju mer ponnyn försöker att komma loss desto mer trasslar hon in sig och eftersom jag inte hittar vägen hem kastar sig Jens upp på min ponny och galopperar hem efter hjälp.  Peders berättelse fortsätter ner i ett mörk som både berör och får oss lyssnare att känna medlidande. Ett medlidande för ett barn som ensam sitter och försöker att lugna en döende ponny.  — Jag är ensam kvar och Myran som ponny heter har nu trasslat in sig så mycket att hon ligger ner. Omvirad av taggtråd som skär in i henne överallt. Jag sätter mig ner bredvid hennes huvud för att försöka lugna henne. Jag ser paniken i hennes ögon och tänker på vad morfar har lärt mig. Om jag tappar kontrollen nu kanske hon också blir orolig och börjar slåss mot taggtråden. Jag pratar lugnt med henne medan blodet pulserar ner på marken under oss. Jag är fem år och det känns som en evighet innan hjälpen kommer.   Den fruktansvärd berättelse tar trots allt en oväntad vändning och får ett lyckligt slut.  — Myran klarade sig mirakulöst och blev helt återställd efter att pappa som är veterinär hade sytt ihop henne, säger Peder Fredricson i sitt sommarprat. Sommar i P1 med Peder Fredricson släpps som podd 07:00 torsdagen den 19 juli och sänds klockan 13:00 i P1. Poddversionen av programmet hittar du här. Du kanske även är intresserad av de här sommarpratarna: Katinka Faragó sommarpratar: "Vi flydde från nazisterna" Markoolio: "Jag såg min mamma bli misshandlad" Jonas Waltelius bröt nacken på sin svensexa - blev förlamad Fatima Bremmer: "Det var trasiga händer, löss i soffan och 16 timmars arbetsdag"

2018-07-18-15:41:35

Skräckbeskedet – 35-årig kvinna hade parasit i ryggraden

Människokroppen kan vara en spännande, och riktigt skrämmande, plats.  Gällande äckliga åkommor och virus som man kan drabbas av är listan lång.  Och med tanke på de skräckhistorier som man får höra om var och varannan dag, så kan man ju fråga sig vad det absolut äckligaste läkarbeskedet man kan tänka sig få, är?  Kanske är det att få veta att man har tarmarna fulla av 150 stycken levande maskar, som 22-åriga Neha? Eller kanske tycker du att låter värre att ha en levande blodigel i ena näsborren, som 24-åriga Daniela. Inte äckligt nog? Det är lugnt. För nu kommer en nyhetsrapport som definitivt får nackhåret att resa sig.  Nämligen en levande parasit inuti ryggraden. Ja, du läste rätt.  Efter att en 35-årig kvinna från Frankrike upplevt en stickande känsla i hennes ben under en längre tid uppsökte hon läkarvård. En magnetröntgen skulle avslöja något som chockade både läkare och patienten.  Röntgenbilder tagna på kvinnans ryggrad. Faksimil: USA Today. Det visade sig nämligen att en bandmask hade fäst sig inuti kvinnans ryggrad. Som om inte det var nog, hade den svält så mycket att den klämde åt hennes centrala nervsystem – vilket var orsaken till att hon fått svårt att gå.  Masken som hade tagit sig in i kvinnans kropp är relativt sällsynt hos människor, och kan oftast hittas hos hundar. För kvinnan, som enligt henne själv inte haft någon som helst kontakt med hundar, var det hela ett mysterium.  Lyckligtvis kunde läkare få bort masken som var omsluten av en liten cysta i kvinnans ryggrad och efter en dos av antiparasitiska läkemedel kunde kvinnan helt frias från den illvilliga masken.  Här kan du även läsa om Luis Ortiz som gick till läkaren med huvudvärk och fick veta att han bara hade en halvtimme kvar att leva. Eller så kanske du är intresserad av att läsa om Ashley Hydes som hade en ihärdig smärta i ögat som visade dig vara något riktigt obehagligt.

2018-07-17-15:58:12

Jeff Bezos - 5 saker du förmodligen inte visste om honom

Det var under måndagen som grundaren av näthandelssajten, Jeff Bezos, förmögenhet steg till över 150 miljarder dollar. Det vill säga cirka 1 328 850 000 000 kronor, alltså över 1000 miljarder kronor.  Tänk dig att han ungefär har lika mycket pengar som Joakim von Anka har i sitt bankvalv. Men för att sätta det i jämförelse med världens näst rikaste person, alltså Bill Gates, så har Bezos ungefär 55 miljarder dollar mer än honom på kontot (eller ja, i förmögenhet). Wow. Men vem är egentligen Jeff Bezos? Vi har listat fem saker du förmodligen inte visste om Amazon och världens rikaste människa. 1. En gång Amazon, alltid Amazon? Amazon eller Cadabra, vad låter bäst? Bild: Ted S. Warren AP/TT Nej, faktiskt inte. Det många inte vet är att Bezos från första början döpte sitt företag Amazon till Cadabra. Han valde senare att byta namn från Cadabra till Amazon då folk konstant hörde ordet kadaver istället för Cadabra, skriver MSN.com. Oturligt, men äsch det gick ju bra ändå! 2. Donerat 2,5 miljoner dollar för att stödja samkönade äktenskap Jeff tillsammans med sin fru MacKenzie. Bild: Evan Agostini AP/TT Under 2012 så bad en anställd på Amazon Jeff och hans fru MacKenzie att donera 100 000 dollar för att stödja samkönade äktenskap i delstaten Washington. Det hela slutade med att paret donerade 2,5 miljoner dollar och blev i och med det två av de som givit mest pengar till ändamålet i USA. 3. Köpte Washington Post med CASH The "Bezos" Post. Bild: AP/TT Som om Amazon inte vore nog så bestämde sig Bezos för att köpa den populära nyhetstidningen The Washington Post för 250 miljoner dollar – CASH. Småpotatis för Bezos såklart. 4. Har stora planer att revolutionera rymdresandet för människan Är det i en sån här vi kommer att besöka rymden om några år? BIld: AP/TT Ja och kanske är det närmare än vad vi tror. Elon Musk revolutionerar rymdresor as we speak. Richard Branson planerar på att flyga ut folk till rymden med sitt företag Virgin Galactic. Jeff Bezos lika så.  Med sitt företag Blue Origin, som han har lagt ned över 1 miljard dollar i, tävlar Bezos om att kunna ta gemene man ut i rymden, skriver CNBC. Vi håller tummarna – för vem skulle inte vilja åka till rymden? 5. Han drar in ungefär 2 miljoner dollar PER TIMME Bezos tjänar alltså mer på en dag än vad många gör över en livstid. Bild: Mark Lennihan AP/AP I alla fall om vi går efter vad Bezos tjänade 2016 då han drog in cirka 19.3 miljarder dollar. Det är ungefär 52 miljoner dollar per dag och cirka 2 miljoner dollar per timme, skriver Business Insider. Det gäller att ha djupa fickor om man ska gå runt på sådana stålar. 

2018-07-17-12:22:04

Här är det bästa landet att bo i för unga människor

Höga studielån, bopriser som är helt galna och en löneutveckling som inte blir bättre, känner du igen dig?  Tidigare har Reuters skrivit att de flesta unga som är födda mellan år 1982 och 2000 har det sämre ställt än sina föräldrar och att det kommer att fortsätta att vara så. Men det är inte helt kört för unga personer att ha det gott ställt i framtiden. I grannlandet Norge blir de unga allt rikare nämligen och skulle kunna vara ett av de bästa länderna att bo i konstaterar BBC. Den årliga inkomsten för de norska unga har ökat med 13 procent jämför med generationen innan som är födda mellan 1966 och 1980.  I södra Europa har lönerna sjunkit med 30 procent. Bildkälla: Unsplash. Om man jämför med hur Norge har det med andra länder så är skillnaden stor. I USA har inkomsten minskat med 5 procent och i Tyskland har den minskat med så mycket som 9 procent.  För personer som bor i södra Europa har inkomsten gått ner med så mycket som 30 procent.  Men hur kan de unga i Norge ha det så bra ställt mot resten av världen? Jo det tros bero på landets snabba ekonomiska tillväxt. Det är bland annat oljeindustrin som ligger bakom den men de har också även låg arbetslöshet som bara ligger på 9,4 procent.  Personer födda mellan år 1982 och 2000 har det sämre ställt än sina föräldrar vid samma ålder. Bildkälla: Unsplash. I Norge har personer i tidig 30-årsålder en inkomst på 460 000 norska kronor, vilket är ungefär 503 000 svenska kronor. I till exempel Washington, USA, tjänar de cirka 40 000 dollar på ett år, vilket är cirka 356 000 kronor.  Norge har också gratis utbildning på de flesta skolor och Universitet, de unga har lätt för att få lån och de som blivit nyexaminerade kommer snabbt in på arbetsmarknaden och kan börja tjäna pengar.  Norge har hamnat högt upp på andra listor, bland annat vilket land flest personer är oftast otrogna i. Danmark hamnade på första plats och Norge på andra plats. Det kan du läsa mer om här.  Se mer i klippet ovan.

2018-07-18-10:23:30

Mallorca tsunamin – är det fortfarande säkert att resa dit?

Mallorca och Menorca återhämtar sig efter en mini-tsumani som drabbade öarna den 16 juli. Vågorna rapporterades vara meteotsunami som är ett fenomen som orsakas av snabba förändringar i barometertrycket, vilket sedan resulterar i förskjutning av vatten.  Händelsen har filmats av övervakningskameror och privatpersoner, och man kan se paraplyer och solparasoll forsa bort med det stigande vattnet. Det ovanliga väderförhållandet drabbade även Cituadella, som ligger västra Menorca, och det har resulterat i översvämning. Ett rapporterat dödsfall En turist som drogs ut i havet av de starka strömmarna har nu rapporteras död. Läs mer om det här. Den 50-åriga mannen var ifrån Tyskland, och han promenerade med sin familj nära Cala Egos när han drogs ut till havs av vågorna. Hans son drogs också ut i vattnet, medan mamman hann dra deras dotter i säkerhet. Badvakter och sjukvårdare kunde inte återuppliva mannen efter att han och hans son drogs upp ur vattnet av förbipasserande personer i kanot. Är det säkert att åka dit? Svenska utrikesdepartementet har än så länge inte utfärdat någon restriktion för resor till öarna. Hur kan min semester påverkas? Flygresor till de Baleariska öarna har inte blivit påverkade. En talesperson för fyrstjärniga hotellet Alcudiamar i Puerto de Alcudia verkar oberörd av vågorna. Han berättade för The Independent att händelsen är "en normal förekommelse som inträffar ungefär var femte år". Och han bekräftar att alla vägar i området fungerar som de ska och att allt har återgått till det normala efter mini-tsunamin. En talesperson från hotellet Aparthotel La Pergola berättade för The Independent att havsnivån steg ungefär en meter, men att vägar och hotell inte blivit särskilt påverkade. "Mallorca är fortfarande vackert", säger de.Nyheter24 har skrivit om andra naturfenomen, som vulkanutbrott på Hawaii och om hunden som grävdes fram efter 24 timmar instängd bland rasmassor efter en jordbävning.TV: Kraftig jordbävning i Italien – många döda under rasade hus

2018-07-18-17:22:23

Här är de sjukt oväntade knepen för att sova i värmen

I Sverige råder nu en riktig sommarvärme med höga temperaturer, på många platser över 30 grader. Detta kan göra att många lämnas sömnlösa. Det mest effektiva sättet att få ner temperaturen i sovrummet kan ju givetvis vara att ha någon typ av nedkylningsanläggning eller fläkt.   Men för den som har svårt att sova i värmen finns det andra tricks. Ett gammalt klassiskt husmorstips är att "dricka varmt, när det är varmt" kan låta orimligt när solen lyser starkt. Men det finns faktiskt en logisk förklaring att värma upp kroppen fast det är varmt, i synnerhet om man har svårt att sova, skriver SVT. – Det kanske låter konstigt, men man kan testa att ta en varm dusch innan man lägger sig, säger Christian Benedict, docent i neurovetenskap och sömnforskare vid Uppsala universitet, till SVT.  Läs också: Experten varnar: Därför ska du inte sova i ett svalt sovrum Det är nämligen så att en varm dusch hjälper kroppens olika kärl att öppna sig i händerna och fötterna för att släppa ut värmen.  – När vi sover minskar kroppen vår kärntemperatur och det gör vi främst genom att släppa ut värme från händerna och fötterna, säger Christian Benedict. Men är det riktigt varmt i sovrummet kan det bli svårt för kroppen att släppa på värmen.  – Det skulle även fungera att hålla händerna under varmt vatten i tio minuter. Det skickar sedan en signal till hjärnan att det är dags att få ner kroppstemperaturen, säger Christian Benedict.Många sover dåligt som resultat av de heta sommarmånaderna. Bildkälla: UnsplashÖppna fönster, vattenballonger och sömnklocka Ett klassiskt knep för att få det svalt och skönt i sovrummet är att öppna fönstren och vädra ut. Men när luften är så pass varm som den är nu krävs det lite planering förklarar Christian:  – Se då till att hålla alla fönster stängda och dra för gardinerna under dagen, på så sätt värms inte lägenheten upp. Då kan man i stället öppna på kvällen och få in ny, och lite svalare, luft. Men knepen slutar inte där, du kan också fylla en ballong eller vattenflaskor med vatten och ställa i kylen eller frysen, sedan lägga de under täcket när det är sängdags. De bästa tipset sömnforskare har är att utsätta sig för mycket ljus under dagen och framförallt under morgontimmarna. – Stark ljusexponering sätter i gång en inre sömnklocka, som ett timglas. Efter 13-14 timmar känner man en jättestark trötthet – lagom till kvällen, säger Christian till SVT.  Men att sova med ett öppet fönster kan också innebära risker, här kan du läsa allt om varför du inte bör sova med öppet fönster. 

2018-07-18-15:11:27

Kourtney Kardashian och Younes Bendjimas bråk avslöjade

Under gårdagen skrev Nyheter24 om hur Kourtney Kardashians pojkvän Younes Bendjima, 25, skrev en riktigt syrlig kommentar på sin flickväns Instagram.Det var under en bild där Kourtney, 39, poserade i stringtrosor som Younes skrev det bitska "Är det vad du måste visa för att få likes?".Kommentaren raderades snabbt – men det var många som hann ta en skärmdump, och Younes barnsliga pik uppmärksammades världen över. Det var den här bilden som Kourtney Kardashians pojkvän kommenterade på. Bildkälla: Instagram/kourtneykardashFör det är ju inte så sjysst att inte stödja sin flickvän utan istället skriva taskiga saker på hennes sociala medier...Nu avslöjar flera amerikanska tidningar så som E! News och People att paret har haft flera stora bråk över just hennes användande av Instagram, där hon har 65 miljoner följare.– Kourtney uppskattar inte att Younes skriver om sina känslor på öppna forum och att han är så impulsiv. Hon är frustrerad att han fortsätter att vara upprörd över det. Hon kommer inte sluta att göra det hon gör och hon känner att han borde förstå det och hantera det, säger en källa till E! News.Kourtney Kardashian och Younes Bendjima. Bildkälla: Instagram/kourtneykardashKällan berättar vidare att Younes kan bli svartsjuk och vilja äga henne.– När hon lägger ut halvnakna bilder så blir han väldigt upprörd. Han vill ha henne för sig själv och vill inte dela henne med resten av världen, säger källan till E! News.Enligt källor till magasinet People så har paret under flera månader bråkat om hennes Instagramkonto. Ett av bråken ledde till och med till att de gjorde slut i mars tidigare i år. De blev tillsammans kort efter – men Younes är fortfarande en surpuppa.Younes gillar inte Kourtney Kardashians sexiga bilder. Bildkälla: Instagram/kourtneykardash– Han har aldrig gillat att hon lägger ut sexiga bilder på sig själv. Han vill inte att hans flickvän ska göra det. Han fattar att det är hennes jobb men han vill att hon ska vara mer påklädd på bilderna. Han har alltid haft problem med det. Det är det de bråkar om och som fick dom att göra slut tidigare, berättar källan. Kourtney och Younes har varit ett par sedan oktober 2016. Younes Bendjima är modell och har jobbat för bland annat Balmain, Calvin Klein, Ralph Lauren och Givenchy. På sin Instagram har han nästan en miljon följare, och där kan han fans se avklädda bilder på honom. Det verkar han inte ha några problem med...Younes själv verkar göra lite som han vill. Bildkälla: Instagram/younesbendjima

2018-07-18-16:27:18

Här är den dramatiska dokumentären om pojkarna i thailändska grottan

Den 10 juli räddades de tolv thailändska pojkarna och deras tränare från den djupa Tham Luang-grottan i norra Thailand som de hade varit instängda i under 17 dygn.  Nu har Discover producerat dokumentären Mirakelräddningen – Operation Thai Cave Rescue som följer den dramatiska räddningsaktionen på de thailändska pojkarna som engagerade hela världen. Det var lördagen den 23 juni som tolv pojkar och deras fotbollstränare försvann och deras cyklar hittades i närheten av Tham Luang-grottans öppning. Många blev då oroliga eftersom monsunregnet hade startat och då är det farligt att befinna sig i grottorna.  Måndagen den 25 juni gav dykare sig in i grottan för att leta efter pojkarna. Sökningen pågick tills pojkarna hittades den 2 juli. Mat och värktabletter togs in till pojkarna och evakueringen började den 8 juli.  Räddningsinsatsen pågick under tre dagar. Första dagen räddades fyra pojkar och yttligare fyra pojkar under måndagen. Pojkarnas tränare hade meddelat att han ville lämna grottan sist av alla.  Tredje och sista dagen räddades resten av pojkarna och deras tränare. De fördes till sjukhus för att undersökas.  I sökinsatsen för att hitta dem deltog över 1 000 personer men man kallade även in experter från Australien, Storbritannien, USA, Kina, och Japan.  Det var ett svårt jobb att rädda dem ut ur grottan då vägen ut var trång och delvis vattenfylld. Bildkälla: Dplay Under räddningsarbetet avled en av de 18 dykare som gått in i grottan. 38-årige Saman Kunna avled av syrebrist när han skulle ta sig ut ur grottan. Dykaren skulle transportera in lufttuber till pojkarna och tränaren men på vägen ut hade han inte tillräckligt med luft själv och blev medvetslös. Mirakelräddningen – Operation Thai Cave Rescue handlar om den dramatiska räddningsaktionen på de thailändska pojkarna. Bildkälla: Dplay Dokumentären som har producerats av Discovery har premiär på Kanal 5 tisdagen den 24 juli klockan 21.00 men går att se redan nu på Dplay. Se i klippet ovan dramatiken inne i grottan hos pojkarna.  Här kan du läsa mer hur räddningsarbetet gick till. 18 proffsdykare var på plats för att hjälpa pojkarna ut från grottan, det kan du läsa mer om här. 

2018-06-26-15:40:29

Björn Gustafsson berättar om kollapsen och självmordstankarna

Det var för tio år sedan den hyllade komikern Björn Gustafsson, 32, slog igenom när han drog stekarskämt på bästa sändningstid i Parlamentet."Om jag kommer in på krogen? Du, jag kommer knappt ut", fick hela Sverige att skratta i kör, och det var början på en riktig succékarriär inom humor för den unge Björn. "Om jag kommer in? Jag kommer knappt ut" var en av raderna som gick viralt när Björn slog igenom. Bildkälla: YoutubeSedan följdes den blomstrande karriären av Melodifestivalen, Eurovision Song Contest, Guldbaggegalan och Idrottsgalan. Björn bokades till standupklubbar, gästade olika program, gav intervjuer och kunde välja och vraka bland alla rollerbjudanden. Hela Sverige vill ha en bit av Björn. Men trots succén mådde inte Björn helt bra, vilket han nu berättar om i en stor intervju med KING."De fick köra mig till psykakuten"Pressen som hade kommit med kändisskapet gjorde Björn personlighetsförändrad vilket i sin tur ledde till att han inte kunde njuta av framgången, och istället fick han svåra självmordstankar. – Jag tror att alla kan ha suicidala tankar i svåra stunder, men det här hade nått en gräns där jag inte ens vågade snudda vid tanken längre. Det låg helt enkelt för nära. Det var obehagligt på riktigt.  Det var en kväll när jag ringde hem till mamma och pappa och sa att jag inte orkade mer, berättar han. Den hårda pressen och hysterin kring Björn blev tillslut för mycket, och han flyttade från Sverige. Bildkälla: Stella Pictures– Då åkte de upp till Stockholm och körde mig till psykiatriakuten. De såg att jag inte mådde bra, men bedömde att jag inte var knäpp. Jag åt inget socker och drack ingen alkohol, så att börja äta antidepressiva fanns inte på kartan. Först och främst behövde jag lugn och ro, världen utanför var alldeles för påfrestande. Jag behövde vara i en trygg miljö, berättar han i intervjun med KING.Dagen då Björn skjutsades in på psykakuten skulle komma att bli en vändning för honom, och efter det flyttade han till Los Angeles där han började att må bättre. Det här var ett utdrag ur KINGS omslagsintervju med Björn Gustavsson i King nummer 8. I den berättar han mer om sjukdomen, återhämtningen, tiden i Hollywood – och om sin roll i "Lorry"-uppföjljaren "Lyrro", som har premiär i september. Vill du läsa hela intervjun så finns numret att köpa i butik Känner du att du vill söka hjälp för psykisk ohälsa eller självmordstankar så har Mind Självmordslinjen en öppen chatt och telefon dygnet runt – telefon 90101. Nationella Hjälplinjen finns också att ringa alla dagar klockan 13-21 på telefon 020-22 00 60.

2018-07-18-14:23:20

De thailändska pojkarna talar nu ut om tiden i grottan

De thailändska pojkarna och fotbollstränaren som var fast i en översvämmad grotta i över två veckors tid har nu gjort sitt första offentliga uttalande under en presskonferens i Thailand. Pojkarna i åldrarna mellan 11-16 år deltog i en live-sänd presskonferens. Där träffade de och svarade på journalisters frågor, som inlämnades in i förväg och godkändes av psykolog. Programmet gick live på dussintals kanaler och sändes över hela landet. De hade på sig fotbollströjor och sparkade runt på en boll inne i studion när de och deras 25-åriga tränare fotograferades. Fotbollslaget har nu varit ute i åtta dagar och talar för första gången ut offentligt. Bildkälla: TT/ Vincent Thian Pojkarna log, viftade med händerna och hälsade glatt på journalisterna. De fortsatte sedan beskriva sin lättnad när de hittades av två brittiska dykare. De berättade om hur de kände sig "yra och utsvultna under tiden i grottan, och de kämpade med att inte tänka på mat, eftersom det bara skulle göra dem hungrigare". De beskrev hur de försökte att inte flytta eller röra på sig för att spara energi. Den enda vattenkällan de hade var vattendroppar som droppade från grottaket. Femte dagen försökte de gräva sig ut med stenar. De bad stundvis för att bli hittade. Några ur den thailändska flottans Navy SEAL var involverade i uppdraget att hitta pojkarna och deras tränare. Men det var två brittiska grottdykningsexperter som hittade dem – nio dagar senare. Nu säger några av pojkarna att "de vill bli Navy SEAL-dykare" medan de andra vill sikta på fotbollskarriärer. I nio dagar var allt vatten de hade att dricka droppar från grottaket. Bildkälla: TT/ Vincent Thian De berättade hur rädda de var när de insåg att de var fångade. En av dem sa att han var orolig att hans mamma skulle bli arg på honom, och de andra var mest oroliga över skoluppgifter. Tränaren Ekapol Chanthawong sa att de flesta av pojkarna visste hur man simmade, och menade att medier var felinformerade i sina rapporter. De är uttrycker en sorg över Saman Kunans bortgång under räddningsarbetet, och är samtidigt väldigt tacksamma. Bildkälla: TT/ Vincent Thian Han berättade också om deras sorg över dykaren Saman Kunan som dog under räddningsarbetet. – Jag är väldigt tacksam över att han offrade sig. Vi känner oss väldigt ledsna över att vara orsaken till hans bortgång. Pojkarna lovade att "leva livet till fullo". Alla de 13 sägs vara friska, har gått upp ungefär tre kilo och kommer fortsätta gå i terapi. Deras läkare säger till reportrar att de visar "stark anda" sedan de kom ut ur grottan. Läkare, släktingar och vänner, några i gult traditionella kläder, hälsade på pojkarna och tränaren, som bar t-shirts med röda vildsvin på. Första tiden i grottan tänkte och oroade sig barnen för saker som arga föräldrar och läxor. Bildkälla: TT/ Vincent Thian Hundratals tjänstemän var inblandade i sök- och räddningsarbetet vid Tham Luang-grottan. Det var även thailändska flottans SEAL:s och frivilliga grottdykningsexperter från Storbritannien och andra länder. Thailands justitieminister Tawatchai Thaikaew sa att journalisternas frågor lämnades i förväg, för de känner oro över effekterna all medieuppmärksamhet kan ha på pojkarnas psykiska hälsa, skriver Reuters. Fotbollslaget försvann den 23 juni, läs mer om räddningsarbetet som följde här. TV: Här är första bilderna på de thailändska pojkarna som räddades

2018-07-18-14:15:23