10-årig flicka dog – försökte rädda sina kattungar

Den 10-åriga flickan, Greenlee Marie Buckley, älskade djur och drömde om att bli veterinär. Hon dog under lördagen efter att ha försökt rädda sina kattungar som satt fast bakom familjens torktumlare i deras hem i Texas, säger polisen till Buzzfeed.

En talesperson för New Boston Polisdepartement berättar för Buzzfeed att de fortfarande undersöker dödsorsaken, men tror att flickan dog av elektrisk chock från torktumlaren. 

Flickan Greenlee älskade alla djur och hade ett stort hjärta, säger hennes mamma. Bildkälla: Facebook

Ambulanspersonal var på plats runt sju på kvällen och gav flickan hjärt- och lungräddning. Hon blev sedan tagen till sjukhuset och förklarades senare död där.

Nu undersöks den dragna elen i flickans hem av tre olika myndigheter, för tydligen har familjen tidigare klagat på elen i sitt hyreshus. Nu är elen avstängd och familjen har villigt flyttat ut, uppger Buzzfeed.

Greenlees mamma Shelby Roos har skrivit ett inlägg på Facebook angående sin dotters bortgång, och beskriver henne som ett ljus i vår värld och att alla som träffade henne inte kunde hjälpa att bli helt förälskade. 

"Hon var mer ömsint med allt levande vid 10 års ålder än vad de flesta har under hela sina liv".

Hon fortsätter skriva i sitt inlägg:

"Snälla håll era älsklingar hårt för att morgondagen är aldrig utlovad. Och hitta frid i att hon är i himlen och får kärlek från alla djur hon älskat med hela sitt hjärta".

Greenlees mamma uppmanar alla att krama om sina nära och kära. Bildkälla: Facebook

Efter över 500 kommentarer på sitt inlägg skriver Roos att hon känner enorm tacksamhet.

"Jag är enormt överväldigad över all kärlek och allt stöd. Jag har försökt läsa alla kommentarer och svara alla, men det är svårt. Men ha med er att varje meddelande betyder mycket för mig. Jag älskar er alla".

Roos berättar för Buzzfeed om vikten vid att det är licenserade och professionella elektriker som utför allt elarbete i folks hem, och uppmanar människor att alltid säkerställa det innan de utför arbete.

– Jag ber er, prata om farorna vid olicensierade elektriker. Kräv din rätt att få se bevis på att de är utbildade, om din hyresvärd vägrar, gå högre upp och ring din lokala brandstation och be om uppbackning.

Greenlee drömde om att bli veterinär, och nu har föräldrarna startat en insamling för att hjälpa utsatta djur i Texas, för att hedra sin dotters engagemang och hennes minne.

Är du också en djurvän? Då är det viktigt att läsa varför du inte ska låta dina hundar leka med tennisbollar. Och om du har husdjur ensamma hemma under en värmebölja, så läs här om viktiga saker du borde hålla koll på.

Läs hela nyheten:
10-årig flicka dog – försökte rädda sina kattungar

Publicerad: 2018-07-12 klockan 14:17

Fler nyheter från Nyheter24

Amalie,17, hade ont i halsen – tre månader senare är hon död

Amalie var en 17-årig tjej som precis fått en stor lägenhet i källaren hemma i Norge som "sitt rum". Hennes föräldrar Torbjørn och Arnhild gav henne lägenheten och friheten att inreda som hon själv ville då hon "blivit stor". Amalie inredde den precis som hon ville: snyggt och modernt.Lyckan varade inte längeMen det blev ingen långvarig lycka för familjen. 17 maj-helgen 2017 kommer Amalies föräldrar inte minnas som positiv. Det var nämligen då hon klagade på att hon hade ont i halsen för första gången.– Hon sa att hon hade lite smärta i halsen, säger pappa Torbjørn till norska Klikk.Men ont i halsen har väl de flesta haft någon gång? Föräldrarna blev dock lite fundersamma när smärtan inte gick över för Amalie. I vanliga fall brukar inte familjen vara så snabba på att gå till läkaren. Men Amalie gick i gymnasiet som krävde intyg från läkare vid frånvaro.Uppsökte läkareI tron om att hon endast hade en vanlig förkylning så uppsökte Amalie läkare för kontroll och blodprov.Vid undersökningen hittade läkaren inga onormala värden eller något att som inte stod rätt till. Men Amalies kropp sa ifrån ändå. Samma kväll som hon varit hos läkaren var hon helt utmattad och dålig att föräldrarna tog beslutet att åka med sin dotter till akuten. Men Amalie skickades direkt hem igen.Blev sämreEfter det tog det bara fyra dagar tills Amalie var tillbaka hos läkaren för nya blodprover, då hon mådde mycket sämre. – Läkaren ringde och sa att proverna var konstiga. De var tvungna att ta nya, säger mamma Arnhild till norska Klikk.24 maj 2017, drygt en vecka efter att Amalie hade första känningen i halsen, fick hon åka ambulans till Haukeland Universitetssjukhus i Bergen. Från att ha trott att det handlat om en förkylning handlade det helt plötsligt om livet eller död.Amalie blev bara 17 år gammal. Bildkälla: FacebookSällsynt aggressiv cancer En förälders värsta mardröm blev verklighet för Amalies föräldrar. Hon hade attackerats av en sällsynt och aggressiv form av akut leukemi. Blodcancern gjorde att hon under 96 dagar genomgick de absolut tuffaste kemoterapi-behandlingarna, som från och till var extremt smärtsamt för henne, skriver norska Klikk.Familjen växlade dag för dag mellan hopp och förtvivlan. Någon som aldrig ville ge upp var Amalie, men tillslut orkade inte hennes kropp kämpa emot cancern mer. Såret i halsen de trodde var en förkylning var akut leukemi och efter 96 dagar dog Amalie i sina föräldrars armar.  Nyheter24 har tidigare skrivit om Irina, 15, som dog när hon tappade sin mobil i badkaret. Det kan du läsa mer om här.

2018-12-11-19:10:06

Skottlossning i Strasbourg – två döda och flera skadade

Under tisdagskvällen inträffade en skottlossning mitt under en julmarknad i centrala Strasbourg, Frankrike. En person har dött och flera har skadats, rapporterar Reuters enligt TT. Det var en ensam gärningsman som ska ha öppnat eld på gatan rue des Grandes-Arcades. Området där julmarknaden och skottlossningen ska ha ägt rum uppges ha utrymts. Även spårvagnar som passerar platsen ska ha stoppats, enligt BBC.  Myndigheterna har även uppmanat människorna i Strasbourg att inte gå ut, alla bör hålla sig inomhus. Skytt jagas Den person som öppnat eld mot julmarknaden verkar fortfarande vara på fri fot och jagas av polis. Men enligt Aftonbladet ska gärningsmannen vara identifierad och känd hos polisen sedan tidigare. Slagit ring runt  Gunnar Hökmark, moderat EU-parlamentariker, befinner sig nära platsen och skriver på sin Twitter att polisen "slagit ring kring den inre staden". Skottlossning i Frankrike. Bildkälla: Faksimil Twitter Eu-parlamentet stängt I Strasbourg ligger även EU-parlamentet, som stängdes. Det var en försiktighetsåtgärd när uppgifter om skottlossning kom till känna.

2018-12-11-20:40:21

Nunnor stal från katolsk skola – för att åka till Las vegas

Det var i Redondo Beach i Kalifornien som det har kommit fram att två nunnor, som båda tidigare jobbat på den katolska skolan St. James, har stulit 500 000 dollar för att betala sina spel-resor till Las vegas, skriver Daily Mail. Det är den före detta rektorn på skolan, syster Mary Margaret Kreuper och en före detta lärare syster Lana Chang som under en längre tid stulit pengar från skolan.  Kreuper var rektor på St. James skola i hela 29 år. Hon gick sedan i pension i slutet av 2017. Chang följde sin bästa väns exempel och gick även hon i pension. Det var personal som kom på de två bästa vännerna, och som sedan delade nyheten med föräldrarna på ett tillkallat möte. Pengarna de stulit har kommit från terminsavgifter och donationer. Kommer behandla det internt Skolan har bestämt sig för att inte anmäla de två nunnorna, utan de kommer hantera det internt. Man har kunnat spåra pengarna hela sex år bak i tiden. Men på skolan tror man att mer pengar har stulits. Skolans advokat, Marge Graf, ska ha berättat på mötet att nunnorna använt pengarna för privat bruk. "Vi vet att de brukar åka på semester tillsammans, vi vet att de brukar besöka kasinon, och de har använt det här kontot som deras egna personliga konto". Monsignor Micheal Meyers från kyrkan deltog på mötet. Och han berättade att att de satte igång en intern utredning redan tidigare i år, då de märkte att något inte stämde när de gick igenom alla siffror kring Kreupers avgång. Han berättade att det var en familj som gick på skolan som bad om en kopia på en check. I samband med det så märkte personal på skolan att den redan hade betalats ut till ett annat konto än skolans, skriver Daily Mail. Nunnorna i i Kalifornien verkar inte vara som andra nunnor. Det finns ett litet trerumshus där The Sisters of the Valley bor och arbetar. De är nunnor, men inga vanliga sådana – de odlar nämligen marijuana i sitt eget hem.

2018-12-11-13:51:29

Skottlossning i Strasbourg – en död och flera skadade

Under tisdagskvällen inträffade en skottlossning mitt under en julmarknad i centrala Strasbourg, Frankrike. En person har dött och flera har skadats, rapporterar Reuters enligt TT.Det var en ensam gärningsman som ska ha öppnat eld på gatan rue des Grandes-Arcades.Området där julmarknaden och skottlossningen ska ha ägt rum uppges ha utrymts. Även spårvagnar som passerar platsen ska ha stoppats, enligt BBC. Myndigheterna har även uppmanat människorna i Strasbourg att inte gå ut, alla bör hålla sig inomhus.Skytt jagasDen person som öppnat eld mot julmarknaden verkar fortfarande vara på fri fot och jagas av polis.Slagit ring runt Gunnar Hökmark, moderat EU-parlamentariker, befinner sig nära platsen och skriver på sin Twitter att polisen "slagit ring kring den inre staden".Skottlossning i Frankrike. Bildkälla: Faksimil TwitterEu-parlamentet stängtI Strasbourg ligger även EU-parlamentet, som stängdes. Det var en försiktighetsåtgärd när uppgifter om skottlossning kom till känna.

2018-12-11-20:40:21

Skottlossning i Strasbourg – minst en död och flera skadade

Under tisdagskvällen inträffade en skottlossning mitt under en julmarknad i centrala Strasbourg, Frankrike. En person har dött och flera har skadats, rapporterar Reuters enligt TT.Området där julmarknaden och skottlossningen ska ha ägt rum uppges ha utrymts. Även spårvagnar som passerar platsen ska ha stoppats, enligt BBC.Slagit ring runt Gunnar Hökmark, moderat EU-parlamentariker, befinner sig nära platsen och skriver på sin Twitter att polisen "slagit ring kring den inre staden".Skottlossning i Frankrike. Bildkälla: Faksimil Twitter Texten uppdateras. 

2018-12-11-20:40:21

28-årige Daniel testade steroider – nu ruttnar hans ben bort

Kanske har det hänt att man hört skräckhistorier om anabola steroider förut? Det finns ju nämligen en del bieffekter som man som användare av preparatet kan råka ut för. Exempelvis kan det föra med sig en förhöjd risk av blodproppar, högt kolesterol och blodtryck, lever- eller njursvikt, stroke men också hjärtinfarkter. Förutom dessa bieffekter som faktiskt kan vara livsfarliga, så kan män som använder anabola steroider även drabbas av: InfertilitetFörminskade testiklarFörsämrad spermieproduktionKraftigt håravfallAllvarlig akneErektionsproblemÖkad risk för prostatacancer Cell- och vävnadsdöd Men det som hänt Daniel Marquis, 28, är något annat. Han har drabbats av en otäck och kraftig infektion i benet. Det kallas nekros och är en sjuklig cell- och vävnadsdöd. Det sprider sig och huden på hans ben håller på att bokstavligen ruttna bort. Allt började med en liten spruta för honom, i hopp om att bygga sina muskler.  Daniel är från Kalifornien, USA, men är nu bosatt i Thailand. Han ber nu om hjälp på en insamlingsida för att skrapa ihop pengar som ska täcka hans sjukvårdskostnad. Han har redan opererats en gång i Colombia, men operationen misslyckades och infektionen sprids längs benet. Den operationen kostade 91 500 kronor och betalades helt från egen ficka. Men nu är pengarna slut, så fortsatt behandling är inte möjlig för tillfället, då Daniel helt enkelt inte har råd.  Daniel ber om hjälp Eftersom de kommande operationerna antagligen kommer vara dyrare än den första så ber nu Daniel om hjälp. "Snälla, hjälp mig. Dela det här på alla dina sociala medier. Jag har ingenstans att vända mig", skriver han desperat på insamlingssidan i hopp om att folk ska skänka pengar.  Varför det kostar Daniel så mycket med vård är för att han saknar hälso- eller sjukförsäkring. Så nu är han pank och desperat. Tillståndet är riktigt illa både fysiskt och psykiskt, och infektionen blir bara värre.  ”Operationen misslyckades och gjorde mig samtidigt pank. Snittet i mitt ben har öppnats och nu har ny hud drabbats av nekros som växer”, skriver Daniel. Otäcka bilder på bodybuildern Daniels infekterade ben. Bildkälla: Instagram @bodybuilderinthailand För fler bilder på det infekterade benet, se videon ovan. Nyheter24 har tidigare skrivit om att kvinnor bajsar mer sällan än män. Det finns en hemsk orsak till varför och det kan du läsa mer om här.

2018-12-11-14:42:39

Talman Andreas Norlén föreslår Stefan Löfven som statsminister

Denna omröstningen kommer att äga rum på fredag den 14 december, rapporterar Omni. Men pressträffen kommer alltså hålla hus klockan 08.30 på onsdagsmorgonen. Det blir i samband med att Stefan Löfven (S) kommer att föreslås som Sveriges nya statsminister.  Bordläggs i kammaren 12 dec Men också ska Löfven presentera vilka partier han avser att bilda regering med, skriver Riksdagen i ett pressmeddelande. Där står det även: "Förslaget till statsminister läggs fram och bordläggs i kammaren onsdagen den 12 december." Öppen för fortsatta förhandlingar Under måndagen stängde Centerpartiet dörren för ett samarbete med en Socialdemokratisk regering. Det dröjde inte lång tid innan även Liberalerna gick samma väg som Centerpartiet, rapporterar TT. Och det var alltså efter detta som Andreas Norlén skulle hålla informella samtal med partiledarna. – Jag har fått besked om att Centerpartiet inte ställer sig bakom den överenskommelse som partierna har arbetat med. Jag kommer därför att ge partierna möjlighet att under ett par dagar överväga innebörden av beskedet. Under tiden kommer jag att hålla informella samtal med olika partiledare, sa Norlén tidigare till SVT. Men trots detta är Löfven öppen för fortsatta förhandlingar. Summa av kardemumma Riksdagen ska på fredag rösta om Stefan Löfven ska bli statsminister, eller inte. Nyheter24 har tidigare skrivit om vad Stefan Löfven tycker om Centerpartiets beslut. Det kan du läsa mer om här.

2018-12-11-18:25:48

16-åringen dog av sina hörlurar – fjärde dödsfallet i år

Förra veckan hittades sextonåriga Mohd Aidi Azzhar Zahrin död i sitt hem i Rembau, Malaysia. När Mohds mamma hittade honom låg han kall och livlös på golvet. I 16-åringens öron satt hörlurar som var inkopplade i hans mobil, som i sin tur satt på laddning inkopplad i väggen. Och ur pojkens öron hade det runnit blod. När läkare undersökte honom hittade de inga skador eller blåmärken på kroppen, men de kunde avgöra att han hade dött av en elektrisk chock. Det visade sig nämligen att han hade lyssnat på musik medan han laddade sin mobil. På så sätt hade strömmen letts genom uttaget, till hörlurarna, till Mohd själv, enligt New Straits Times.  Mohds bror hade också rört mobilladdaren som satt i väggen och fått en mindre stöt, vilket var ett tecken på att laddaren var trasig och därför inte fungerade som den skulle, enligt Seven West Media. Och trots som att Mohds fall kan låta väldigt ovanligt, så har minst fyra andra liknande dödsfall rapporterats om i år.  Fyra liknande fall har rapporterats i år. Bildkälla: Unsplash Flera liknande fall I februari hittades 17-åriga studenten Luiza Pinheiro död på samma i Riacho Frio, Brasilien. Senare under året, i maj, avled en 46-årig kvinna i Kanathur i Indien. Och bara en månad senare rapporterades det om ett likadant dödsfall som då hade drabbat en 22-årig man i byn Pandyo. Men fenomenet är faktiskt inget nytt. Redan i 2014 dog en kvinna i Australien av en elektrisk stöt, när hon lyssnade på musik i mobilen via hörlurar, samtidigt som hon laddade den med en USB-kabel i datorn.  I det fallet kunde man konstatera att det handlade om att laddningssladden var trasig, enligt ABC. Tidigare i veckan rapporterade Nyheter24 om 15-åriga Irina Rybnikova från Ryssland som dog efter att hon tappade sin mobil i badkaret. Läs om det här.

2018-12-11-08:02:27

Christopher O’Regan: "Fick hundratals brev från kvinnor efter Instagrambilden"

Christopher O’Regan, 47, är historikern och TV-profilen som gjort succé med programmet "Det sitter i väggarna" där han och Erika Åberg besöker olika hem runtom i Sverige hos familjer som vill veta mer om sina hem och dess historia.  "Det sitter i väggarna" når varje vecka en miljonpublik. Men trots det säger Christopher att det är sista säsongen han medverkar. Här tillsammans med kollegan Erika Åberg. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Programmet har idag miljonpublik, men trots succén på jobbet så har Christopher haft det lite kämpigt rent privat. För cirka ett år sedan så gick han och dåvarande frun skilda vägar. Ex-parets gemensamma dotter var då 2 år gammal.  I en intervju med Aftonbladet berättar han nu om hur hårt det tog på honom när ex-frun träffade en ny, men även om hoppet om att själv också kunna träffa någon.  – Hon har träffat en ny man, vilket var oerhört smärtsamt fast att jag själv inte vill. Det är konstigt. Och när man dessutom har barn, den där rädslan att ­Alice en dag säger att hon hellre skulle ­vilja vara med honom, tillägger han.  Christophers inkorg fylldes till bredden av brev från olika kvinnor runtom i landet. Bildkälla: Maja Suslin/TT I somras publicerade Christopher en bild på sin Instagram där han skrev ut att han saknar någon att hålla om. Det hela var lite utformat som en kontaktannons, och bilden precis som hans program – gjorde snabbt succé. – Jag fick flera hundra svar från kvinnor, berättar han.  Men trots alla hundratals brev så kändes det inte helt hundra i magen för TV-profilen som än så länge bara varit på någon enstaka dejt.  – Det borde ha stärkt självförtroendet, men det konstiga var att någonstans ­kände jag mig än mer ensam efteråt. Jag vet inte varför. Det är ingen vidare jämförelse, men varför satt Marilyn Monroe ensam och ledsen på hotell­rummet? Attraktivaste kvinnan i världen, hon kunde få ­vilken karl hon ville och ändå var hon miserabel och ensam, säger han.  Så inga dejter än så länge då?, frågar Aftonbladet.  – Ja, jo, jag har varit … Men jag tror att jag kanske inte riktigt var där. Att jag slängde ut det där på Instagram var nog mer ett ”nu är det vår!”. Jag träffade några stycken, men sedan kunde jag inte upprätthålla det. Jag var nog inte redo. Jag får väl ­göra ett nytt försök och sätta ut en ny intresseanmälan till omvärldens, avslutar han.  Artikeln i sin helhet hittar du här.

2018-12-11-16:38:46

Laila Bagges panik på lyxsemestern: "Är Korosh kidnappad?!"

Det är "Lailaland" som vi får se Laila Bagge, 45, åka med pojkvännen Korosh Kananian, 28, på en lyxsemester till Dubai. Med på resan är även Lailas söner Kit, 7, och Liam, 15. Familjen bor på hotellet Atlantis, och det blir både sol, shopping och bad på resan.Korosh överraskar även Liam med en riktigt läskig sak...– Korosh har ju en överraskning till mig och jag vet inte riktigt vad det är. Jag har några tankar och jag tänker att det kanske är något med matlagning, säger Liam.Senare går det upp för Liam vad de ska göra – nämligen simma med hajar.– Jag tycker att det är jättemysigt när Liam och Korosh hänger tillsammans och att dom bondar, så jag vet hur mycket det här betyder för Liam, säger Laila i programmet.Laila berättar att hon tycker att det är viktigt att Liam och Korosh har en bra relation och att Korosh är en bra förebild för honom.Tidigare har Laila berättat att Korosh har stenhård koll på hennes ekonomi. Han tycker att Laila bränner för mycket pengar. Något som resulterade i att Korosh klippte hennes kort.Laila Bagge och Korosh firade nyligen fyra år tillsammans. Bildkälla: Instagram/lailabagge– Han tyckte att 'nej, du ska bara ha ett kort, och när de pengarna är slut så är de slut. Så är det bara, och ska du ha mer så får du ringa mig så för jag över från ditt företag', har Laila Bagge berättat i ”Succépodden”.Under Dubairesan som vi ser mer av i "Lailaland" så skämtar Laila om det hela.– Det är bra shopping, bra mat. Lite väl bra shopping. Korosh kommer nog ta mina kort innan vi åker, säger Laila och skrattar. Det blir även en gnutta dramatiskt när Laila och Korosh kommer ifrån varandra under natten – och Laila tror att Korosh har blivit kidnappad...Se hur det hela slutade i klippet ovan."Lailaland" sänds på TV3 ikväll 21.00 och på Viaplay.

2018-12-11-16:32:47